MUA undressed versus Urban Decay naked palette – dupes!

(Last Updated On: November 19, 2021)

Ben jij nog op zoek naar een dupe van het Urban Decay naked palette? Dan moet je zeker het MUA undressed palette eens bij het Kruidvat gaan halen! Ik wou met mijn eigen ogen zien of het nu echt wel een dupe was, en ik heb goed nieuws voor jullie: in mijn ogen is dat het echt wel!

Dus… ik begon vrolijk te swatchen en ik werd alsmaar blijer: op een paar andere finishes na lijken de oogschaduws best wel op elkaar. Ook zo benieuwd geworden? Kijk maar snel mee!

MUA undressed versus Urban Decay Naked palette

mua-undressed-urban-decay-naked

De kleuren van MUA hebben jammer genoeg geen naam gekregen (in de andere palettes gelukkig wel), dus ga ik het even alleen met de namen van Urban Decay doen. Hier zie je de eerste drie kleuren uit het Urban Decay Naked palette (de linkse kleuren zijn altijd de kleuren uit het UD Naked palette, daarnaast de MUA kleuren), namelijk Virgin, Sin en Naked. Bij die eerste twee zie je amper verschillen in de finish (de structuur van de MUA is wat korreliger), bij Naked zie je wel een verschil: het MUA-palette is veel minder gepigmenteerd.

urban-decay-naked-mua-undressed

De volgende kleuren: Sidecar, Buck en Half Baked. Hier ben ik heel erg blij mee, want de Sidecar-dupe is zoveel fijner dan de originele van Urban Decay (daar zitten grove glitters in en boy, wat zorgen die voor een vervelende fall-out). Ook zie je weer dat de matte kleur, Buck, in het MUA-palette minder gepigmenteerd is. Half baked en de MUA-dupe lijken dan weer ongelofelijk op elkaar.

mua-undressed-dupe-urban-decay-naked

Bij deze kleuren zie je vooral qua finish iets meer verschil. Mag ik jullie voorstellen: Smog, Darkhorse en Toasted (ook wel gekend als mijn favoriete kleuren uit dit palette, samen met Sidecar… alleen zo jammer van de glitters). Bij Smog is er niet veel verschil te zien, maar bij Darkhorse is de pigmentatie van het MUA-palette beter (ja, daar schrok ik zelf ook best van) en bij Toasted is er een veel meer rode tint te zien.

urban-decay-dupe-naked

De laatste 3 kleuren uit het palette: Hustle, Creep en Gunmetal. Bij deze kleuren zag ik niet heel veel verschil, hooguit wel een verschil in pigmentatie (de kleur is nagenoeg hetzelfde).

En? Wat vinden jullie van deze vergelijking?