Gebruikte trapliften: goedkoper langer thuis blijven wonen

(Last Updated On: June 13, 2022)

Gebruikte trapliften: goedkoper langer thuis blijven wonen. Wanneer we ouder worden kan het al wat moeilijker zijn om bepaalde taken thuis uit te voeren. Trappen op- of aflopen kan bijvoorbeeld een hele taak zijn. Daarnaast kan je ook de hele eerste verdieping van je huis moeilijk negeren. Heel wat ouderen besluiten dan ook om een nieuwe woning te zoeken – een appartementje met lift, of een bungalow. Maar het is ook perfect mogelijk om langer thuis te blijven wonen door een traplift te kopen.

Een tweedehands traplift kopen – heeft dat zin?

Een traplift kopen kan erg duur uitvallen. Het is dan ook perfect mogelijk om een tweedehands traplift aan te schaffen.

Dankzij gecertifieerde verdelers van tweedehands trapliften kun jij jong gebruikte trapliften aanschaffen aan een klein prijsje en op die manier zonder moeite de trap op en af gaan. Zo kan jij langer van je huis genieten en kun jij er langer blijven wonen.

traplift-tweedehands
traplift-tweedehands

Zit er garantie bij zo’n tweedehands traplift?

Een van de grootste redenen waarom mensen liever niets tweedehands aankopen is omdat hier vaak geen garantie op zit. Toch bieden gecertifieerde verdelers van tweedehands trapliften vaak een levenslange garantie en een jaarlijks onderhoud aan.

Op die manier ben je altijd zeker dat je zonder moeite naar boven kan en dat jij een kwaliteitsvolle traplift hebt aangekocht.

Voor en nadelen van een nieuwe traplift

Wanneer je een nieuwe traplift aankoopt kan je deze naar jouw eigen smaak samenstellen. Op die manier past jouw traplift bij jouw interieur. Daarnaast wordt de traplift speciaal nieuw voor jou geproduceerd. Jij bent dus de allereerste die een ritje de trap op maakt met de traplift.

Nieuwe trapliften zijn daarnaast ook erg duur wat een grote domper kan zijn voor mensen met een beperkt budget.

Voordelen en nadelen van een tweedehands traplift

Een van de nadelen van een gebruikte traplift is natuurlijk dat de traplift tweedehands is – hij is al een keertje gebruikt geweest. Toch worden de tweedehandstrapliften als nieuw geleverd en krijg je hier levenslange garantie op. Een tweedehands traplift is daarnaast ook heel wat goedkoper dan een nieuwe traplift.

Daarnaast wordt jouw tweedehands traplift weer helemaal op maat gemaakt zodat hij altijd bij jouw trap past.

Is een gebruikte traplift kopen een goed idee?

Wanneer je eraan denkt een traplift te installeren is het altijd een goed idee contact op te nemen met een bedrijf dat zich specialiseert in tweedehands trapliften. Je hebt bij tweedehands trapliften namelijk een erg goede garantie en ze worden als nieuw geleverd – op zich zou je dus geen verschil mogen merken met een nieuwe traplift.

Een gebruikte traplift: ecologisch verantwoord

Ook is het erg ecologisch verantwoord om een gebruikte traplift aan te schaffen. Zo denk je niet alleen aan je portemonnee, maar ook aan het milieu: jij schenkt een gebruikte traplift tenslotte een heel nieuw leven.

Je traplift verkopen

Heb je de traplift niet meer nodig omdat je bijvoorbeeld naar een bejaardentehuis gaat? Dan kan je ook de traplift weer verkopen. Zo krijg je er toch nog een aardige stuiver voor!