Review Disney+: ervaring voor volwassenen en kinderen – is het de moeite?

(Last Updated On: November 30, 2022)

Review Disney+: ervaring voor volwassenen en kinderen – is het de moeite? Er zijn verschillende manieren om jouw favoriete content te kunnen zien.

Er zijn namelijk meerdere streaming platformen. Zo heb je Amazon Prime, Netflix, Videoland,…

Elke keer lijkt er wel een andere platform te zijn dat van alles belooft. Zo zou je geweldige content moeten krijgen.

Ook zou de content vaak up to date gehouden worden door alle nieuwe films en series hierbij toe te voegen.

Nu heb je tegenwoordig ook Disney+. Met al deze streaming platformen kan het een beetje moeilijk zijn om te weten welk platform perfect is voor jou. Wat maakt Disney+ zo bijzonder en waarom groeit zij in aantal abonnees? Wat zorgt nu precies voor de ultieme Disney+ ervaring?

disney-plus-ervaring-review
disney-plus-ervaring-review

Disney+ ervaring & review

En waarom zou ook jij een Disney+ abonnee moeten worden? Is het de moeite waard of is dit gewoon weer een ander bedrijf dat op zoek is naar geld zonder een echte dienst te leveren? Dit wordt allemaal duidelijker na het lezen van ons artikel nu we uitgebreid zelf ook Disney Plus getest hebben (kleine hint: doén!).

Wat is Disney+ (Disney Plus)?

Disney+ is een streamingdienst vergelijkbaar met Netflix en Amazon Prime. Je krijgt via dit streaming platform de mogelijkheid om onbeperkt te genieten van de films, animaties en tv- series van Disney (soms ook van andere producenten) die op het platform te vinden zijn. Natuurlijk is dit tegen betaling (maandelijks of jaarlijks).

Je sluit een abonnement af, waarbij je alle content kunt bekijken zonder reclame. Dit is natuurlijk een aardige pluspunt daar vele mensen een hekel hebben aan de reclamespotjes die op tv al om de 10 à 15 minuten voorbij komen.

Het afsluiten van zo’n abonnement is erg handig als je een echte movie geek bent. Kijk je vaak naar films of tv-series of huur je vaak kinderfilms voor jouw kinderen?

Wellicht wordt het dan tijd om een Disney+ abonnement af te sluiten. Ben je zelf zoals ik een grote Disneyfan? Dan is het écht wel de moeite waard.

Wat zijn de kosten van Disney+?

Een Disney+ abonnement kost je € 6,99 per maand of €69,99 per jaar. Opmerkelijk bij het abonneren is het feit dat er geen verschillende soorten abonnementen zijn, zoals je dat bij Netflix hebt.

Dit is alleen maar goed, omdat je zo helemaal niets extra hoeft te betalen voor het zien van films in 4K kwaliteit of het kijken op meerdere schermen.

Je kunt bij Disney+ met drie andere tegelijkertijd gebruikmaken van de diensten. Dit zijn dus 4 schermen! Zeg dus dag tegen het kijken naar alle programma’s waar jouw kinderen van genieten.

Zij kunnen nu namelijk voor hetzelfde geld op een ander smartdevice genieten van de content op Disney+. Je hoeft dus niet persé een gemengd account te hebben samen met de kinderen – voor jou geen kinderfilms in jouw feed, yay!

Goedkoper dan Netflix

Een abonnement bij Disney+ is zelfs goedkoper dan een abonnement bij Netflix. Het goedkoopst beschikbare abonnement bij Netflix kost namelijk € 7,99 per maand. Een jaar abonnement is bij Disney+ wel het voordeligst.

Hoe werkt Disney+

Voor het gebruik van Disney+ heb je een smart device nodig. Zo kun je namelijk de Disney+ app downloaden. De app op zichzelf is gratis, alleen moet je er wel rekening mee houden dat echt alleen de app gratis is. Je hebt dus echt het abonnement nodig. Daarna stream je Disney+ op je smartphone, op je tv (via Chromecast), smart-tv of XBOX One, Playstation 4, Roku of Apple TV.

Nadat je deze hebt afgesloten en de app op jouw smart device hebt gedownload, dan ben je klaar om van het streaming platform te genieten. Je kunt gebruikmaken van de app op jouw smartphones (zowel Android als iOS). Ook op jouw smart televisie kun je de app downloaden. Heb je een XBOX One, Playstation 4, Roku of Apple TV, dan kun je hierop ook Disney+ downloaden of gebruik maken van de dienst in de browser.

Verschil Disney+ Nederland en België?

