Nieuwe look voor je slaapkamer? Met een nieuw dekbedovertrek!

(Last Updated On: October 18, 2021)

Onze slaapkamer is heel erg minimalistisch ingericht: we hebben een kleine walk-in closet, ons bed, 2 nachtkastjes, een grote spiegel en een commode voor wat extra spulletjes. De muren zijn wit geverfd, de vloer is een lichtgekleurd laminaat.

Ik probeer heel erg om de slaapkamer een rustige kamer te laten zijn: niet te veel tierlantijntjes, makkelijk schoon te maken (echt een must voor een druk iemand zoals ik) en een heel ontspannende kamer.

Dan heb je niet veel mogelijkheden om je slaapkamer een nieuwe look te geven, denk je nu misschien? Het tegendeel is waar! Wij geven onze slaapkamer graag een nieuwe look met een nieuwe dekbedovertrek. Je zou ervan versteld staan hoe gemakkelijk je zo een heel andere slaapkamer lijkt te hebben.

Nieuwe look voor de slaapkamer

Flanellen dekbedovertrek

We hebben een groot bed (lits-jumeaux) (ik zal maar toegeven dat ik die persoon ben in de relatie die veel woelt in haar slaap en met gemak de dekens naar zich toe trekt) en een groot deken. Kwestie van te erge dekengevechten in het midden van de nacht te kunnen voorkomen 😉

Wat bleek nu? Een van mijn oudere flanellen dekbedovertrekken is helemaal niet groot genoeg voor het deken in kwestie. Erg irritant, want zo zit het dekbed nooit helemaal goed in de hoes. We zijn dus op zoek naar een nieuw flanellen dekbed (ik vind een flanellen dekbed in de winter en herfst echt zalig om onder te slapen) en het liefst van al kijken we naar een kleurenpalet dat mooi in de slaapkamer zal passen.

Het kleurenpalet dat wij op dit moment hebben, is beige, wit, houtkleuren en soms een beetje mintgroen: heel erg rustig en kalmerend.

Ik kocht ondertussen al meer dan 6 jaar geleden een flanellen dekbedovertrek van Snurk bij smulderstextiel.nl en hoewel die echt al ontzettend vaak gewassen is, blijft de kwaliteit echt fantastisch. Daarom zijn we aan het kijken of we er misschien opnieuw eentje van Snurk gaan kopen.

Deze hebben we nu:

snurk-twirre-flanel-dekbedovertrek-55654-3
snurk-twirre-flanel-dekbedovertrek

Een van de dekbedovertrekken die we nu op het oog hebben:

romanette-alpaca-flanel-dekbedovertrek-114031-2
romanette-alpaca-flanel-dekbedovertrek

Zoals je ziet, ook weer een erg rustige kleur en een kleur die je echt met heel erg veel kan combineren.

Meer kleur in de slaapkamer

Als je graag meer kleur in je slaapkamer wilt, kan je kiezen voor een meer opvallende dekbedovertrekset! In de zomer kan je een tropische touch geven aan je slaapkamer door een mooie tropische dekbedset te kiezen zoals deze hieronder:

good-morning-funky-dekbedovertrek-109939-2
good-morning-funky-dekbedovertrek

Zin in een jungle in je slaapkamer? Dan moet je zeker de bovenstaande overtrek eens proberen! Ben je net op zoek naar een mooie geometrische print die de eyecatcher van je slaapkamer mag worden?

Plaids en fleece dekens

Ook met plaids en fleece dekens heb je weer een nieuwe kans om je slaapkamer een nieuwe look te geven! Geen zin om je dekbedovertrekken te gaan vervangen? Dan kan je alleen een nieuwe plaid of leuk fleece deken kopen. Da’s niet alleen extra warm om te slapen, maar zorgt ook supersnel voor een heel nieuw gevoel in je kamer!

Foto’s: smulderstextiel