Review: MUS mijn bullet journal ervaringen en tips (MUS creatief)

(Last Updated On: November 27, 2021)

Een van mijn allereerste bullet journals was de MUS bullet journal: dit zijn mijn ervaringen, mijn review van de MUS bullet journal en enkele tips. Is dit een bullet journal die ideaal is om te beginnen met bullet journalen of raad ik je liever een andere bujo aan? Zit het bij mijn favoriete minimalistische bullet journal benodigdheden?

Welke druk MUS is goed?

Eerst en vooral: ik heb nu al een poosje geen MUS bullet journal meer gekocht, maar er waren veel problemen met deze bullet journals, afhankelijk van de druk.

Afhankelijk van welke druk je gekocht had, waren er problemen met de boekjes zoals ghosting en bleeding. Bij ghosting zie je duidelijk wat je op de vorige pagina van je bullet journal had geschreven, bij bleeding ‘bloedt’ de inkt letterlijk door de pagina’s door.

Ik schreef al eerder een artikel met mijn mailtje dat ik naar MUS gestuurd had om eens te horen hoe het zat met de drukken: bij welke drukken van MUS zaten de slechtere exemplaren, bij welke niet? Lees het artikel over het verschil in druk en ghosting bij MUS. 

MUS bullet journal ervaringen

Ik denk eerlijk gezegd dat het een goede bullet journal is voor starters. Waarom? Het is al een upgrade voor de bullet journals die je koopt bij de Action of de Hema, en het papier is al fijner. Persoonlijk ben ik ondertussen overgestapt naar een Dingbats.

Voordelen en nadelen van MUS bullet journal

Enkele voordelen van de MUS bullet journal:

Je komt een hele tijd toe met je MUS boekje, er zitten namelijk veel pagina’s in. Het jammere (voor mij persoonlijk, misschien vind je dat zelf helemaal niet zo erg als ik) is dat ik soms echt de pagina’s aan elkaar moest plakken omdat het papier zo erg ghost. Dat hangt erg af van welke druk je hebt, dus zoek dat zeker ook eventjes uit. Het papier is mooi crèmekleurig (dat heb ik zelf het liefste, ik werk liever met crèmekleurig papier dan met heel wit papier)

 • veel pagina’s
 • mooi papier
 • mooie covers van de boekjes
 • leeslintjes
 • handig A5 formaat, maar ook andere formaten beschikbaar (A6,…)

 Enkele nadelen van de MUS bullet journal:

 • het boekje blijft niet plat open liggen
 • de papierkwaliteit is niet zo goed
 • vaak ghosting en bleeding door het papier
 • geen elastiek
 • geen penloop
 • softcover
 • papier heeft geen goede grammage (maar 80 gram)

Mus bullet journal kopen

De MUS bullet journals zijn heel gemakkelijk verkrijgbaar: je kan ze gemakkelijk kopen in stenen boekenwinkels en ze zijn ook handig online verkrijgbaar. Een MUS bullet journal kan je dus gemakkelijk online shoppen, maar je kan ze in Nederland en België ook vinden in vele boekenwinkels (ik denk aan Bruna, Standaard boekenwinkel, vaak zelfs bij Kruidvat,…)
Welke pennen zijn goed voor in een MUS bullet journal?

Dat hangt eerlijk gezegd heel erg af van de druk van je MUS creatief bullet journal. Dit waren en zijn mijn favoriete pennen om in mijn MUS bullet journals te gebruiken (vulpen zou ik je niet aanraden, trouwens):


Lees hier nog meer: mijn favoriete minimalistische bullet journal benodigdheden

MUS bullet journal stickers

Het allereerste stickerboek van MUS heb ik nu al voor de tweede keer gekocht, nadat ik mijn eerste boek ervan zo goed als volledig opgemaakt had. Ik blijf dit echt een prachtig boek vinden vol met stickers die je ook echt gebruikt. Het maakte mijn bullet journal echt een heel stuk fleuriger!
Het tweede stickerboek heb ikzelf nog niet uitgetest, maar dat zou ik wel erg graag willen doen!

Conclusie: zou ik je de MUS Bullet Journals aanraden?

Ja, zeker wel! Maar dan wel alleen als je een starter bent in het bullet journalen of als je het helemaal niet erg vindt als je boekje niet volledig open blijft liggen, of je ghosting en bleeding niet erg vindt. Qua prijs-kwaliteit zit het wel snor bij deze MUS bullet journals en het is zeker een fijne upgrade als je overstapt van een bullet journal van de Hema of een bullet journal van de Action.