Disney+ België heeft een aanbod aan films en tv-series dat erg vergelijkbaar is met het aanbod van Disney+ Nederland. Zo heb je de mogelijkheid content van Pixar, Disney, Marvel, Star Wars en National Geographic te bekijken.

Een klacht die we regelmatig horen, is dat de stemmen alleen in het Nederlands te horen zijn, nog niet in het Vlaams. Volgens Disney komt dit er nog wel aan.

Wat is het aanbod van Disney+?

Naast content van Pixar, Disney, Marvel, Star Wars en National Geographic, heb je ook de kans om te kijken naar films en series van 20th Century Fox (the Simpsons, onder andere). Het aanbod van Disney+ is zo groot en blijft nog steeds groeien. Dit maakt dat het aantal abonnees ook erg snel groeit.

Marvel films en series

Al jouw favoriete Marvelfilms en series zijn nu ook op Disney+ te vinden. Zo geniet je van al jouw superhelden, wanneer jij het maar wilt. Je kunt een gezellige movie night hebben met het gezin waarbij je de oude, maar ook zeker de nieuwere films bekijkt. Je kunt op en top genieten van films zoals the Avengers, Captain America en meer!

Star Wars films

Ook jouw favoriete Star Wars films zijn te vinden op Disney+. Disney+ heeft ook de licentie van de Star Wars films, met als gevolg dat jij voor een een klein bedrag per maand van al deze films kan genieten.

Ook The Mandalorian staat beschikbaar op Disney+. Deze film kwam in 2019 uit en is razend populair. Ook de oudere Star Wars films kun je bekijken zoals Return of The Jedi en Attack of The Clones.

The Simpsons

De content van 20th Century Fox geeft je ook de mogelijkheid om kennis te maken met een apart geel gezinnetje, die elke dag weer iets nieuws te beleven hebben. The Simpsons is een tv-serie die het leven van het gezin The Simpsons weergeeft. Zo heb je Homer Simpson die vader is van Bart, Lisa en Maggie. Hij doet niet veel dan zichzelf lam drinken met alcohol en voert ook op het werk niets uit. Toch heeft hij nog steeds een werk om naartoe te gaan.

Marge Simpson, echtgenote van Homer is een echte huisvrouw. Zij zorgt ervoor dat er altijd goed voor het gezin gezorgd wordt en probeert Homer een gezonde levensstijl bij te brengen, wat niet echt wil lukken.

Ook heeft ze haar handen veel aan Bart die constant in problemen raakt en geen ster op school is. Lisa en Bart zijn totaal niet hetzelfde. Bart is een troublemaker en Lisa een protégé. Bart is het kindje waarvoor Marge zich altijd inzet als het gaat om karaktervorming.

Lisa is een echt wonderkindje. Ze houdt van Jazzmuziek en haalt altijd tienen op school. Ondanks dit heeft ook zij heeft vanwege haar intelligentie moeite met het navigeren in het leven. Ze heeft namelijk niemand die haar interesses deelt of haar intellectueel stimuleert. Maggie is de baby die intelligenter is dan andere denken. En zo zorgen zij voor jouw dagelijkse dosis humor. Met The Simpsons lig je altijd dubbel van het lachen.

Als kind ben ik echt opgegroeid met dit gele gezinnetje maar omdat wij al meer dan 5 jaar geen televisie-abonnement hebben, volgde ik hun nieuwste seizoenen niet echt meer. Nu met Disney+ ben ik begonnen om alles weer van het eerste seizoen te bekijken heerlijk!

De leukste kinderfilms op Disney+

Je vindt op dit platform echt de leukste kinderfilms waar jouw kinderen van kunnen genieten. Deze films zijn zo leuk dat je zult merken dat jij als volwassene het niet eens zo erg vindt om met jouw kinderen mee te kijken naar deze content.

Disney is de plaats voor kindercontent. Zo genieten jouw kids van de Disney klassiekers zoals Mulan, maar ook de huidige Disney films zoals Soul.

National Geographic

Voor wie van natuurprogramma’s houdt, is er National Geographic. National Geographic bevat alle show die jij je als nature geek maar kunt wensen.

Zo kijk je naar The Incredible Dr. Pol, Tut’s Treasures: Hidden Secrets en Giants of The Deep Blue. Met National Geographic geniet je niet alleen van de prachtige beelden en verhalen, maar je leert er ook heel veel uit. Met de shows van National Geographic leer je met ieder programma wel wat bij. Voor een klein bedrag per maand is dit een groot voordeel.

