Mondkapjes als modetrend?

(Last Updated On: June 12, 2022)

Mondkapjes als modetrend? Nu we met z’n allen opeens een mondmasker moeten gaan dragen zien we dat mondmaskers een heuse modetrend zijn geworden.

Zo zijn er namelijk mondmaskers met leuke print, een grappige tekst of mooie versieringen online te koop.

Heel wat modehuizen, zo ook bijvoorbeeld Louis Vuitton, hebben al aangegeven dat ze volop bezig zijn met het ontwerpen van mondmaskers.

Hoe denk jij daarover, ben jij ook op zoek naar hippe mondmaskers of maakt het jou niet uit, zolang je maar wat beschermd bent? En: zou jij liever een mondkapje kopen of zelf een mondkapje maken?

Welke soorten mondmaskers zijn er?

Er zijn natuurlijk heel wat verschillende soorten mondmaskers verkrijgbaar. Zo kan je bijvoorbeeld chirurgische mondmaskers kopen bij de apotheker of kan je eventueel zelf een stoffen mondmasker maken: die stoffen mondmaskers kan je dan gemakkelijk in de kookwas stoppen om ze weer ontsmet te krijgen. Ondertussen hebben wij hier al een redelijk grote collectie mondmaskers liggen, net omdat we niet iedere dag een kookwas willen draaien.

Chirurgische mondmaskers

Wanneer we kijken naar de soorten mondmaskers die voor handen zijn zien we dat we allereerst natuurlijk de chirurgische maskers hebben. Deze maskers zijn normaliter blauw aan de buitenkant en bestaan uit een soort dunne, kwetsbare papieren stof.

Chirurgische mondmaskers kan je maar een keer gebruiken. Daarnaast zijn ze ook niet zo mooi of aangenaam om te dragen. Daarom dat meer en meer mensen overschakelen naar stoffen mondmaskers als dat kan: voor medische professionals zijn stoffen maskers natuurlijk geen optie.

Zelfgemaakte stoffen mondmaskers

Wanneer je goed overweg kan met naald en draad kan je eventueel zelf een mondmasker maken. Wanneer je zelf een mondmasker maakt zijn er heel wat verschillende soorten mondmasker waar je uit kan kiezen en online vind je een heleboel tutorials. Zelf heb ik ook mondmaskers gemaakt (ik wist weer helemaal waarom ik echt niet graag achter mijn naaimachine kruip, mijn naaimachine is gewoon ook niet zo fijn) waar een filter in kan.

Wanneer je zelf een stoffen mondmasker maakt kan je kiezen in welke stijl jij je mondmasker maakt en kan je zelf makkelijk een leuk stofje uitkiezen. Als je liever zo efficiënt mogelijk werkt, kan je ook kant-en-klare pakketjes kopen en zo je mondkapje maken.

 

Mondmaskers online kopen

Wanneer je liever niet een hele dag zit te naaien kan je nu ook online mondmaskers kopen. Omdat mondmaskers nu een mode-item zijn geworden zien we dat er heel wat verschillende soorten mondmaskers voor handen zij in allerlei toffe printjes én ook in verschillende maten: voor volwassen (en dan weer een verschil tussen mannen en vrouwen), voor kinderen,…

Zo kan je bijvoorbeeld mondmaskers aankopen met een leuk motiefje, een grappige spreuk of zelfs met het gezicht van jouw favoriete sterren en film karakters.

Zelf kocht ik al verschillende mondmaskers ik kwam ook deze mooie mondmaskers tegen:

mondkapjes-modetrend
mondkapjes-modetrend
mondkapje-stip-blauw-gr-kek
mondkapje-stip-blauw-gr-kek
mondkapje-panter-zwart-gr-kek
mondkapje-panter-zwart-gr-kek
mondkapje-denim-panter-roze-gr-kek
mondkapje-denim-panter-roze-gr-kek
mondkapje-modetrends
mondkapje-modetrends

Tie-dye is weer helemaal terug en nu ook zelfs in de mondmaskers zien we deze trend!

 

Mondmaskers voor kinderen

Ook voor kinderen zijn er een heleboel verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar. Kijk natuurlijk wel even na of het mondmasker op het gezicht van je zoon of dochter zou passen.

Voor kinderen zijn er mondmaskers beschikbaar in leuke of grappige motiefjes. Daarnaast kan je nu ook mondmaskers kopen in het thema van hun favoriete film. Denk bijvoorbeeld maar aan mondmaskers van Frozen of Cars. Op die manier wordt het dragen van een mondmasker ook voor jouw kinderen erg ‘cool’ en kan je de angst bij kinderen voor een stuk wegnemen.

Mondkapjes voor mannen

Ook voor mannen zijn er verschillende soorten mondmaskers te koop: vaak in net iets andere printjes en stoffen dan voor vrouwen. Ik moet zeggen… enkele van de mondmaskers hieronder zouden mijn vriend echt ongelofelijk mooi staan en zijn ogen nog mooier doen uitkomen. * legt in winkelmandje *

mondkapje-denim-zwart-gr-kek
mondkapje-denim-zwart-gr-kek
mondkapje-versace-gr-kek
mondkapje-versace-gr-kek
mondkapje-denim-donkerblauw-gr-kek
mondkapje-denim-donkerblauw-gr-kek

Mondmaskers – een modetrend of niet?

Of mondmaskers een gezonde modetrend zijn of niet valt nog af te wachten. Het is nog niet zeker of wij hier in Europa de grote stap maken naar het constant dragen van mondmaskers of niet – iets wat men in grote delen van Azië wel al deed. Op het OV wordt het alvast verplicht om een masker te dragen, maar ik doe het standaard ook in een winkel of als ik weet dat er mensen dichtbij mij zullen komen (ook al mag dat niet). Hoewel ik ondertussen getest ben op Covid-19 en die resultaten negatief waren (oef), blijf ik alsnog een masker dragen: je weet maar nooit… ik bescherm mezelf en anderen er toch maar mee!

mondkapje-blauw
mondkapje-blauw
mondkapje-bloem
mondkapje-bloem
mondkapje-geel
mondkapje-geel

 

Lees ook: modetrends 2022

Lees ook: zelf mondmaskers maken zonder naaimachine

Lees ook: mondmaskers en make-up

Lees ook: wat is maskné?