Hoe glitter nagellak aanbrengen? Zo krijg je glitter nagellak dekkend (& verwijderen)

(Last Updated On: November 13, 2022)

Hoe glitternagellak aanbrengen

Glitternagellak… ik ben er zo’n fan van, maar toen ik nog niet goed wist hoe ik het écht goed moest aanbrengen, lukte het me niet om de lak te laten shinen. 

Maar… daar heb ik gelukkig iets op gevonden! Het is niet gemakkelijk om glitternagellak dekkend aan te brengen als je het gewoon laag per laag probeert, dan eindig je met een erg dikke laag nagellak die zelfs niet te redden is door enkele lagen Sèche Vite. 

hoe-glitternagellak-aanbrengen-2
hoe-glitternagellak-aanbrengen-2

Glitternagellak stempelen

Weet je hoe je het beste glitternagellak kan aanbrengen? Door te stempelen! Hoe doe je dat?

Geen nood, ik geef je graag mijn stappenplan. Bekijk ook zeker mijn video hieronder, waarin ik alles ook stap voor stap laat zien. 

Basecoat

Alles begint met een dekkende laag basecoat. 

glitternagellak-aanbrengen-basecoat
glitternagellak-aanbrengen-basecoat

Vloeibare latex aanbrengen

Als de basecoat goed gedroogd is, breng je de vloeibare latex (liquid latex) aan. Doe dit in verschillende, dunne laagjes tot je een mooie laag opgebouwd hebt. 

De liquid latex zal je vingertoppen beschermen van allerlei gemorste glitternagellak. 

Wacht met stempelen tot de latex opgedroogd is. 

glitternagellak-aanbrengen-liquid-latex
glitternagellak-aanbrengen-liquid-latex

Glitternagellak stempelen

Alright, nu wordt het tijd voor het échte werk: de glitternagellak stempelen. 

Snij een make-upsponsje (dat kan ook een Beautyblender zijn die je niet meer voor foundation gebruikt), zo breed als je nagel. 

stempelen-glitternagellak
stempelen-glitternagellak

Strijk met je nagellakkwast met glitternagellak over de spons. De nagellak mag er niet té veel in dringen, maar mag ook niet te vochtig zijn. 

stempelen-glitternagellak
stempelen-glitternagellak

In de video zie je exact hoeveel ik zelf gebruik. 

Stempel nu met het sponsje over de nagel. Laat het opdrogen tot de nagellak volledig droog is. Blijf doorgaan met deze stappen tot je je nagel helemaal bedekt hebt met glitter. 

stempelen-van-glitter-nagellak
stempelen-van-glitter-nagellak

Breng een topcoat aan

Ik breng daarna alvast even een sneldrogende laag topcoat (Sèche Vite) aan. 

Verwijder de vloeibare latex

Verwijder daarna de vloeibare latex door die van je vingers te pellen (zie video) en breng daarna nog een laag topcoat aan om je nagels zo glad mogelijk te maken. 

hoe-glitternagellak-aanbrengen-2
hoe-glitternagellak-aanbrengen-2

Hoe glitternagellak verwijderen

Ook glitternagellak verwijderen is vaak niet zo gemakkelijk. Toch, als je een goede basecoat gebruikt, kan je dit heel simpel doen! 

Door de basecoat die ik gebruik die op waterbasis is, kan je heel gemakkelijk peel-off nagellak maken! Daarom is het belangrijk dat je 1 à 2 lagen van deze basecoat aanbrengt en dan verder gaat met het stempelen. 

Hou, als je de nagellak beu bent na enkele dagen, simpelweg je handen onder water (lekker warm water vind ik het meest aangenaam). 

Ombre glitternagels maken

Hieronder heb ik een nail art gemaakt die niet zou misstaan als Kerst nail art: een mooie donkerrode/roze shimmery kleur als basis, en dan op de ombre nail art-manier heb ik er de glitternagellak overheen gestempeld.

Je begint ongeveer in het midden te stempelen en per volgende stempelbeurt, begin je wat lager te gaan. Zo heb je meer glitters aan het puntje van je nagels. 

glitter-nail-art
glitter-nail-art

 

nail-art-met-glitter
nail-art-met-glitter