Leukste series en films voor volwassenen

Ondanks dat Disney erg veel content voor kinderen produceert, betekent dit niet dat het platform geen rekening houdt met haar volwassen gebruikers.

Hamilton

Je geniet van een heleboel documentaires, films, tv-series en zelfs musicals. Zo heb je ook Hamilton. Dit is een broadway musical, welke echt populair is en om een hele goede reden. De storytelling en muziek is een perfecte combinatie en dat maakt ook dat men hier graag naar kijkt.

Ook klassiekers zoals Night at The Museum, Avatar en Avenger’s Endgame zijn goede opties. Een avondje op de bank hangen met jouw partner, de kinderen of zelfs alleen, is totaal niet erg met Disney+. Je creëert een bijzonder moment om te genieten van de oude klassiekers waar jij vroeger van genoot, maar hebt ook genoeg ruimte om de nieuwere content te bekijken.

Pixar

Pixar maakt nu ook onderdeel uit van Disney. Daardoor heb je de kans om te genieten van films als Toy Story, Up, Cars en Coco. zo zie je maar dat er niets mis is met Disney als het gaat om content voor kinderen. Los van Disney’s eigen content voor kinderen groeit haar bibliotheek nog meer vanwege de verschillende licenties die zij heeft overgenomen.

Disney niet meer op Netflix

Je kunt nu geen Disney films en series meer bekijken bij Netflix. Nu daar Disney+ als entertainmentmagnaat ook haar eigen streamingplatform heeft kun je verwachten dat de Disney films en series alleen nog maar op Disney+ te zien zullen zijn en helemaal niet meer op Netflix. Dit geldt ook voor de Pixar en Marvelcontent.

Disney+ ook offline gebruiken

Ook wanneer je op een bepaald moment geen internetverbinding hebt kun je toch gebruik maken van Disney+. Zo geniet je van jouw favoriete Disneyfilms op elk moment, ook wanneer je onderweg bent.

Hoe je dit doet is erg simpel: voordat je geen verbinding meer hebt kun je de films en series opslaan. Je doet dit door deze aan te klikken en onder de titel de pijl aan te klikken. Zo heb je de film opgeslagen. Wil je de content in hoge resolutie bekijken, dan moet je dit ook van te voren in het instellingsmenu aangeven. Je kiest zo in welke kwaliteit de content wordt gedownload en opgeslagen.

Natuurlijk ben je opslagruimte kwijt aan het opslaan van deze films en series. 20 minuten aan speeltijd van jouw favoriete serie neemt 80 MB in beslag in de laagste resolutie. Het opslaan en bekijken van films en series op een later moment kost jou geen extra geld.

Dit is ideaal voor het maken van roadtrips of wanneer je de kinderen bezig moet houden, maar onderweg geen internetverbinding hebt. Zo kun je altijd hun favoriete series en kinderfilms laten afspelen.

Zou ik ons Disney+ abonnement verlengen? Echt wel!

Op de vraag of het Disney abonnement aangevraagd en/of verlengd moet worden, is het antwoord “Ja!”. Disney+ brengt zoveel voordelen met zich mee dat het gek zou zijn om geen abonnee te worden.

Het is financieel voordelig om een abonnement af te sluiten en je kunt met een abonnement gebruik maken van de optie op vier schermen tegelijk te gebruiken. Dit is erg aantrekkelijk, zeker als je kinderen hebt. Jouw kinderen kunnen voortaan zelf op een smart device kijken naar kinderlijk content.

Zo hoef je niet altijd samen met hen te kijken naar kinderlijke content als je hier geen zin in hebt. Ook is het fijn om één plek te hebben met kinderlijke content. Zo hoeven jouw kinderen niet zelf op het internet op zoek te gaan naar kindvriendelijke content.

Ze kunnen namelijk ook andere dingen tegenkomen die totaal niet kindvriendelijk zijn. Dit geeft als ouders een fijn gevoel. Ook kun je controleren in jouw geschiedenis waarnaar zij hebben gekeken. Het is ook fijn dat je van te voren films en series kunt opslaan om ervoor te zorgen dat jij en jouw kinderen altijd iets hebben om naar te kijken.

En dat zelfs als er geen internetverbinding is om van gebruik te maken. Daarmee is Disney+ echt een platform waar je het uiterste uit kunt halen. Je kunt er zelf maximaal 7 abonnementen aanvragen. Ook is het een platform dat steeds populairder en exclusiever wordt. Met zo een abonnement heb je zeker een geweldige Disney+ ervaring die elke cent waard is.

 

Lees ook: Verstopte series en films op Netflix

Lees ook: Netflix aanraders

Lees ook: Netflix: Love is Blind