Inpaklijst voor een dagje weg: wat neem je mee naar een daguitje?

(Last Updated On: August 5, 2022)

Heerlijk, je hebt een daguitje op de planning staan! Ik ging met moederlief naar de tentoonstelling over Toetanchamon in Brussel (heel erg de moeite waard, maar koop geen skip-the-line duurdere tickets, er is namelijk geen lange wachtrij ;)) en dus was ik volop aan het plannen wat ik mee ging nemen.

Maar, wat neem je mee voor een dagje weg? Ik heb standaard mijn eigen lijstje dat ik erbij haal als we ergens heen gaan, zo ben ik zeker dat ik zeker niets vergeet (en dat gebeurt me anders echt standaard)! 

inpaklijst-dagje-weg
inpaklijst-dagje-weg

Inpaklijst voor een dagje weg

Tickets etc

Heel belangrijk, natuurlijk: druk op voorhand je tickets en co af (ik vind dat nog steeds fijner werken dan ze alleen maar op mijn smartphone te houden. Je weet namelijk nooit wanneer dat ding het begeeft of de batterij net op is). 

Ook als ik vervoertickets etc… nodig heb, schrijf ik daar wel al wat over op. Welk perron moet ik nemen, hoe lang duurt de reis zo ongeveer,… 

Medicatie

Ik neem altijd een klein beetje van mijn dagelijkse medicatie mee (je weet toch maar nooit), samen met wat EHBO-spulletjes zoals pleisters en paracetamol. 

 • dagelijkse medicatie
 • EHBO-kitje met pleisters, paracetamol
inpaklijst-uitje
inpaklijst-uitje

Make-up en verzorgingsproducten

Tijdens een dagje weg probeer ik niet té veel mee te zeulen en probeer ik het liefst van al zo minimalistisch mogelijk gepakt te zijn. 

Meestal neem ik een (gekleurde) lippenbalsem mee, wat handcrème, mijn favoriete zonnecrème van het moment (vaak dient die zowel voor mijn gezicht als voor mijn handen, armen,…) en een flesje hand sanitizer. 

 

 • Lippenbalsem
 • handcrème
 • Zonnecrème 
 • Hand sanitizer
dagje-weg-wat-inpakken
dagje-weg-wat-inpakken

Techniek

 • Een extra powerbank voor mijn smartphone
 • oortjes voor mijn smartphone
 • langere treinreis: mijn kleine Macbook retina van 12″
 • Oplader van de Macbook
 • oplader voor mijn telefoon
inpaklijst-dagje-weg-daguitstap
inpaklijst-dagje-weg-daguitstap

Mode

 • Rugzak: oftewel mijn Fjallraven als ik echt veel mee moet sjouwen, maar liefst van al mijn lederen rugtas die ik jaren geleden op Etsy kocht. Ik hou van dat ding! 
 • Zonnebril
 • Regenjas/ Sjaaltje 
 • Een stoffen tasje om extra souvenirs of geshopte spulletjes in te steken
 • Een haarklem of elastiekje
 • Een paar extra sokken
 • Een mondmasker

Overig

 • Notitieboekje en pen (echt, ik kan niet zonder. Zodra ik even niet achter mijn laptop zit, krijg ik gelijk inspiratie voor vanalles en nog wat. Ik kan ze ook wel in mijn telefoon noteren, maar daar kijk ik gewoon nooit naar.)
 • Een koekje zonder chocolade
 • Een drankje
 • Wat kleingeld voor de toiletten op het station etc… 
 • Iets om te lezen op de trein, auto…
 • Paraplu
 • Zakdoeken
 • Spork
meenemen-dagje-weg
meenemen-dagje-weg

To do lijst voor een dagje weg

Telefoon herladen

Ja hoor, ik werk nog met een telefoonabonnement dat ik moet herladen! Dat moet ik dus zeker doen voor ik wegga.

Extra batterij/ battery pack meenemen en opladen

Ook zeker eentje om niet te vergeten: een extra batterij opladen voor je smartphone en voor je camera’s als je die meeneemt.

Route opzoeken

Nog een item van de lijst: je route op voorhand al wat opzoeken. Zeker als ik naar een nieuwe stad ga tijdens een citytripje, zoek ik op voorhand op Google al graag wat op hoe ik er moet geraken, enkele routes in de stad zelf etc… 

rugtas-dagje-weg
rugtas-dagje-weg

En natuurlijk kan mijn favoriete leren rugtas niet vergeten: hier past veel in maar staat niet té ‘toeristig’.