Oosterse decoratie en meubels: Merel in Wonderland

(Last Updated On: November 27, 2021)

Al jarenlang heb ik een zwak voor Oosterse decoratie en Oosterse meubels: ik groeide op in een huis vol met prachtige olielampen, doeken aan de muur, poefjes, kussens, waxinelichtjes, Oosterse spiegels en Oosterse lampen. Die smaak is er dus echt wel met de paplepel ingegoten, zeg maar! En wat was ik blij om een webshop te ontdekken die gespecialiseerd is in Oosterse woonitems! Oosters interieur specialist Merel in Wonderland is een webshop die met zoveel liefde en zorg is samengesteld dat je je als een kind in een grote snoepwinkel waant. Overal waar je klikt, zie je prachtige vloerkleden, schitterende kussens, leuke accessoires en waanzinnige kaarsenhouders. 

 

Hoewel het niet direct een stijl is die mijn vriend leuk vindt, hebben we toch nu we samenwonen, sommige items ook weer in een Oosterse stijl. Ik vind het bijvoorbeeld echt ontzettend gezellig om mijn Oosterse lampen aan te zetten en overal op de muren en de plafonds een spel van licht te zien. 

Ook als we kaarsjes aansteken, verandert ons huisje ineens in een oase van lichtvlakken en prachtige felle kleuren dankzij de felle waxinelichthouders. 

oosterse webshop decoratie
oosterse webshop decoratie

 

Oosterse waxinelichthouders

 

Ik zei het al, bij ons in huis zie je veel van dit soort waxinelichthouders: ik vind ze overdag nog redelijk rustig ogen, maar zodra je er een brandend waxinelichtje insteekt, krijg je een prachtig schouwspel van kleuren en licht! Ik hou echt enorm van deze sfeermakers in huis. Vooral de houders met filigrain of met gekleurde mozaïek zijn mijn grote favorieten, als ik zou moeten kiezen. Ik heb meestal enkele schalen vol met kleine waxinelichthouders op de tafels staan omdat je ze vaak erg leuk kan combineren. 

 

Oosterse vloerkleden

 

Ook op Oosterse vloerkleden ben ik gek. Op dit moment kan ik er thuis nog geen leggen omdat Maya er gegarandeerd mee aan de haal zou gaan (ook al is het een schatje van een kat). Vooral de jute vloerkleden en de Kelim vloerkleden vind ik prachtig en kan je ook heel erg mooi combineren in verschillende interieurstijlen. Denk maar aan een combinatie van een felgekleurd Oosters vloerkleed met een voor de rest strak en wit, Scandinavisch interieur. Natuurlijk kan je ook ervoor kiezen om de felle kleuren volledig door te trekken en ook te kiezen voor felgekleurd meubilair. 

 

Shop je Oosterse woonitems online

 

Ik ben erg blij dat je deze items heel gemakkelijk online kan bestellen: zo kan je zelf je hele Oosterse interieur samenstellen en direct zien of alles wel leuk bij elkaar gaat passen. Grote aanrader, dus!