Hair history: veel van mijn kapsels en experimenten met haarverf

(Last Updated On: June 15, 2022)

Ik toonde een tijdje terug wat haarkleuren die ik had gehad aan een vriend en toen kwam ik op het idee die kleuren ook eens aan jullie te tonen! Dus… haarkleuren en kapsels van mijn 13 tot 23 (whoa, is dat al 10 jaar geleden…).

Mijn echte haarkleur: blond

Aah, klein Katrijntje is hier nog maar 13 🙂 Snoezig hoor :p Moet je nagaan dat ik met deze foto mijn eerste lief versierd heb, no kidding 😀 Mijn natuurlijke kleur: blond! kapsel

Haarverf: van blondine naar brunette

Volgende etappe… een foto zoeken van mezelf, all alone. Kijk, dat wordt moeilijker 😀 Ik hield nooit van foto’s maken, en anders moet ik er altijd iemand afknippen :p Dus dan gaan we gelijk naar 21… ik was pas single en ontdekte veel meer qua make-up en kleding. Ook haarverf baby! Here comes a brunette… (voor) natuurlijk blond haar NA: bruin geverfd haar Een paar weken later was ik dat bruine haar alweer beu en liet ik het uitwassen (het was een haarverf van Country Colors, die zijn uitwasbaar).

De bruine haarverf werd uitgewassen: hallo donkerblond haar!

Blonde… again! (ik vind dit een leeuwenkapsel :p) wild blond haar Maar goh.. een paar weken later was ik dat blond alweer spuugzat en wilde ik het graag weer bruin verven. En zo geschiedde het… en ik was het gelijk weer beu 😉 Toen ik de kleur (L’Oreal casting creme gloss praline) liet uitwassen, werd het deze kleur: een soort ros/ rood:

Venitiaans blond

Photobucket Toen werd het vorig jaar zomer en ik was de rode/ rosse kleur helemaal zat. Goh, ik vond bruin haar toch zo enorm leuk? (dit was trouwens in eind augustus, begin september… toen ik aan mijn 10 herexamens bezig was 😮 jaartje geleden dus! )

Goudbruine haarkleur

bruine haren kapsel Het bruine kapsel was een blijvertje, al wilde ik graag andere nuances proberen: koperbruin, goudbruin, bruin met koperen highlights… you name it, ik had het:

Bruin met koperkleurige highlights:

smokey eyes bruin haar

Bruin haar met een rechte pony

pony bruine haren kapsel Photobucket

Koperbruine haarkleur met gouden glans

bruin lang haar koperkleurige highlights goudbruin haar Photobucket

Bruin haar: pralinébruine kleur, opgestoken kapsel met ietwat gebogen pony

pin-up look kapsel Mijn haar werd door het winterweer droog en duf, dus ik besloot er een stukje af te laten knippen en de kapster stelde me een haarspoeling voor in de kleur Cranberry. Te gekke kleur, alleen was de spoeling na 2 dagen al helemaal weg, en bleef ik sindsdien met een knalrosse uitgroei zitten, wat ik ook deed. Als ik verf op mijn haren deed, sloeg alles ros uit. Altijd. No kidding…

Rode haarspoeling en kortgeknipt haar

kort aubergine haar bordeaux

Zelf haar blonderen

Deze chick was het beu… ik liep rond met fluorosse uitgroei en dat was niet leuk meer. Ik kapte er eerst nog een asbruine verf over, en toen ik daardoor met bijna zwart haar kwam te zitten, was ik het helemaal zat… .. ik ging mijn haar wel weer blonderen. Zelf. Juist ja… na blondeerpakje 1: haar ontkleuren blonderen Aaarghhh…. I burnt my eyes just watching it again 😀 Katrijn, familie der Oompa Loompa’s, aangenaam :p (met dit haar deed ik nog een presentatie op school trouwens). Y’all can call me Braveheart now :p Blondeerpakje nummer twee: Nog een blondeerpakje: Hehe, dat begon er meer op te lijken! Deze vond ik stiekem erg leuk, en ik ben ook met dit haar een presentatie gaan geven op school (over de Ipad, to be exact) 😀 Die foto’s zijn zelfs op die dag genomen :p Arme, arme klasgenootjes 😉 ontkleurd haar Blondeerpakje nummer vier, gevolgd door licht asblond: BAM! Natuurlijke kleur terug 😀 blond haar Maar… ik vind mijn natuurlijke kleur drie keer niks. Ik wilde honingblond!

Honingblond haar

kapsel goudblond haar Maar, dat blonde haar werd erg vaak geel. Dat moest ik niet hebben… ondertussen was ik ook helemaal ontevreden over het blonde omdat het mijn ogen niet zo deed opvallen zoals de bruine kleuren die ik had. Ik voelde me een beetje onzichtbaar :p Jups, er werd weer bruine verf ingedaan… lichtasbruin van Herbashine. Geweldige semipermanente verf die eerst donker was, en daarna uitwaste tot mijn eigen kleur ongeveer: (eerste dagen)

Asbruine haarverf

bruin haar asbruin (midden) bruin haar licht asbruin lichtbruin haar (uitgewassen) goudbruin haar Helemaal blij was ik ermee… tot ik na 3 pakjes merkte dat mijn kleur erg donker bleef. Ik kan best een donkere kleur aan, maar niet als het een askleur is, ik wil diepte in mijn haarkleur! Na lang wikken en wegen (blond, highlights, kaalscheren,… :p ) besloot ik mijn haar rood te verven. Niet ros of oranje, echt rood. And I love it! Voor: bruin haar red polkadot dress jurk verf: Country colours van Schwarzkopf Photobucket

Donkerrode haren

rood haar red hair Ik heb deze kleur nu twee dagen, en ik ben er echt gék op! Dit ben ik gewoon… beetje brutaal maar redelijk ingetogen, echt een redelijk opvallende kleur met momenten. Ja, er is echt veel onderhoud aan (daar komt nog een artikeltje over) maar ik heb echt het gevoel dat ik eindelijk mijn kleur gevonden heb! Mijn ogen komen goed uit met deze donkerrode haarkleur, dus ik ben er helemaal happy mee!

Ondertussen, jaaaaren later, heb ik mijn haarkleur laten uitgroeien. Ik was het geverfde haar zo zat en wilde net mijn eigen haarkleur weer terug!