Oogschaduw voor blauwe ogen: perfecte make-up looks en inspiratie!

(Last Updated On: January 14, 2022)

Heb jij blauwe ogen en wil je graag weten welke oogschaduw het mooiste past bij jouw blauwe ogen? Ik leg je graag uit welke oogschaduw en make-up ideaal staat en welke eyeliner en mascara je het beste bij jouw looks kan combineren.

Vanaf nu weet jij perfect hoe je je blauwe ogen kan opmaken om ze nog meer te laten opvallen!

Hoe kan je je blauwe ogen mooi accentueren en goed laten uitkomen? Kan je roze oogschaduw dragen als je blauwe ogen hebt en wat als je een hele lichte oogkleur hebt, kan je dan eigenlijk wel zwarte mascara, oogschaduw of oogpotlood of eyeliner dragen?

Lees ook: welke oogschaduw past bij mijn ogen?

Lees ook: oogschaduw voor groene ogen / make-up voor groene ogen

Oogschaduw voor blauwe ogen

make-up-voor-blauwe-ogen-oogschaduw
make-up-voor-blauwe-ogen-oogschaduw

Dus, welke oogschaduw zorgt ervoor dat je blauwe oogkleur het beste uitkomt? Je hebt heel veel verschillende opties om uit te kiezen.

De mooiste oogschaduwkleuren voor blauwe ogen zijn: taupe, oranje, brons, koper, warm goud, bruin, donkerblauw, paars, antraciet en bordeaux. 

 • brons
 • warm goud
 • donkerblauw
 • paars
 • antraciet
 • fuchsia
 • bordeaux
 • taupe
 • champagne
 • oranje
 • koper
 • lila

Wil je zien hoe je deze kleuren moet aanbrengen en combineren om je ogen spectaculair te laten opvallen? Lees dan zeker verder!

Taupe oogschaduw

Een van de meest veelzijdige kleuren oogschaduw om in je collectie te hebben, dat is taupe oogschaduw. Deze kleur kan je op zichzelf gebruiken, maar ook als basis om te gebruiken met andere kleuren die je ooglook wat meer punch geven.

taupe-oogschaduw-blauwe-ogen
taupe-oogschaduw-blauwe-ogen

Voor deze look breng je eerst een goede oogschaduwbasis aan, daarna breng je met een fluffy kwast een taupekleurige oogschaduw (een shimmery variant, zoals hierboven).

Blend de taupe oogschaduw uit met een iets warmere matte, bruine kleur zodat alle kleuren mooi in elkaar overlopen.

Werk deze look af met een dunne vloeibare eyeliner en een zwarte mascara. Breng ook een beetje oogschaduw aan met je oogschaduwkwast. Als je een meer dramatische oogopslag wilt, breng dan nepwimpers aan.

(bron)

Bronze oogschaduw

Nog zo’n kleur die je altijd kan dragen: bronskleurige oogschaduw. Het wat meer opvallende broertje van taupe oogschaduw, zeg maar.

Door de bronskleur vallen alle blauwe pigmenten in jouw oogkleur veel meer op, aangezien brons en oranje recht tegenover jouw oogkleur staat op het kleurenwiel.

bronze-oogschaduw-blauwe-ogen
bronze-oogschaduw-blauwe-ogen

Hoe maak je deze bronzen look? Breng eerst en vooral een beetje oogschaduwprimer aan en breng een bronzen oogschaduw aan. Blend mooi uit en breng oogpotlood aan (Hoe oogpotlood aanbrengen). Smudge ook het oogpotlood lichtjes zodat de lijn een klein beetje vervaagt. Werk de look af met zwarte mascara op ook de onderste wimpers.

Champagnekleurige oogschaduw

Wil je graag toch iéts op je ogen, maar liever niet te opvallen? Dan is champagnekleurige oogschaduw echt wat voor jou. Een beetje shimmer, maar verder helemaal niet opvallend. Ideaal voor op het werk of voor op school.

Cranberrykleurige oogschaduw (bordeaux oogschaduw)

De laatste jaren zagen we dat cranberrykleurige of bordeaux oogschaduw ontzettend populair werden, mede door het Renaissance oogschaduwpalette van Anastasia Beverly Hills.

Deze kleur is prachtig om te gebruiken als je blauwe ogen hebt (ook mooi als make-up voor groene ogen) en zorgt ervoor dat je ogen echt ontzettend opvallen!

