Handige shoptips voor de slimme shopper

(Last Updated On: June 13, 2022)

Steeds meer mensen kiezen ervoor om online te shoppen. In veel gevallen gaat dit goed, echter lukt dit niet voor iedereen.

Sommige mensen kunnen dan ook wel wat handige shoptips gebruiken. om je wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel de top 5 tips voor het online shoppen voor je op een rijtje gezet. 

Shoptips om slim te shoppen

Pas je kleding thuis

Pas ook thuis tijdens het online winkelen – veel mensen bestellen kleding online, echter zijn er maar weinig mensen die hun kleding passen. Het is bij online winkelen helemaal niet erg om meerdere broeken te kopen in verschillende maten en om de rest terug te sturen die niet past.

Door zelf te passen online is het mogelijk om altijd uit te komen bij de kleding die tenminste wel past. Bewaar natuurlijk altijd wel even de originele verpakking als je de kleren terug wilt sturen. 

Koop alleen wat je nodig hebt:

Koop alleen wat je nodig hebt – de volgende tip is om alleen te kopen wat je nodig hebt. hoewel het leuk is om veel spullen te kopen is dit niet echt goed voor je portemonnee. Om te voorkomen dat je al je geld er doorheen jaagt is het handig om alleen te kopen wat je nodig hebt. Heb je al drie winterjassen dan is het echt een beetje overbodig om er nog een te halen. Door af en toe wat minder te kopen kan je geld overhouden om dingen te kopen die je echt nodig hebt. 

shoptips
shoptips

Wachten tot de sales

Wacht altijd tot de sale – wachten totdat het sale is, is ook een handige tip om mee te geven. De normale prijzen zijn het vaak niet echt waard, alleen tijdens de sale is het mogelijk om een product voor een goede prijs mee naar huis te nemen. Deze tip geldt voor alle mogelijke aankopen. Van kleding tot aan elektronica, wachten tot de sale is echt geen verkeerde keuze om te maken. Niemand vindt het erg om geld te besparen toch? 

Wacht tot Black Friday of Cyber Monday

Wacht zeker tot Black Friday of Cyber Monday – mocht je nu echt een koopjesjager zijn dan zijn Black Friday of Cyber Monday dé dagen om in de gaten te houden. Je kunt dit eigenlijk zien als een soort supersale.

Op deze dagen lopen de kortingen zo hoog op dat je de echte bodemprijzen zult aantreffen voor alle mogelijke soorten producten. Heb je die nieuwe iPhone altijd al willen hebben dan is dit echt het moment om deze aankoop te doen. Maak nu dus alvast eventjes een wishlist op Pinterest en let goed op de prijzen! Sla daarna je slag met de fantastische Cyber Monday deals.

Laat een kleurenanalyse doen

Laat een kleurenanalyse doen om miskopen te voorkomen – iedereen heeft bepaalde kleuren die hem of haar goed staan. Nu is niet iedereen op de hoogte van deze kleuren. Dit is de reden dat je er verstandig aan doet om een kleurenanalyse te doen. Dankzij een kleurenanalyse ben je in staat om veel beter te zien welke kleuren er al af zullen vallen. Dit maakt het mogelijk om miskopen te voorkomen en om alleen met de beste producten thuis te komen. 

foto: Erik Mclean / Unsplash