Hoe breng je highlighter aan? Tips & shoptips

(Last Updated On: March 7, 2022)

Highlighter is een populair make-up product dat door vele make-up liefhebbers gebruikt wordt. Maar wat is highlighter precies en hoe gebruik je het? In dit artikel vind je meer informatie over hoe highlighter jouw uitstraling op een positieve manier kan beïnvloeden en hoe je het product precies gebruikt.

hoe-highlighter-aanbrengen
hoe-highlighter-aanbrengen

 Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Wat is highlighter?

Een highlighter is een make-up product dat je gebruikt om een glimmend effect op je huid te creëren. Het zorgt voor een jeugdige uitstraling en je kunt het op meerdere manieren en plekken gebruiken.

Welke soorten highlighters zijn er?

Highlighters zijn er in allerlei verschillende soorten en prijscategorieën. Zo zijn er meerdere kleuren beschikbaar, waardoor er altijd een highlighter bij jouw huidtype past.

Wanneer je budget het toelaat kun je voor een wat duurdere variant kiezen, maar goedkopere highlighters zijn ook van prima kwaliteit. Een klein budget hoeft dus niet te betekenen dat je geen highlighter kunt aanschaffen.

Highlighters zijn in verschillende substanties verkrijgbaar. Er zijn bijvoorbeeld vloeibare, poederige of crème-achtige varianten beschikbaar. Wat voor soort er bij jou past hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Wil je een meer natuurlijk resultaat krijgen? Dan werken crèmeproducten of vloeibare producten het beste.

Ook huidtype speelt een rol. (Leer jouw huidtype bepalen) Een poedervorm is aan te raden bij een vette huid, omdat deze dan beter op de huid blijft zitten. Bij een droge huid is een vloeibare of crème-achtige highlighter een betere keuze.

Hoe moet je highlighter aanbrengen?

Een highlighter kun je op verschillende manieren en op verschillende plekken van je gezicht aanbrengen. Daarnaast kun je zowel je vingers als een speciale kwast gebruiken voor het verdelen van de highlighter.

Een poederachtige highlighter kun je het beste aanbrengen met een kwast voor een professioneel effect. Je kunt daarnaast een highlighter op meerdere plekken op het gezicht aanbrengen, welke hieronder staan omschreven. Je krijgt het mooiste effect met ofwel een beautyblender of met een stippling brush. Blend je highlighter altijd mooi uit, je wilt geen zichtbare streep!

Bouw je highlighter altijd op: iedere laag een klein beetje. Zo kan je de intensiteit van je highlighter goed opbouwen. Een echt goede highlighter (mijn favoriet is deze) kan je mooi opbouwen.

highlighter-aanbrengen
highlighter-aanbrengen

Ovidiu Hrubaru / Shutterstock.com

Op de jukbeenderen

De meeste mensen zullen de highlighter aanbrengen op de jukbeenderen, dit is dan ook de populairste plek. Door een highlighter aan te brengen op de jukbeenderen benadruk je ze en dat resulteert in een mooie uitstraling. Mocht je het spannend vinden om highlighter te gebruiken, dan kun je het beste beginnen met aanbrengen op deze plek!

Op de neusbrug, niet het puntje van je neus

Highlighter op de neusbrug aanbrengen lijkt onnodig, maar zorgt wel degelijk voor effect. Door de highlighter lijkt de neus namelijk smaller. Dit is dus zeker het proberen waard wanneer je de vorm van je neus wil perfectioneren.

Niet doen: highlighter aanbrengen op het puntje van je neus. Dat staat erg gek, ook al is het de laatste jaren een grote beautytrend!

Boven de cupid bow van je bovenlip

Door een beetje highlighter op de boog van je bovenlip aan te brengen creëer je lippen om te zoenen! Je lippen lijken dan namelijk groter, bij dunne(re) lippen kan dit dus uitkomst bieden.

Breng na het aanbrengen van de highlighter nog wat lipgloss of een lippenstift aan en je bent klaar om te gaan.

Bij de ogen

Het aanbrengen van highlighter aan de binnenkant van de ogen zorgt ervoor dat je ogen groter lijken. Wanneer je dus last hebt van slaaptekort is dit zeker een fijne hack om een wakker effect te creëren.

Ook het aanbrengen van highlighter net onder de wenkbrauwen geeft een liftend effect, waardoor je ogen wederom groter lijken. Een wenkbrauwlift is dankzij een beetje highlighter dus overbodig!

Breng de highlighter niet aan op het volledige stuk tussen je ooglid en je wenkbrauw: dit werd begin jaren 2000 erg vaak gedaan, maar is tegenwoordig passé.

Je sleutelbeen en décolleté

Een highlighter kun je ook op andere plekken op het lichaam aanbrengen om deze te benadrukken. Een populaire plek is bijvoorbeeld het sleutelbeen of het decolleté. Een highlighter is dus een veelzijdig product!

Je schouders

Wil jij je schouders graag letterlijk in de spotlight zetten? Dan is wat highlighter aanbrengen op je schouders een goed plan.

Breng je de highlighter onder of boven je foundation aan?

Een highlighter gebruik je vaak in combinatie met andere make-up producten. Een highlighter kun je het beste na de foundation aanbrengen.

Wanneer de highlighter eerst aangebracht wordt, dan is deze niet meer zo zichtbaar na het fixeren van de foundation. Daarom is het belangrijk om eerst foundation aan te brengen alvorens je highlighter gebruikt, zeker als je graag een opvallende highlighter wilt op je huid.

Ben je meer fan van de ‘lit from within’-look die highlighter je kan geven? Breng de highlighter dan aan onder je foundation of kiest voor een primer waarin ook highlighter zit.

 

FashionStock.com / Shutterstock.com

Welke kleur highlighter past bij mij?

Tegenwoordig bestaan highlighters in veel verschillende kleuren. Waar je enkele jaren geleden alleen maar champagnekleurige highlighters had, zijn er nu highlighters in veel verschillende tinten: rosé goud, koper, lila, lichtblauw, lichtgroen, zilver, goud… noem maar op!

Belangrijk hierbij is dat je een kleurenanalyse voor jezelf doet en weet welke kleuren jou goed staan. Een warme tint highlighter zal clashen als jij zelf eerder koele tinten in je huid, haar en ogen hebt.

Bekende merken highlighters

Een van de bekendste merken highlighters, is Becca. Zij kwamen met Champagne Pop wat een echte revolutie teweeg bracht in make-upland! Helaas zijn zij ondertussen gestopt. Enkele andere bekende merken die zeker de moeite waard zijn:

Een techniek die enkele jaren erg hip was om je highlighter aan te brengen, was strobing.

Extra makeup-tips!

Zo, nu weet jij alles over hoe jij je highlighter moet aanbrengen! Wil je nog graag veel meer make-uptips en een echte make-up pro worden? Lees dan hieronder verder!

hoe-breng-je-highlighter-aan
hoe-breng-je-highlighter-aan