Wel goed opletten bij het aanbrengen, deze kleur kan er namelijk al snel voor zorgen dat je ogen eruit zien alsof je net gehuild hebt.

bordeauxrode-oogschaduw-blauwe-ogen
bordeauxrode-oogschaduw-blauwe-ogen

Deze glowy make-up look is prachtig! Bij deze ooglook zie je dat er gebruik gemaakt is van een bronskleur en een bordeauxrode oogschaduw. Door deze in je outer V (de buitenste hoek van je oog) aan te brengen, kan je de kleurintensiteit opbouwen. Werk je look af met een zwart of antraciet oogpotlood en een beetje zwarte of donkerbruine mascara.

Paarse oogschaduw

Ook prachtig voor blauwe ogen: paarse oogschaduw. Dat kan gaan van een mooie lichte lila kleur tot donkerdere paarse kleuren (een paarse smokey eye staat jou prachtig, bijvoorbeeld).

blauwe-en-paarse-oogschaduw
blauwe-en-paarse-oogschaduw

Paars kan je ook gebruiken als eyelinerkleur: staat veel minder hard dan zwart (ik zou je eerlijk gezegd geen zwarte eyeliner aanraden als je blauwe ogen hebt) en geeft je ogen nog wat extra diepte.

(bron)

Antraciet oogschaduw

antraciet-oogschaduw-blauwe-ogen
antraciet-oogschaduw-blauwe-ogen

Je kan ook een gemakkelijke smokey eye maken met antracietkleurige oogschaduw. Je maakt deze ooglook zo: breng eerst een goede eyeprimer aan over je hele ooglid. Vervolgens breng je met een fluffy kwast een champagnekleur of taupe kleur aan op heel je bewegende ooglid. Daarna begin je de antracietkleur op te bouwen om zo een smokey eye te maken. Gebruik niet te veel in 1 keer, maar ga  er liever een paar keer over om zo tot een mooi geblend en dekkend resultaat te komen.

Maak je smokey eyes af en ga nu eyeliner aanbrengen, werk af met een zwarte mascara en nepwimpers, als je dat wilt.

Donkerblauwe oogschaduw

blauwe-ogen-blauwe-oogschaduw
blauwe-ogen-blauwe-oogschaduw

Als je blauwe ogen hebt, wordt er vaak gezegd dat je geen blauwe oogschaduw kan dragen. Dat is helemaal niet waar! Wist je dat een donkerblauwe oogschduw jou net prachtig staat?

Eerst en vooral begin je weer met een goede oogschaduwprimer over het hele ooglid. Dan breng je een taupe of beige oogschaduw aan. Vervolgens breng je een metallic donkerblauwe oogschaduw aan over je gehele ooglid én met een eyelinerkwastje op je onderste wimperrand.

Blend nog wat matte, taupe oogschaduw in je arcadeboog en blend alle kleuren mooi in elkaar over. Werk af met een donkere eyeliner (navyblauw zou hierbij prachtig staan) en een laag mascara.

Oranje oogschaduw

oranje-make-up-blauwe-ogen
oranje-make-up-blauwe-ogen

Deze look met oranje en rose goud oogschaduw staat prachtig als je blauwe ogen hebt! Je begint zoals altijd met een laagje primer op je oogleden. Breng eerst een oudroze, matte oogschaduw aan over je hele ogen en blend de kleur uit richting je wenkbrauwbot. Zodra dat gebeurd is, neem je een rosegouden of shimmery lichtoranje oogschaduw en dep je die over het middelste gedeelte van je bewegende ooglid.

Dit doe je ook voor je onderste wimperrand. Vervolgens maak je een cat-eye (geen idee hoe je daaraan moet beginnen? Lees dan zeker: hoe maak je een cat-eye) met eerst zwart oogpotlood en vervolgens ga je daar ook nog eens over met vloeibare zwarte eyeliner. Werk af met zwarte mascara.

Rosé goud

rose-gold-oogschaduw-blauwe-ogen
rose-gold-oogschaduw-blauwe-ogen

Deze prachtige ooglook maak je met roze oogschaduw en beige + rose goud oogschaduw. Eerst en vooral begin je deze look met een oogschaduwprimeraan te brengen over het ooglid en een beetje op de onderste wimperrand. Vervolgens ga je aan de slag met een lichtroze, matte kleur en breng je deze aan zowel je onderste wimperrand als op je bewegende ooglid.

