Hoe bouw je een feestje met je eigen gezin in coronatijden?

(Last Updated On: December 3, 2021)

Wat zijn de laatste weken al vreemde weken geweest… we blijven zo veel mogelijk binnen om niet besmet te geraken en zien onze familie minder.

Maar hoe kan je dan toch nog alsnog een leuk feestje organiseren (Koningsdag, een leuke verjaardag, Moederdag,…) thuis met je eigen gezin? Ik heb enkele supertoffe en betaalbare ideetjes opgesomd!

Disco all night, baby!

Een van mijn all time favourites (jaja, judge me): een fout discofeestje!

Denk: Barry M, … Natuurlijk helemaal af als je je ook kan verkleden, zorgt voor typische snacks uit de jaren zeventig en maakt een lijstje op Spotify met de allerbeste discomuziek en zoek de meest cheesy dansjes op op Youtube.

Niet alleen leuk voor volwassenen, maar kids vinden dit ook helemaal top. En om het helemaal af te maken: een spiegelbol voor hét grote disco-effect. Groovy!

Karaoke bij jou thuis?

Houden de kids niet zo van discomuziek? Geen probleem: je kan ook een kleine gezinsparty organiseren (of met een hele hoop vrienden, wanneer de Coronacrisis eindelijk voorbij is) mét karaoke!

Karaoke is veel leuker als je dat met een echte karaokekit kan doen, zeker als daar ook licht bij zit. Serieus, zo vallen die valse noten veel minder op (of euhm, dat maak ik mezelf dan toch gewoon wijs)!

karaokeset
karaokeset

Filmavondjes deluxe: beamer en home cinema set

Een gewoon filmavondje is al leuk, maar wat als je bijvoorbeeld met het hele gezin een filmmarathon houdt?

Enkele tips: de Lord of the Rings films (ook ideaal als je kinderen maar moeilijk in slaap vallen, eigen ervaring ;)), Harry Potter,… misschien ook films die ietsje minder eng zijn voor de kids,…

Je kan de filmervaring nog veel meer bioscoop-like maken dankzij een professionele beamer om de films op een witte muur te projecteren, en met een home cinema set kan je zorgen voor meesterlijk geluid tijdens de films.

Nu nog afmaken met je favoriete popcorn en tadaa: jij hebt een superleuk bioscoopfeestje thuis!

Oldie but goodie: platenspelers

Verzamel jij vinyls? Dan is een mooie platenspeler echt helemaal onmisbaar. Staat niet alleen leuk in je woonkamer, maar kan je ook ideaal gebruiken om een dansfeestje te geven!

feestje-corona
feestje-corona

Bellenblazer?

Nog een superleuk ideetje om tijdens een feestje te geven: een bellenblaasmachine! Ideaal om buiten te gebruiken (kan binnen vlekken maken) tijdens een buitenfeestje!

Spelen met blacklights

Ook heel leuk om te doen tijdens een feestje: zeker met kinderen of tieners: een blacklight opzetten!

Het blijft leuk om te zien hoe wat van je kleding oplicht, maar wist je dat er ook make-up en nagellak bestaat om speciaal op te laten lichten in blacklight?

Oh, nu ik geschreven heb over discomuziek en blacklights wil ik ineens heel graag nog eens gaan discobowlen, haha!

 

Hopelijk kunnen we snel weer beginnen met leuke feestjes te vieren (wij hebben hier nog enkele tuinfeestjes die we graag willen geven sinds we samenwonen en ons huis nog een beetje meer af is… zijn we weer lekker op tijd mee, hahaha!)!

Maar geniet ondertussen nog een beetje van de tijd thuis met het gezin!