Hoe breng je concealer aan? Onze beste tips + stappenplan

(Last Updated On: November 28, 2021)

Hoe breng je concealer aan? Onze beste tips + stappenplan

Concealer is een van de belangrijkste onderdelen van onze make-up: samen met foundation maakt het deel uit van de voorbereiding van de huid en kan het donkere kringen onder de ogen, vlekken op het gezicht en puistjes verdoezelen.

Meer nog, concealer kan ook worden gebruikt om je make-up te contouren, waarbij de hoogste punten van het gezicht, zoals het neusbeen, worden verlicht. Maar als je het verkeerd gebruikt, kan het expressielijntjes accentueren en de poriën van je gezicht nog zichtbaarder maken.

Om je al onze geheimen te leren, hebben we een lijst met 5 tips gemaakt. Kijk hier eens naar, vanaf nu breng jij concealer aan als een echte MUA (make-up artist)!

concealer-aanbrengen
concealer-aanbrengen

Hoe concealer aanbrengen?

1. Weet hoe je de juiste hoeveelheid concealer gebruikt

De eerste tip om camouflagestift op de juiste manier te gebruiken, is de hoeveelheid niet te overdrijven, omdat dit de onvolkomenheden van jouw gezicht nog kan versterken, waardoor jouw make-up overbelast wordt.

De tip is om een klein beetje product op de rug van je hand aan te brengen en het dan pas beetje bij beetje met je vingertoppen aan te brengen.

2. Gebruik tenminste twee tinten

Op de juiste manier camouflagestift gebruiken betekent begrijpen waar elke tint voor dient.

De kleur in dezelfde tint als jouw huid is bedoeld om onvolkomenheden te verbergen, dat wil zeggen donkere kringen onder jouw ogen en vlekken op jouw gezicht. Het zal de huidskleur egaliseren (net als foundation).

De concealer die een beetje lichter is dan jouw huidskleur dient om te verlichten. Het kan ook worden gebruikt op donkere kringen onder de ogen, maar alleen nadat de concealer van dezelfde huidskleur is gepasseerd.

3. Voor elke imperfectie een andere textuur

Naast het gebruik van de juiste tinten is het ook belangrijk de texturen van elkaar te onderscheiden.

Een dichtere concealer is goed voor het camoufleren van reliëfplekken, zoals een puistje, of donkere kringen onder de ogen. Een crèmiger en lichter camouflageproduct kan worden gebruikt om donkere kringen glad te strijken en de vlekken in het gezicht te camoufleren.

4. Hydrateer jouw huid voordat je concealer aanbrengt

Als je camouflagestift op donkere kringen aanbrengt en het gevoel hebt dat het niet veel effect heeft, probeer je huid dan eerst te hydrateren!

Een goede crème voor de oogzone kan donkere kringen en expressielijntjes minder zichtbaar maken en houdt de huid gladder zodat de concealer beter hecht.

Zonder hydratatie absorbeert de huid bovendien het vocht van het product, waardoor expressierimpels nog zichtbaarder worden.

5. Breng de concealer aan op de hoge punten van het gezicht

Behalve om donkere kringen onder de ogen en vlekken in het gezicht te verbergen, kun je concealer gebruiken om het gezicht op te lichten, als een soort highlighter.

De tip is om er een te gebruiken met een tint boven jouw huidskleur, en deze aan te brengen op het neusbeen, het midden van het voorhoofd, de cupido’s boog en de slapen.

Wat komt eerst: foundation of concealer?

Met uitzondering van getinte concealers, die vóór de foundation moeten worden aangebracht, is het het beste om een gewone concealer pas te gebruiken nadat de foundation is aangebracht.

Dit komt omdat het de functie heeft te bedekken wat de foundation niet volledig kon verhullen.

Wanneer de concealer eerder wordt gebruikt, kan dit leiden tot productverspilling of een overdreven gebruik, aangezien de foundation ook in staat is kleine vlekjes en lichtere donkere kringen te camoufleren.

Wanneer je het later aanbrengt, kunt je zien wat moet worden gecamoufleerd of verhelderd door de concealer. Zo is de dekking mooier en zonder het effect van overtollige make-up.

Een ander belangrijk punt om te benadrukken is dat bij het gebruik van foundation de bewegingen die met het sponsje, het penseel of de vingers worden gemaakt, intenser zijn.

Wanneer de foundation wordt aangebracht met camouflagestift, kan het gebeuren dat de camouflagestift wordt verwijderd bij het aanbrengen van de foundation, waardoor de dekking onvolkomenheden vertoont.

concealer-tips
concealer-tips

Lees ook onze andere beautygidsen: