Hoe breng je nagelstickers aan?

(Last Updated On: September 19, 2022)

Whew, ik ben weer hélemaal into nail art! Gek hoe snel zulke trends kunnen veranderen, maar ik vind het fantastisch. 

De laatste maanden heb ik namelijk nail decals en nagelstickers ontdekt! Sterker nog: ik heb ontdekt hoe je zelf nail decals kan maken.

basis-nagelstickers-aanbrengen
basis-nagelstickers-aanbrengen

Ik ga je laten zien in dit artikel hoe je heel gemakkelijk en stap voor stap zelf top nail art kan maken met nagelstickers, een van de grootste nagellaktrends voor 2022!

Hoe moet je nagelstickers aanbrengen en waar moet je op letten? Welke merken nagelstickers zijn goed en welke laat je best liggen? Ik vertel je alles!

Wat zijn nagelstickers? 

Nagelstickers zijn stickers die je op je nagels plakt. Vaak plak je deze op je nagels om leuke nail art te maken. Ze zijn op maat van jouw nagels. 

nagel-stickers
nagel-stickers

Nagelstickers versus nail wraps

Nagelstickers zijn geen nail wraps! Nail wraps is eigenlijk meer nagellak op een velletje papier.

Bij nagelstickers (waar het in dit artikel om draait), gaat het over stickers die je over nagellak aanbrengt. Dit is dus geen volledige nail art look, maar gebruik je net om je nail art te maken. 

Hoe haal je nagelstickers van het stickervel? 

Bij duurdere nagelstickers gaat dit gemakkelijk, maar ik heb gemerkt dat het moeilijker is bij goedkoop geproduceerde nagelstickers van bijvoorbeeld AliExpress, Wish of Essence,… 

Neem het vel vast en buig het lichtjes (zorgt altijd voor een ronde buiging, en maak géén hoeken in je vel). Je zal zien dat de sticker vaak al lichtjes loskomt. 

Haal nu de sticker met een pincet van het stickervel en plaats het op je nagels. 

Hoe breng je nagelstickers aan op je nagels? 

 1. Schone nagels

  Wees er eerst zeker van dat je nagels helemaal schoon zijn: oude nagellak is verwijderd en je nagels zijn gevoed met een nagelolie, maar wel helemaal droog. 

  Deze tips tellen zowel voor gewone nagellak, als gel nagellak, acrylnagels of voor op je nagels zonder nagellak: altijd schone, niet-vette nagels als basis gebruiken. 

  Je nagellak moet ook helemaal opgedroogd zijn, dit geldt voor gewone nagellak, maar ook voor acrylnagels en gelnagels. 

 2. Breng minstens een basecoat aan

  Ook al wil je graag je nagelstickers aanbrengen op je gewone nagels zonder nagellak, dan moet je nog steeds een basecoat aanbrengen. 

  Waarom? Door de natuurlijke oliën in onze nagels, blijven nagelstickers niet gewoon plakken op je nagels.

  Ook werk je best de look af met een topcoat om je nail art te beschermen en je nagellak en nail art zo lang mogelijk te laten zitten! 

 3. Haal de stickers van het stickervel

  Ga niet met je vingers lopen priegelen om de stickers van het stickervel af te krijgen… dat loopt gegarandeerd fout. Ik deed dit eerst ook, maar eindigde dan vaak met halve stickers en gescheurde stickers… niet top. 

  Hoe moet het dan wel? Neem het stickervel in je hand en buig het (ik zeg altijd: hou een ronde curve aan en maak geen scherpe hoek), je zal zien dat de randjes van de stickers stilletjesaan loslaten. 

  Neem nu de sticker met een pincet vast en kom er zo min mogelijk aan: anders verminder je de plakkracht van de sticker. 

 4. De sticker aanbrengen op je nagel

  Een nagelsticker breng je best aan door het met een pincet op je nagel te plaatsen.

  Daarna druk je eerst zachtjes met een silicone tool of je vinger (liefst niet met de pincet, die is te scherp en kan je nagelsticker beschadigen) in het midden van de nagelsticker om de sticker te laten plakken. 

  Daarna wrijf je voorzichtig van het midden van de sticker, naar de buitenkanten. Zo voorkom je scheuren en luchtbubbels onder je sticker. Doe dit ook voor langere stickers. 

  hoe-nagelstickers-aanbrengen
  hoe-nagelstickers-aanbrengen
 5. Sticker te lang of breed? 

  Breng eerst de sticker aan op je nagels en trim nadien de sticker tot het juiste formaat. Gebruik hiervoor een klein nagelstchaartje of een schaartje voor je nagelriemen. 

  nagelstickers-aanbrengen
  nagelstickers-aanbrengen
 6. Breng topcoat aan

  Zitten de stickers helemaal goed en ben je tevreden met je gemaakte nail art? Top! Dan moet je alleen nog een topcoat aanbrengen. 

  Als ik werk met stickers, breng ik altijd 1 laag gewone topcoat aan, en 1 laag sneldrogende topcoat zoals bijvoorbeeld Sèche Vite. In totaal gaat het dus om minstens 2 lagen topcoat. 

  Als ik werk met echt dikke stickers of kleine plakjes Fimo op mijn nagels, heb ik soms zelfs 3 lagen topcoat nodig om alles mooi te laten blenden.

  Gebruik dan zeker als laatste laagje een laag sneldrogende topcoat die ineens ook alle andere lagen snel laat drogen! 

Kan je nagelstickers gebruiken op gelnagels? 

Ja, je kan nagelstickers gebruiken op gelnagels!

nagelstickers-aanbrengen-how-to-
nagelstickers-aanbrengen-how-to-

Let er wel op dat je nagellak volledig uitgehard is voor je begint met het aanbrengen van de nagelstickers en werk af met een topcoat (liefst zelfs 2 lagen topcoat) om je nagelstickers zo goed mogelijk te beschermen. 

Kan je nagelstickers gebruiken op acrylnagels? 

Ja, je kan nagelstickers aanbrengen op acrylnagels. Zorg wel voor een plaklaagje en werk af met een topcoat om je nail art te beschermen.