Mijn dagelijkse haarroutine voor gezond krullend haar: welke producten gebruik ik?

(Last Updated On: August 19, 2022)

Hoe ziet mijn dagelijkse haarroutine eruit? Tegenwoordig ben ik helemaal into krullen maken zonder hitte, dus zie je mij bijna iedere dag wel een poosje met gek haar achter mijn laptop zitten, haha. 

Ja kijk… ik ben echt heel blij dat die krullen zonder hitte echt een dingetje geworden zijn en een van de grootste haartrends 2022 werden (dankjewel, TikTok en Instagram): zo kan ik mijn haar toch heel erg gezond houden. 

Mijn dagelijkse haarroutine

Haar krullen zonder hitte

Ik besloot om er ook even een kort filmpje van te maken: hoe ziet mijn dagelijkse haarroutine er dan uit? 

 

Eerst en vooral prep ik mijn haar voor de styling. Ik zorg ervoor dat er zeker geen knopen in mijn haar zitten en kam het goed met een bamboe kam.

Ook al gebruik ik geen hitte meer op mijn haar (of maar heel erg sporadisch), toch wil ik dat de krullen mooi in mijn haar blijven. Ik zorg ervoor dat mijn haar droog is, maar het vocht van de stylingspray zorgt ervoor dat de krullen beter gaan zitten in mijn haar. Plus, deze dupe van Olaplex verzorgt mijn haar ondertussen nog extra.

Daarna draai ik mijn haar rond mijn krul-haarband (sorry, ik heb geen idee hoe die dingen heten) en zet ik het vast. Koop er trouwens eentje die plat is vanboven, dat zit echt veel fijner! 

krullen-zonder-hitte
krullen-zonder-hitte

Ik werk een uurtje of 2 uur op mijn laptop of doe vanalles in het huishouden. Ideaal dit, ik hoef echt amper tijd apart te houden om mijn haar te stylen! 

Zodra die tijd gepasseerd is, haal ik de krulband uit mijn haar. Doe dit wel heel voorzichtig! 

Spray flink wat haarlak op je krullen en laat dit even opdrogen. Pas daarna kam je (ook weer heel voorzichtig) je haar of ga er met je vingers door. Uitborstelen zou ik hier niet aanraden, je gaat alleen maar je kapsel teniet doen! 

krullen-zonder-hitte-resultaat
krullen-zonder-hitte-resultaat

Voilà, nu ik de krullen in mijn haren heb, kan ik verder met de volgende stap! Soms laat ik mijn haar zo, maar meestal steek ik het deels op. 

Een opsteekkapsel maken

Vaak kies ik tegenwoordig voor een half opgestoken kapsel. Ik kies een leuke haarclip en steek een deel van mijn haar wat omhoog. 

kapsel-haarclip
kapsel-haarclip

Haarroutine ‘s avonds

Ik was mijn haar zeker niet iedere dag, dat is trouwens ook erg ongezond voor je haar en mijn kapper raadt dat erg af. Vooral omdat ik een gevoelige hoofdhuid heb. 

Natuurlijke shampoo

Maar, als het een haarwasdag is, was ik mijn haren met een shampoo zonder sulfaten. Mijn favoriete shampoo van het moment is een shampoo van Urtekram (een natuurlijke shampoo) op basis van rhassoulklei. 

urtekram-rasul-volumiserende-shampoo-met-rasoul-500ml.1
urtekram-rasul-volumiserende-shampoo-met-rasoul-500ml.1

Ja, je haren moeten daar zeker aan wennen de eerste wasbeurten, maar ik wil echt niets anders meer! 

Olaplex

Soms gebruik ik Olaplex nummer 3 na mijn shampoo. Dit doe ik zeker niet iedere week (hallo, dat spul is duur). Op dit moment ben ik een Olaplex dupe aan het testen die trouwens heel veelbelovend lijkt! 

Lees ook: hoe Olaplex gebruiken

Voedende conditioner of haarmasker

Een stap die ik zo goed als nooit oversla: een lekker haarmasker! Eigenlijk gebruik ik het hele jaar door een voedend haarmasker. 

Is het niet om mijn haar in de koude winters wat extra te geven, is het wel om het zo goed mogelijk te voeden tijdens droge zomers. Je ziet… een beetje extra liefde kan je haar altijd wel gebruiken!

shea-moisture-haarmasker
shea-moisture-haarmasker

Serum aanbrengen

Ik weet het… een serum op basis van silicone is niet goed voor je haar en werkt alleen maar oppervlakkig… maar mijn haar voelt zo goed als ik het wél doe! Niet curly girl methode-proof… ik weet het. 

Je haar aan de lucht laten drogen

Na mijn bad of douche laat ik mijn haar standaard aan de lucht drogen. Mijn haren fohnen, daar ben ik lang geleden mee gestopt toen ik besloot te stoppen met haarverf en mijn natuurlijke haarkleur uit te laten groeien. 

Ik wilde terug veel gezonder haar krijgen, en dit was daar een erg grote stap in. Hetzelfde met stylen met een krultang of steiltang, dat doe ik nog heel erg weinig. 

Wat wil ik nog verbeteren aan mijn haarroutine? 

Alternatief voor haarlak

Ik zou graag een alternatief willen vinden voor de haarlak die ik iedere dag gebruik.

Binnenkort ga ik eens testen of het me zou lukken om die krullen langer te houden als ik er een lichte nevel water over spray voor ik het in de krullers draai. 

Satijnen kussensloop

Ik wéét dat het beter is voor je haar en dat je zo veel minder stekelig en pluizig haar krijgt, maar ik heb geen satijnen kussensloop meer. 

satijnen-kussensloop
satijnen-kussensloop

Jaren geleden had ik er zo eentje, maar omdat mijn hoofd constant van mijn kussen schoof ‘s nachts, heb ik ‘m op den duur weggegeven. Ik moet wel zeggen dat mijn haar er beter uitzag ‘s ochtends, maar man… ik kon maar niet wennen aan het kussen zelf. 

Het wordt dus tijd om eens te kijken of er geen gulden middenweg bestaat! 

Hoe ziet jouw haarroutine eruit? Zijn er stappen die je mij nog kan aanraden? 

krullen-zonder-hitte
krullen-zonder-hitte