Mijn favoriete minimalistische bullet journal benodigdheden

(Last Updated On: November 20, 2021)

Mijn stijl als ik bullet journal? Mijn bullet journal is minimalistisch (zoals het eigenlijk ook bedoeld was door Ryder Carroll): geen tekeningen, geen foto’s, geen half plakboek. Voor mij is het principe van bullet journaling heel simpel: ‘Getting shit done’. Dat is dus heel erg sec, zeker als ik zo in de Facebookgroepen over bujo’s kijk… ik voel me daardoor soms best een vreemde eend in de bijt, maar ik ben heel zeker dat er nog mensen zijn die zoals ik meer houden van een minimalistische bujo!

Plannerstress? Weg ermee!

Iets wat je vast herkent als je in een Facebookgroep zit over bullet journaling: tientallen keren dezelfde vragen en opmerkingen: “Welke pennen ghosten niet in planner X?”, “Ik durf niet in mijn planner te beginnen!”, “Is dit wel leuk en mooi genoeg?”,…

Voor mij persoonlijk is dat echt een overkill aan onzekerheid  en dezelfde vragen en ik ben die vragen na 3 jaar bullet journals echt een beetje beu gezien. We hebben het maar over een planner, hoor! Gewoon lekker beginnen, fouten maken,  desnoods een pagina dichtplakken of uitscheuren, op je bek gaan en ach… gewoon verder gaan in je bullet journal! Perfectionisme kan zo’n productiviteitskiller zijn, dus gewoon doén en kijken waar het schip strandt. Zo heel soms begin ik wel eens te twijfelen over een HP Sprocket, maar dat zou niet voor in een planner zijn voor mij persoonlijk, maar eerder voor in een fotoboekje.

Kopen, kopen, kopen

Nog iets wat me opvalt: het lijkt steeds meer te gaan om kopen, kopen, kopen in de planner community (iets waar ik in de beautycommunity ook ongelofelijk allergisch aan geworden ben, trouwens). Zelf heb ik nog steeds de pennen die ik al 3 jaar gebruik, alleen de nieuwe schriftjes en nu en dan een nieuwe marker als er eentje op is.

Maar goed, ik ben dan ook minimalistisch ingesteld. Een normale pennenzak voor spulletjes voor mijn bujo en ik vind het alweer méér dan genoeg. Dozen vol rollen washitape, stempels , brushpennen,… etc zijn gewoon niet aan mij besteed. Voor mij houdt dat trouwens ook in dat ik liever wat duurdere stationary koop, dan dat ik de halve Action en Ali Express bij mij thuis heb liggen (ongebruikt). Zo voorkom ik voor mezelf ook miskopen.

Dus, of je nu minimalistisch bullet journalt of net helemaal niet: hier zijn alvast mijn favoriete items! Ik heb maar een kleine pennenzak vol, maar ik ben gék op mijn spulletjes voor mijn bullet journal en planners! Als hier iets van op geraakt, koop ik het zonder nadenken opnieuw: zo gek ben ik erop. (het haalt ook een hoop keuzestress weg, heerlijk). Mijn grote favorieten dus! Voel je natuurlijk niet verplicht om dit in huis te halen, het leek me vooral leuk om eens te laten zien!

Mijn minimalistische bullet journal benodigdheden

Leuchtturm 1917 of Moleskine dotted bujo’s

Eerst werkte ik met de boekjes vande Hema, daarna schakelde ik over op  MUS, maar die ghosten vaak zo erg dat ik het de moeite niet meer vond om er geld in te steken. Sinds een jaar ben ik gek op de Moleskine dotted journals en de dotted planners van Leuchtturm (vooral die koperkleurige, aaahhhh).

moleskine-notebook-large-dotted-underwater-blue

 

Een van mijn favoriete schriftjes: de Moleskine dotted schriftjes

Nog een favoriet: de Leuchtturm 1917 in koperkleur:

leuchtturm-1917-koper

 

 

Stabilo gekleurde balpennen en stiftjes

Volledige sets pennen heb ik niet meer, maar ik heb mijn favoriete kleuren bijgehouden.

 

stabilo-pen-68

 

staedtler-ball-423-gekleurde-balpennen

De Stabilo stiftjes zijn super populair (je vindt ze hier), maar ik ben ook gek op de Staedtler balpennen! Daarmee heb je trouwens amper ghosting in de meeste planners 😉

 

Stabilo pastel mini markeerstiften

stabilo-boss-mini-pastellove

 

Super cute pastel markeerstiftjes: dit zijn de minivarianten (je shopt ze hier). Ook hier heb ik geen volledige set van, maar kocht ik enkel 2 mini’s die ik mooi vond en vaak zou gebruiken.

 

Lamy vulpen en vullingen

lamy-all-star-paars-vulpen-medium

Deze vulpen kocht ik voor mezelf toen ik met mijn nieuwe job begon als ‘treat yo self’-momentje. Ondertussen gaat mijn vulpen alweer een jaar mee en koop ik regelmatig nieuwe vullingen. Ik heb het eens geprobeerd met ‘losse’ inkt, maar dat was me te veel gepriegel.(Deze vulpen vind je hier )

En deze vulpen, ook van Lamy, staat nog op mijn wishlist (de gouden of de rose gouden kleur? Hmm…)

lamy-lx-gold-rose-gold-vulpen-breed

Fineliners: pigment liners van Staedtler

staedtler-pigment-liner-fineliner-bujo

Deze fineliners zijn heel populair bij bujo’ers, maar ook hier geldt weer voor mij: ik koop alleen de diktes pennen die ik echt graag en vaak gebruik.

Oh, daarnaast heb ik ook 1 rolletje washi tape waar ik alweer anderhalf jaar mee doe, haha!

 

Zal ik binnenkort eens mijn ‘minimalistische bujo/ planner stash’ laten zien?