Mondmaskers en make-up: wat wél en niet doen? +tips & looks

(Last Updated On: January 30, 2022)

Mondmaskers dragen gaat een nieuwe realiteit worden, tenminste toch zeker de komende weken. Bij veel verzorgend personeel zien we dat de maskers – als zij ze lang dragen – sporen nalaten op hun gezicht. Daarom wilde ik graag voor jullie tips verzamelen om je mondmasker te combineren met make-up, huidverzorging en een héle hoop do’s and don’ts Zoek je nog stoffen, herbruikbare mondmaskers die in Nederland gemaakt worden? Shop deze mondmaskers en mondkapjes bij deze toppers die ze zelf maken!

Make-up en mondmaskers

Foundation en mondmaskers gaan niet goed samen

Dus: laten we beginnen bij de make-up. Goh, nooit gedacht dat ik hier advies over zou gaan schrijven zeg,… gek! Omdat je het mondmasker best wel strak moet dragen – het mag helemaal niet losjes zitten – is het eigenlijk geen goed idee om foundation aan te brengen.

De meeste foundations die wij gebruiken zijn op oliebasis en maken erg vieze vlekken. Zo erg zelfs, dat er een grote kans is dat je de foundationvlekken niet meer uit je mondkapje zou kunnen krijgen.

Lees ook: mondmaskers maken zonder naaien

Leg extra nadruk op je ogen

Als je toch wel graag make-up wilt blijven dragen, kan je zeker extra nadruk leggen op je ogen. Let wel op: als je mondmasker hoog aansluit, kan het zijn dat je oogmake-up zoals uitgelopen mascara op je mondmasker krijgt (en da’s niet zo handig om die vlekken er weer uit te krijgen). Kleine tip: het is misschien gemakkelijker om te kiezen voor waterproof mascara, waterproof eyeliner, waterproof oogschaduw,… als je snel tranende ogen hebt.

Alle aandacht voor de wenkbrauwen

Nu zullen je wenkbrauwen alle aandacht krijgen, samen met je ogen! Het ideale tijdstip om eens wat extra aandacht aan je wenkbrauwen te gaan besteden, als je daar zin in hebt. Welke wenkbrauwen passen bij mij?

Wat met blush, highlighter, contour,…?

Tja, ook je blush, contour, highlighter kan je op het moment dat je een mondmasker aantrekt, niet veel meer en het zal alleen maar zorgen voor een sneller vuil masker.

Tijd om je huid te laten ademen? Corona skincare!

Weet je wat ik heel erg terugzag? Tijdens de Corona lockdown en quarantaine zochten mensen véél minder naar leuke make-uplooks en nieuwe make-up, wél hadden ze veel interesse in een nieuwe routine voor hun skincare. Huidverzorgingsproducten werden dan wel weer flink gezocht.

Net omdat er door die mondmaskers minder van je huid te zien is (stel dat je je zoals ik een beetje zorgen maakt over je huid omdat je wat (adult) acné hebt,…) , hoef je die huid ook helemaal niet te gaan bedekken met make-up en kan je je huid extra in de watten leggen met fijne skincare. Ik heb mijn huid alvast flink verwend de laatste weken, dit zijn mijn favoriete producten.

Lipstick is een no-go voor mondmaskers

Lipstick en mondmaskers, dat gaat niét samen. Hetzelfde geldt voor lipgloss. Gegarandeerd dat ze tegen je mondkapje zullen plakken, en kan jij veel sneller je mondkapje in de kookwas gooien. Ik twijfel persoonlijk zelfs om een fijne lippenbalsem aan te brengen als ik erna een mondmasker draag.

Prachtige oogmake-up looks om je ogen te laten opvallen

Hier op Glamourista hebben we de afgelopen jaren al veel mooie oogmake-uplooks verzameld (kijk maar naar deze make-uplooks voor de feestdagen / make-up voor Kerst), maar speciaal voor deze gelegenheid zet ik er graag nog enkele in de kijker.

Smokey eyes met zwart

Dit is eerder een feestlook of een make-uplook voor als je naar een feestje zou gaan, maar ook in Coronatijd kunnen we eens een mooie feestlook maken voor onszelf, toch? Hoe maak je smokey eyes? 

hoe-smokey-eyes-maken
hoe-smokey-eyes-maken

Maak deze look:

Waterproof eyeliner (hier)

Subtiele matte ooglook voor overdag, op je werk,…

Mag je make-up niet te erg opvallen? Dan raad ik je aan om te kiezen voor een matte make-uplook. Je kan nog steeds je look afwerken met een beetje eyeliner en mascara voor een natuurlijk effect.

matte oogmakeup 7
matte oogmakeup 7

Maak deze look:

too-faced-natural-eyes-matte-oogschaduw
too-faced-natural-eyes-matte-oogschaduw

(ga naar de shop)

Foxy eyes

Dé make-uptrend van de afgelopen maand, was sowieso de foxy eyes trend! Hoe maak je foxy eyes?

foxy eyes
foxy eyes

Zacht glitterende oogloog / shiny ooglook

Dit is een ideale dagelijkse ooglook. Je shopt dit masker hier.

mondmaskers-makeup
mondmaskers-makeup
charlotte-tilbury-ooglook
charlotte-tilbury-ooglook
charlotte-tilbury-oogschaduw
charlotte-tilbury-oogschaduw

Dit prachtige oogschaduwpalette van Charlotte Tilbury shop je hier.

Cat eyeliner

mondmasker-makeup-eyeliner
mondmasker-makeup-eyeliner

Ooglook: natuurtinten met een klein kleuraccent

Je kan een ooglook maken in natuurtinten zoals bruin, beige,… en de look afwerken met een kleuraccent. In je arcadeboog wat kleur aanbrengen, of misschien alleen een gekleurd oogpotloodje,…

Kleurrijke oogmake-up

make up herfst 5
make up herfst 5