Waarom kiezen voor een ronde eettafel?

(Last Updated On: October 23, 2021)

Waarom kiezen voor een ronde eettafel?

Ronde eettafel: belangrijkste modellen en tips voor je keuze

Het uiterlijk van de eetkamer veranderen kan een beetje moeilijk lijken. Het is tenslotte een ruimte bestemd om familie en vrienden te ontvangen om aangename momenten door te brengen.

ronde-eettafel
ronde-eettafel

Photo by Charles Deluvio on Unsplash

De oplossing is zoeken naar meubelen met design of een ander element dat ontsnapt aan het conventionele. Onze suggestie is dan ook om de indeling van de toekomstige ster van je kamer te veranderen.

Waar we het over hebben? In plaats van rechthoekige en vierkante modellen, kies voor een ronde eettafel! Ben je op zoek naar een goedkope ronde eettafel? Wij geven jou graag onze allerbeste tips!

Het kiezen van de perfecte tafel

Er is niet veel geheimzinnigs als het gaat om het kiezen van een ronde eetkamertafel. Het grote voordeel van dit meubel is dat het zich goed aanpast aan elk type ruimte, en dat het een onverwacht eenvoudige toets is die het decor transformeert.

Bovendien bestaat het in zoveel verschillende stijlen dat er geen ruimte is – of die nu hedendaags, industrieel, retro, Scandinavisch of minimalistisch is – die er niet van kan profiteren.

Ronde tafel: een mooi en functioneel element

De veelzijdigheid van ronde tafels heeft veel te maken met het feit dat de meeste modellen slechts een centraal onderstel hebben. Dit maakt het gemakkelijk om stoelen te plaatsen: de poot van de tafel zit niet meer in de weg.

Dus als er een bezoeker meer is dan normaal, biedt de tafelsamenstelling plaats aan een extra zitplaats en blijft het comfort behouden, handig!

Iedereen aan tafel zit dicht bij elkaar, kan elkaar zien en horen – een beetje anders dan bij een rechthoekige tafel, waar de ene kant soms niet zo goed kan communiceren met de andere. Met een ronde tafel worden vergaderingen gezelliger en aangenamer.

Maar natuurlijk is er een aanbevolen aantal personen per tafelgrootte, zodat je tafel een maximale schoonheid en comfort heeft.

Afmetingen voor de eettafel

De grootte die je kiest voor jouw ronde eettafel zal altijd afhangen van de setting en het aantal mensen dat de tafel gebruikt voor maaltijden – zowel tijdens routine- als speciale gelegenheden.

Over het algemeen passen tafels met een diameter van 120 cm het best in de woning. Ze bieden comfortabel plaats aan vier tot zes personen bij speciale gelegenheden, perfect voor een klein gezin dat af en toe vrienden of andere familieleden ontvangt.

Voor grotere gezinnen, of zij die vaker samenkomen, zijn de tafels met een diameter van 135 cm, voor zes stoelen, en een diameter van 150 cm voor 6 of 8 stoelen, meer aan te bevelen.

Met hun grotere tafelbladen kunnen ze zowel meer voedsel als meer mensen herbergen – en je kunt er zeker van zijn dat die 15 cm tussen de 120 cm en 135 cm tafels een verschil maken in ergonomie!

Ook het type stoel moet zorgvuldig worden gekozen. Die met armleuningen hebben meer ruimte rond de tafel nodig, door de extra centimeters aan de zijkanten.

Materialen

De keuze van het materiaal van de ronde tafel hangt af van de decoratieve stijl van de eetkamer. Voor een minimalistische en elegante setting is glas de perfecte optie. Het geeft een gevoel van ruimtelijkheid in de kamer en versterkt de decoratieve elementen van de kamer.

Voor klassieke of rustieke stijl decoraties, hout is de beste oplossing. Met een natuurlijke uitstraling geeft een ronde houten tafel het gevoel van elegantie en gezelligheid dat de kamer nodig heeft.

Voor moderne omgevingen is graniet de ideale keuze. Dit materiaal combineert met diverse decoratieve elementen en biedt een onovertroffen sterkte en duurzaamheid.