Kinderfeestjes inspiratie en ideeën voor thuis

(Last Updated On: July 24, 2022)

Het is tijd om een fantastisch kinderfeestje thuis te organiseren! Maar… welk thema kies je en wat laat je de kids doen tijdens het feestje? 

kinderfeestjes-inspiratie
kinderfeestjes-inspiratie

Photo by Lidya Nada on Unsplash

Kinderfeestjes inspiratie en ideeën voor thuis

Papieren bloemen maken

Hou een trampolinetournament in de tuin

Is het lekker weer buiten? Dan is een trampolinetournament in de tuin een ideaal idee! Heel leuk voor de kinderen en ze kunnen er lekker veel energie in kwijt.

trampoline-kinderfeestje
trampoline-kinderfeestje

Photo by Elisa Kennemer on Unsplash

Maak er een heel tournament van met verschillende rondes, speciale rondes met speciale sprongen op de trampoline etc… en schrijf alles op. 

Zorg voor een leuke prijs (de Hema heeft bijvoorbeeld leuke nepmedailles die niet veel kosten) om aan de top 3 winnaars te geven! 

Leuke strijkparels patronen maken

Als de kids gek zijn op het werken met strijkparels (het strijken moet wel gebeuren door een volwassene, natuurlijk). 

Op Pinterest vind je ook enkele speciale strijkparelpatronen die je kan namaken. 

Een springkussen huren

Krijg je een hoop kinderen over de vloer die barstensvol energie zitten? Wat dacht je ervan om een springkussen te huren?

Altijd een grote hit bij kinderen, zo’n springkussen! 

Knutselen met Fimoklei

Ken je Fimoklei? Dat is een soort klei die je in de oven kan bakken en die hard wordt. Heel leuk om daar allerlei leuke items mee te maken, ik gebruik het bijvoorbeeld om zelf leuke oorbellen te maken! 

Diamond painting

Er zijn speciale diamond painting sets te koop voor kinderen met wat grotere diamantjes die je op de kan plakken. 

Diamond painting is een van de allerleukste hobbies voor kinderen en voor volwassenen: je kan er uuuurenlang zoet mee zijn (ideaal tijdens een kinderfeestje) en het resultaat is heel erg leuk. 

Acrylgieten

Ook met kinderen kan je heel erg leuk acrylgieten! Ik heb een gids gemaakt voor acrylgieten voor beginners waar je alle uitgebreide informatie kan terugvinden en alle benodigdheden kan vinden. 

Laat de kinderen zeker wel handschoenen dragen als ze bezig zijn met deze werkjes en leg een dik plastic tafellaken op je tafel. 

Dit is een heel tof medium om mee te werken: het werkt snel, het is lekker kliederig (en dus super geliefd bij kinderen) en je kan er veel verschillende werkjes mee maken. Ook zijn de benodigdheden helemaal niet zo duur (ik haal zelf alles gewoon bij de Action). 

Cupcakes versieren

Stenen schilderen

Schatten in de tuin zoeken

Armbandjes maken

Zelf nagelstickers maken

Oké, dit vind ik zelf een van de leukste dingen op deze lijst om te doen: zelf nagelstickers maken!

In het artikel over zelf nail decals maken, leg ik je uit wat je allemaal nodig hebt om dit te doen. Het leuke is: dit kan je helemaal zelf maken. Laat de kids de leukste plaatjes kiezen de ze graag op hun nagels willen. 

Maak ze zeker klein genoeg en print ze dan uit op nail decal papier (kies wel het juiste papier voor de printer die je hebt). Print het uit, laat het papier een uurtje of 2 drogen (je kan dan ondertussen een andere activiteit met de kinderen doen) en daarna begin je aan je nagelsalon!