Met deze tips zie jij er jonger en stralender uit!

(Last Updated On: March 26, 2023)

Niet iedereen is altijd even blij met zijn of haar uiterlijk. Vaak komt dat omdat je bijvoorbeeld moe bent, stress hebt en andere dingen waar je eigenlijk wel effect op hebt.

Met de onderstaande tips willen we je graag helpen om er weer jonger en stralender uit te gaan zien. Wij geloven dat het mogelijk is om ook op oudere leeftijd er jong en net uit te zien.

jongere-huid
jongere-huid

Photo by Fleur Kaan on Unsplash

Was je gezicht

Het is allereerst zaak om je gezicht elke dag minstens twee keer te wassen. Het beste is dat te doen voordat je ’s ochtends het huis uitloopt en ’s avonds voordat je gaat slapen.

Door de dag heen verzamelt je huid op je gezicht flink wat viezigheid en vuiligheid wat je er af moet wassen. Gebruik daarvoor niet persé middeltjes die reinigend werken, gewoon warm (geen heet) water is ook prima en kan jouw schrale of droge huid weer wat meer fleur geven. 

Heb je een erg droge huid? Dan is het een goed idee om je huid ook extra te verwennen met een oliereiniger. 

Drink wat vaker water

Het is bewezen dat mensen over het algemeen niet genoeg vocht binnenkrijgen. Dat heeft ook effect op de huid en op de aanblik van het gezicht.

Door meer water te drinken, zorg je ervoor dat jouw huid zachter en jonger wordt en vooral wat meer soepel.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een app te downloaden waarmee je precies bijhoudt hoeveel liter water je per dag drinkt.

De app zal je zo af en toe een reminder sturen over je waterinname. Of zet een grote fles water vlak naast je werkplek als je net zoals ik vaak vergeet om water te drinken tijdens de dag.

Probeer meer te slapen

Het is ook bewezen dat veel mensen eigenlijk te weinig slapen: een nacht van zo’n 5 à 6 uur is eigenlijk veel te kort. Om je lichaam echt rust te geven is een nachtrust van 7 tot 8 uur echt wel essentieel.

Wist je dat vrouwen vaak zelfs tot 9 uur slaap per nacht nodig hebben? 

Slaap je minder? Dan kunnen dingen zoals stress en zorgen niet alleen je geestelijke toestand aantasten, maar ook je fysieke uitstraling op een negatieve manier beïnvloeden. Wil je écht rust hebben: probeer dan minstens 8 uur per etmaal te slapen.

Werk aan je tanden

Bij het ouder worden hoort natuurlijk ook problemen met je tanden. Het hoeft echter helemaal geen reden te zijn om jouw gezicht te veranderen.

Door bijvoorbeeld facings toe te passen, zorg je ervoor dat jouw gezicht vrolijk blijft en dat je je niet hoeft te schamen voor een bloot gebit: jouw tanden staan er mooi en wit bij. Ook als je tanden ietwat schots en scheef staan is het helemaal niet gek om zo’n behandeling te ondergaan.

Verminder stress

Eén van de grootste aanstichters van het ouder worden, is stress. Stress zorgt ervoor dat je rimpels krijgt, dat je je minder goed voelt en dat je op bepaalde momenten het even niet meer ziet zitten op het werk.

Al deze dingen hebben effect op je uitstraling en op je gezicht. Mannen worden bijvoorbeeld kaal door stress, vrouwen worden grijs en het haar wordt minder mooi. Door stress te voorkomen behoud je jouw jonge gezicht.

Kortom, het is heel goed mogelijk om er jonger en stralender uit te zien!