 

(bron)

Fuchsiaroze oogschaduw

roze-oogmake-up
roze-oogmake-up

(bron)

Zilver

zilveren-oogschaduw
zilveren-oogschaduw

(bron)

Smokey eyes voor blauwe ogen

Wil je graag smokey eyes leren maken? Dat kan ook als je een blauwe oogkleur hebt! Je hoeft zeker niet perse een zwarte smokey look te maken, je kan ook kiezen voor andere kleuren die je ogen nog veel meer zullen laten opvallen. Maar: laten we beginnen met de klassieker: smokey eyes met zwarte oogschaduw.

Eerlijk: zwarte oogschaduw kan erg hard staan als je blauwe ogen hebt, samen met een lichte huid en een lichte haarkleur.

smokey-eyes-blauwe-ogen
smokey-eyes-blauwe-ogen

Make-up voor blauwe ogen

Kleurrijke oogschaduw voor blauwe ogen

blauwe-ogen-kleurrijke-oogschaduw
blauwe-ogen-kleurrijke-oogschaduw

Oogschaduwpalettes voor blauwe ogen

Alright, nu weet je dus welke kleuren ideaal passen bij jouw blauwe oogkleur. Maar, welke oogschaduwpalettes, mascara of eyeliner koop je dan het beste?

Welke mascara gebruiken?

blauwe-ogen-blauwe-mascara
blauwe-ogen-blauwe-mascara

Welke oogschaduw voor blauw-grijze ogen?

 

Celebrities met blauwe ogen: make-up inspo

Er is niets zo gemakkelijk als een celebrity vinden die qua oogkleur, huidskleur en haarkleur goed op jou lijkt: zo krijg je super gemakkelijk inspiratie! Daarom heb ik enkele celebrities opgesomd die blauwe ogen hebben, zo kan jij gemakkelijk oogschaduw inspo opdoen voor de allerleukste ooglooks!

Taylor Swift

welke-oogschaduw-blauwe-ogen
welke-oogschaduw-blauwe-ogen

Tinseltown / Shutterstock.com

taylor-swift-blauwe-ogen
taylor-swift-blauwe-ogen

Kathy Hutchins / Shutterstock.com

 

Zooey Deschanel

blauwe-ogen-make-up
blauwe-ogen-make-up

Kathy Hutchins / Shutterstock.com

 

Alexis Bledel

blauwe-ogen-alexis-bledel
blauwe-ogen-alexis-bledel

DFree / Shutterstock.com

make-up-blauwe-ogen
make-up-blauwe-ogen

Ovidiu Hrubaru / Shutterstock.com

make-up-alexis-bledel
make-up-alexis-bledel

Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Vanessa Williams

eyeliner-blauwe-ogen
eyeliner-blauwe-ogen

 DFree / Shutterstock.com

Megan Fox

megan-fox-make-up
megan-fox-make-up

Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Jennifer Aniston

jennifer-aniston-blauwe-ogen-make-up
jennifer-aniston-blauwe-ogen-make-up

Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

 

blauwe-ogen-make-up-2
blauwe-ogen-make-up-2

Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Courteney Cox

natuurlijke-ooglook-blauwe-ogen
natuurlijke-ooglook-blauwe-ogen

s_bukley / Shutterstock.com

Doutzen Kroes

doutzen-kroes-make-up-ogen
doutzen-kroes-make-up-ogen

Denis Makarenko / Shutterstock.com

oogschaduw-blauwe-ogen-2
oogschaduw-blauwe-ogen-2

Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Nicole Kidman

nicole-kidman-blue-eyes-make-up
nicole-kidman-blue-eyes-make-up

Everett Collection / Shutterstock.com

Kan ik maar 1 oogschaduw dragen?

Ja hoor, je hoeft zeker niet iedere keer met verschillende tinten oogschaduw aan de slag te gaan om een mooie ooglook te creeren voor jouw blauwe ogen. Als je graag snel klaar bent met je oogmake-up, raad ik je aan om voor een goede shimmery taupe oogschaduw te kiezen of bijvoorbeeld een crème oogschaduw of oogschaduw in een stick die goed blijft zitten.

Een natuurlijke look voor blauwe ogen

Wil je graag een natuurlijke oogmake-uplook voor je blauwe ogen?

blauwe-ogen-natuurlijke-make-uplook
blauwe-ogen-natuurlijke-make-uplook

Make-up voor blauwe ogen: video tutorials

Wi je graag een stap-voor-stap video die jou laat zien hoe je enkele van deze prachtige make-uplooks kan maken? Begrijpen wij helemaal! Ik heb daarom speciaal voor jou enkele fantastische (én, gemakkelijk te volgen, ook niet onbelangrijk) videotutorials gevonden die je heel gemakkelijk mee kan volgen.