De leukste keukeninspiratie

(Last Updated On: December 3, 2021)

Nog enkele weken en het is zover: onze uitbouw gaat tegen de vlakte en we gaan het helemaal renoveren. Eerst wilden we er graag onze woonkamer maken, maar na wat meten bleek dat we er beter onze keuken zouden plaatsen. Tijd voor flink wat keuken inspiratie, dus! 

 

De uitbouw renoveren: hello grotere keuken!

 

Op dit moment staat onze keuken mee in onze woonkamer en eetkamer: het is één grote ruimte. Ik was niet anders gewend aangezien dat in mijn oude appartementje ook altijd zo was, maar het had zeker zijn voor- en nadelen.

 

We hebben een kleine, minimalistische keuken die we hebben samengesteld met het keukeneiland dat ikzelf nog had, met enkele nieuwe keukenkastjes en met meubels die mijn vriend nog had. 

 

Minimalistische keuken? 

 

Ik vind het erg belangrijk om een zo minimalistisch mogelijke keuken te hebben: ik zal dan ook heel regelmatig eens door al onze spulletjes gaan om ervoor te zorgen dat we geen overvolle lades en kastjes hebben. Zo hebben we bijvoorbeeld ook geen keukenkastjes aan de muur hangen en hebben we alleen maar de onderste keukenkastjes.

 

Wél hebben we een plank aan de muur gehangen waar al mijn mooie potten staan met kruiden, suiker,… erin. Staat heel erg leuk en netjes omdat het allemaal dezelfde potten zijn. Zo hebben we er eigenlijk voor gezorgd dat de keuken niet té aanwezig is in huis, en hebben we ook ervoor gezorgd dat we geen onnodige opbergruimte hebben. Waarom? Wel, dat prop je meestal toch maar weer vol met allerlei spulletjes. 

 

Als je wat ruimte te weinig hebt of met een kleine ruimte moet werken, ben je veel sneller geneigd om je keukenspulletjes ook wat meer minimalistisch te houden. Ik had eigenlijk zelfs meer opbergruimte in de keuken van mijn appartement! 

 

Keukeninspiratie

 

Wij houden heel erg van natuurlijke materialen, onze keuken nu is een combinatie van hoogglans keukenkastjes samen met een houten werkblad en houten rekjes. Dat geeft een prachtige natuurlijke look, waar wij hier thuis heel erg fan van zijn. 

keukeninspiratie
keukeninspiratie

We hebben ook in de rest van het huis veel houten accenten, en zeker aangezien de keuken nu samen bij de woonkamer staat, was het voor ons heel belangrijk om die stijl wat door te trekken. 

 

Als we onze keuken in het nieuw-verbouwde gedeelte gaan zetten, gaan we deze stijl zeker houden. Misschien maken we de keuken zelf nog een klein beetje groter, maar het gaat heel handig zijn om ook de koelkast en afwasmachine in dezelfde ruimte te hebben (die staan nu apart in een berging). 

keuken-inspiratie
keuken-inspiratie

Ik ben groot fan van deze goudkleurige spoelbak en kraan, maar denk niet dat ik dit thuis verkocht krijg. Zeker met het matte zwart en het marmer vind ik het heel mooi combineren! 

 

Op dit moment hebben we een keuken die witglans is, met een houten werkblad. Dit is heel mooi, maar vooral het houten werkblad vinden we toch niet zo heel handig. Toen spotte ik deze keuken en ik vind het kleurenpalette echt prachtig! Ik zou er wel nog een spatwand bijdoen eerlijk gezegd, om zo te gaan koken zonder… da’s bij ons vragen om spatten! 

 

Wat vinden jullie van de bovenstaande keukens? Wat is jullie stijl?