Wat is brow lamination? (Informatie, voordelen, nadelen en prijs)

(Last Updated On: December 1, 2021)

Dikke en bushy wenkbrauwen zijn alweer een poosje weer in! Als je niet gezegd bent met dikke wenkbrauwen, zijn er gelukkig nog methodes om dit op te lossen. Heb jij je wenkbrauwen te veel geëpileerd en schieten er niet al te veel wenkbrauwharen meer over? Ik leg je graag uit hoe brow lamination dit kan verhelpen.

Wil jij mooi opgemaakte wenkbrauwen die perfect liggen zonder al te veel onderhoud? Dan is brow lamination misschien wel wat voor jou!

Wat is brow lamination

Om je wilde wenkbrauwen te temmen, is de brow lamination techniek (ook wel brow lift) ideaal. De wenkbrauwhaartjes worden in de goede richting geplaatst en gefixeerd.

brow-lamination
brow-lamination

Wenkbrauwen bepalen je uitdrukking

Je wenkbrauwen dragen een groot gedeelte bij aan de uitstraling van je gezicht. Ze zorgen ervoor dat je emoties duidelijker van je gezicht zijn af te lezen en dat het voor de buitenwereld helder is hoe je je voelt.

Goed bijgetekende wenkbrauwen passen perfect bij een natural make-up look. Maar, hoe steekt deze techniek, brow lamination genaamd, precies in elkaar? Lees snel verder om erachter te komen wat de tips & tricks van brow lamination zijn.

Brow lamination: waar komt deze techniek vandaan?

Brow lamination is een techniek die is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Het is een efficiënte manier om je wenkbrauwen er 24/7 amazing uit te laten zien. Maar wat houdt deze term in?

De term brow lamination: waar staat dit voor?

Brow lamination is eigenlijk een wenkbrauwpermanent. Het zorgt ervoor dat jouw wenkbrauwhaartjes altijd in model zitten en je niet meer moeilijk hoeft te doen met een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwkammetje.

Brow lamination zorgt ervoor dat je zonder mesjes, naalden of potloden strakke en dikke wenkbrauwen kan creëren. Iedereen wil toch gladde wenkbrauwen zonder er veel moeite voor te hoeven doen? Deze droom kan werkelijkheid worden met behulp van de techniek brow lamination.

Er wordt een extra stevig laagje aangebracht over de wenkbrauwhaartjes heen, zodat deze altijd strak in de lak zitten en goed in model blijven tijdens bijvoorbeeld een harde regenbui.

Jouw wenkbrauwen krijgen een vaste vorm toegediend waarin ze een specifieke periode in blijven zitten. Jouw wenkbrauwen zitten altijd top dankzij deze eenvoudige techniek.

Brow lamination behandeling: stap-voor-stap

Er wordt tijdens een behandeling altijd eerst een crème op de wenkbrauwen gesmeerd die een chemisch proces in gang zet. Er worden verschillende bindingen in jouw wenkbrauwhaartjes gestopt, zodat ze gemakkelijk in een ander jasje kunnen worden gegoten zonder al te veel geweld hiervoor te hoeven gebruiken. Allereerst zullen de haartjes verticaal naar boven geborsteld worden. Daarnaast komt er een speciale vloeistof overheen om de bindingen in een specifieke vorm te gieten. Daarna volgt er een reiniging zodat jouw wenkbrauwen weer fris en fruitig zijn. Ten slotte komt er een voedende olie aangebracht om jouw wenkbrauwen op-en-top te verzorgen en enige roodheden of oneffenheden te verzachten die zijn ontstaan door het chemische proces.

  • Aanbrengen van een crème op je wenkbrauwen
  • De wenkbrauwhaartjes worden gemodeleerd
  • Er komt een extra vloeistof over je wenkbrauwhaartjes om te fixeren
  • Je wenkbrauwen worden gereinigd
  • Je wenkbrauwen worden gevoed met olie om ze te verzorgen

Hoe lang duurt een Brow lamination behandeling?

De behandeling zal in zijn totaliteit ongeveer een uurtje duren. Een verstandige tip is om jouw wenkbrauwen de eerste 24 uur niet meer aan te raken, zodat ze goed in hun nieuwe vorm kunnen opdrogen.

Wanneer is brow lamination iets voor jou?

Als jij vaak last hebt van wenkbrauwen die niet mee willen werken doordat alle haartjes een andere kant op gaan staan, of omdat je geen zin hebt om elke dag iets eerder op te staan om jouw wenkbrauwen bij te tekenen en te fixeren, dan is brow lamination the way to go.

Het effect van zo’n behandeling zal zo’n 6 tot 8 weken aanhouden, dus je hebt flink de tijd om even van het prachtige effect van de behandeling te genieten.

Voordelen brow lamination

Je hebt geen tijd meer nodig om je wenkbrauwmake-up te doen, ideaal! Je wenkbrauwen zitten een zestal weken goed.

Enkele nadelen van brow lamination

Soms kan het zijn dat de behandeling ietwat irritaties oplevert. De chemische vloeistof kan jeuk teweegbrengen en er kunnen ook schilfertjes of zwellingen ontstaan. Dit gebeurt echter niet vaak en deze irritaties treden slechts zelden op. Laat je dus vooral niet afschrikken door deze mogelijke effecten. Een brow lamination zal je leven een stuk makkelijker maken en de behandeling is het dubbel en dwars waard!

Daarnaast moet je je wenkbrauwen iedere zestal weken laten bijwerken om het effect te behouden. Als je geen zin hebt om dit te onderhouden, is een brow lamination-behandeling waarschijnlijk niets voor jou.

Hoeveel kost brow lamination?

Dus, jij wilt graag een brow lamination laten doen? We vroegen de prijzen op bij enkele verschillende schoonheidsspecialistes die brow laminations uitvoeren en die ligt gemiddeld rond de 50 euro zonder brow tint erbij. Wil je ook dat je wenkbrauwen geverfd worden voor de behandeling? Reken dan op een 70 euro.

Hoe lang blijven je wenkbrauwen goed na brow lamination?

Je Brow Lamination moet je iedere 6 tot 8 weken laten bijwerken als je het resultaat wilt houden.

Is het een alternatief voor microblading?

Er is nog een andere trend in beautyland: microblading. Bij microblading wordt er een tijdelijke tattoo gezet in de vorm van dunne wenkbrauwhaartjes. Brow lamination is dan ook véél goedkoper dan microblading. Voor microblading betaal je tussen de 600 en 2000 euro (blijft gedurende een jaar zitten),

 

Wat is het verschil met soap brows?

Je kan brow lamination eigenlijk vergelijken met meer langdurige soap brows. Als je dit effect dus eerst eens wilt uitproberen voor je er een 50-tal euro aan uitgeeft, kan je zeker eerst eens testen en thuis soap brows maken.

Dus, wat denk je? Is brow lamination iets voor jou of kies je liever voor een van de andere technieken om je wenkbrauwen op te maken? Ik heb hieronder voor jou nog wat extra informatie verzameld over allerlei technieken voor je wenkbrauwen:

Lees ook: welke wenkbrauwvorm past bij mij

Lees ook: wimperextionsions

Lees ook: wenkbrauwen epileren / Wenkbrauwen threaden / wenkbrauwen waxen

(Beeld: Shutterstock)

 

Video: Brow Lamination (tutorial):