Review Real Techniques kwasten: core collection, expert face brush, blush brush en stippling brush

(Last Updated On: November 19, 2021)

Welke Real Techniques kwasten heb ik gekocht bij iHerb (mijn ervaring met iHerb)? Wel, ik koos voor de Real Techniques Core Collection, de expert face brush, de blush brush en de stippling brush! En man… ik ben gek op deze kwasten! Deze brushes heb ik nu alweer enkele weken in mijn bezit en ik heb ze sindsdien zo goed als iedere dag gebruikt. Tijd voor een review! Trouwens, je vindt ook een kortingscode in dit artikel zodat je 10$ korting krijgt! iHerb verzendt trouwens naar Nederland en België (en ze zijn een pak goedkoper dan de Nederlandse webshops waar je deze kwasten kan kopen). Je kan er wel alleen met een credit card betalen en na ongeveer 1-2 weken heb je de brushes in huis.

Real techniques kwasten: review

Real Techniques Core collection

De Real techniques Core collection lag als eerste in mijn iHerb-mandje! Deze kwasten leken me een perfecte basis voor je gezichtsmake-up. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik niet alle kwasten uit deze set even vaak gebruik, maar ik ben vooral gek op de kleine concealerbrush/ detailer brush (die gebruik ik om mijn Catrice-concealer aan te brengen onder mijn ogen). Dan de pointed foundation brush die ik ook erg fijn vind! Net omdat deze kwast zo’n puntige vorm heeft, geraak je makkelijk bij die moeilijk bereikbare plekjes bij je neus en ogen, bijvoorbeeld. Deze kwast zorgt voor een betere dekking van je foundation dan de stippling brush. Ook zijn er nog de buffing brush en de contour brush. De buffing brush gebruik ik niet zo vaak (voor mijn foundation gebruik ik vaker de expert face brush) maar de contour brush gebruik ik iedere dag voor mijn bronzer en blush.

real-techniques-face-core-collection

Real Techniques Blush brush

Deze blushkwast kocht ik apart omdat ik zag hoe Sam van Pixiwoo deze kwast in een tutorial gebruikte en het een erg mooi effect gaf. Deze kwast is erg groot, dus pas er wel een beetje mee op. Je krijgt door deze kwast een breder vlak, maar veel zachter dan met een kleine blushkwast. Ook een erg fijne kwast!

real-techniques-blush-brush

Real Techniques Expert face brush

Dit is echt mijn favoriete kwast uit de serie die ik besteld heb… oh, wat hou ik van deze kwast! Ik ben dan ook van plan om een extra Expert face Brush aan te schaffen zodat ik niet ‘s ochtends snel-snel deze kwast nog moet schoonmaken. Hij zorgt ervoor dat je foundation letterlijk in je huid wegsmelt, zo heerlijk! Dankzij de vorm van deze kwast, kan je ook makkelijk bij moeilijk bereikbare plekjes.

real-techniques-expert-face-brush

Real Techniques Stippling Brush

Last but not least: de Real Techniques Stippling Brush! Deze kocht ik voor de dagen dat ik wel foundation wil opdoen, maar ik een good-skin-day heb (not too often… jammer genoeg) zodat ik een minder opvallende dekking heb. Ook heel fijn om zachtjes highlighter aan te brengen!

Van deze kwasten heb ik absoluut geen spijt en ik heb mijn Sigmakwasten al de deur gewezen! Ik heb nog geen enkele keer gehad dat er haren van de kwasten op mijn gezicht zaten en na een maand erg intensief gebruiken, zien ze er nog steeds geweldig uit! Omdat ze synthetisch zijn, drogen ze ook erg snel en ze blijven mooi in vorm.

Waarschijnlijk ga ik nog meer kwasten bestellen, een Expert Face Brush, maar ik denk dat ik ook enkele oogkwasten ga proberen. Hebben jullie nog aanraders?

real-techniques-settling-brush

 Kortingscode iHerb:

Als je graag 10$ korting wilt op je bestelling, gebruik dan deze code: BGH708