Kneipp massagemilk met vijgenmelk en arganolie

(Last Updated On: November 19, 2021)

De nieuwe Kneipp massagemilk met vijgenmelk en arganolie, zou dat hetzelfde zijn als massage-olie of en bodymilk zijn? Eerst dacht ik van niet, maar wat zat ik verkeerd! Het grote verschil met een normale massage-olie en bodymilk is dat je deze massagemilk echt kan gebruiken voor diepe massages (en dat klinkt fout… damn). Toen ik een tijdje geleden met een kuitblessure zat – mijn salsapartner had me iéts te enthousiast over de dansvloer gesleept – besloot hij het dan ook maar goed te maken door die kuit te masseren. Een danspartner die ook kinesist is, ik kan het iedereen aanraden. Enter de massagemilk!

Review: Kneipp massagemilk met vijgenmelk en arganolie

Bij normale bodylotions erger ik me meestal dood tijdens een massage: na enkele minuten is die lotion opgedroogd en krijg je de meest stroeve massage ever. Not nice. Bij deze milk is dat gelukkig helemaal anders: hij blijft een beetje vet. Niet vet op een slechte manier, hoor, maar je kan gewoon een hele tijd blijven masseren (lijkt me wel de bedoeling van een massagemilk, nee?). Aan de andere kant zou ik hem niet aanraden als je ‘s ochtends snel-snel je lichaam wilt hydrateren, het vettige laagje blijft nog een tijdje. Dan ben je beter af met een bodylotion die een beetje sneller intrekt. Maar voor een echte massage is deze milk goddelijk!   kneipp massagemilk arganolie vijgenmelk 2014-03-15 08.37.06   Hier kan je de structuur van de massagemilk goed zien: hij loopt erg, dus let op voor vlekken op je kleding of lakens! Daar moet ik wel bij zeggen dat hij heel fijn uitsmeert en zeker niet stroperig is, een groot voordeel.

2014-03-15 08.38.23   Leuk toch, als je nagellak bij de verpakking past?

Facts & Figures:

Deze lijn heeft nog meer producten:

  • Kneipp crème douche vijgenmelk- en arganolie (5,49 euro)
  • Kneipp crème bad vijgenmelk- arganolie (9,49 euro)
  • Kneipp body crème vijgenmelk en arganolie (8,99 euro)
  • Kneipp massagemilk vijgenmelk en arganolie (8,49 euro)

Door de vijgenmelk en arganolie ruikt deze milk heerlijk: ook zorgt de arganolie voor celvernieuwing dankzij de vitamine E die erin zit en verzorgt de vijgenmelk je huid nog verder. En: zonder siliconen en parabenen, dat vind ikzelf ook erg belangrijk.

Eindoordeel:

Ik ben echt heel happy met deze massagemelk en gebruik hem regelmatig. Helaas zit mijn persoonlijke kinesist nu weer in Spanje, maar ik heb nog een hoop tips gekregen van hem die ik gebruik als ik merk dat mijn spieren weer eens een massage kunnen gebruiken. Deze flacon is ondertussen alweer bijna leeg… happy blogger!