Bridgerton kapsels en make-up (wat is de verborgen betekenis?)

(Last Updated On: April 13, 2022)

Ah, Bridgerton! Vandaag komt het nieuwe seizoen uit van deze heerlijke zwijmelserie op Netflix, tijd om eens de kapsels en make-up uit deze serie onder de loep te nemen, nietwaar?

We bekijken de verschillende stijlen en implicaties achter deze iconische kapsels en make-up stijlen. Van traditioneel tot modern, we onthullen het geheim achter waarom deze kapsels zo populair zijn en wat ze betekenen in de Bridgerton serie op Netflix.

Want jups, daar zit vaak een extra betekenis achter! Je zal er niet de haartrends 2022 ontdekken, maar wel prachtige kapsels en make-up looks om eens uit te proberen.

Zijn de kapsels historisch accuraat?

Nee, de Regency kapsels hebben een veel modernere twist gekregen, dit is geen accurate weergave van die kapsels in die tijd. Wat natuurlijk niet wilt zeggen dat het prachtige kapsels zijn.

Hoe heel erg fout alles zit qua outfits en enkele kapsels, daarvoor moet je dit hilarische filmpje bekijken: 

 

Tijdens het eerste seizoen waren de kapsels en make-up van de hand van Marc Pilcher, die is helaas overleden in oktober 2021 aan Covid-19, maar na de eerste aflevering zie je een in memoriam voor de stylist.

In het tweede seizoen zijn de kapsels en make-up van de hand van Erika Okvist.

 

Oké, voor we verdergaan over de kapsels, wil ik eventjes dit filmpje laten zien. Joe Jonas als een van de Bridgertons, LOL

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Bridgerton kapsels

 

De lieftallige Jacky Wyers (je ziet haar prachtige videotutorial hieronder) draagt hier een prachtig Bridgertonkapsel

bridgerton-kapsels
bridgerton-kapsels

Daphne Bridgerton kapsel

Daphne is de debutante van het seizoen en haar haar moet dat ook uitstralen. Haar kapsel laat haar hals bloot (tijdens het Regencytijdperk was dit een uiting van elegantie) en zorgt ervoor dat de familiejuwelen in de kijker staan.

Haar pony is gekruld en ligt vaak plat tegen haar voorhoofd: heel trendy.

Thuis draagt Daphne haar haar meestal naar beneden in een half opgestoken kapsel, en gekruld in een paardenstaart. Haar pony is recht, maar wel in een middenscheiding. Soms wordt haar pony wat naar buiten gekruld.

Eloise Bridgerton kapsel

Eloise is nog geen debutante: dit is heel goed te zien aan haar kapsels en outfits die meer comfortabel en kinderlijk zijn. In het tweede seizoen van Bridgerton zien we een verschuiving bij Eloise omdat ze nu wel een debutante is en voorgesteld wordt aan de ton.

Ik ben trouwens zwaar fan van Eloise Bridgerton: een feministe met een hoop sassy uitspraken, héérlijk!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Nordiska Kompaniet NK (@nordiskakompaniet)

Penelope Featherington

Ah, miss Penelope. Ik zal niets verklappen, maar Penelope speelt een belangrijke rol. Met haar prachtige rode haarkleur en mooie krullen, is ze altijd gehuld in prachtige jurken in een mooie warme kleur die haar doen stralen. Haar lokken zijn vaak mooi opgestoken of half opgestoken.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door ᴡɪɢ ᴍᴀᴋᴇʀ (@samuel_james_wigs_)

Koningin Charlotte

Een koninklijk kapsel, dat is wat je ziet bij Queen Charlotte in Bridgerton. Haar kapsels zijn flink over-the-top maar oh-zo-mooi! Deze kapsels maak je niet zomaar zelf gemakkelijk na, daar heb je net zoals de koningin een een hele hofhouding voor nodig!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Helen H (@coffee_thenlife)

 

The Duke of Hastings Simon

Helaas, helaas, hartenbreker Régé-Jean zit dit seizoen niet meer in de cast en zien we ook niet meer. Zijn vrouw Daphné, daarentegen, zien we alvast wel in de allereerste aflevering.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door iO Donna (@iodonna_it)

Edwina Sharma

De diamant van dit nieuwe seizoen: Edwina Sharma.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door One Of Us (@oneofusvfx)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Bridgerton (@bridgertonnetflix)

De omgekeerde pof of knot

In de begindagen van de familie Bridgerton droegen de vrouwen hun haar in een elegante knot. Deze stijl was formeel en streng en niet geschikt om dagelijks te dragen. Toen de familie groeide, hadden ze een praktischer kapsel nodig dat ze zich konden veroorloven veel op te steken. De omgekeerde pof werd geboren uit deze wens om een moderne look te creëren die de hele dag door kon.

De stijl is beroemd om zijn veelzijdigheid. Het is een eenvoudige snit die op veel verschillende manieren kan worden gestyled, perfect voor casual gelegenheden en formele gelegenheden. Het werkt ook goed met krullend of golvend haar, waardoor het een geweldig kapsel is voor iedereen die wat hoogte aan zijn uiterlijk wil toevoegen zonder enige vrouwelijkheid of delicate kenmerken van zijn gezicht of lichaam te verliezen.

De ‘Inverted Puff’ is ook geweldig als je je haar kort wilt houden maar geen tijd hebt om je haar elke dag te stylen. De Inverted Puff is niet alleen geweldig voor vrouwen, maar ook voor mannen. Als je een boodschap wilt overbrengen met je haar, zal de Inverted Puff ervoor zorgen dat je opvalt. De stijl is gedurfd, en het is gemakkelijk om een statement kapsel te creëren met deze snit.

Kapsels met tiara

Een van de opvallendste kapsels, zijn de half opgestoken en volledig opgestoken kapsels met een tiara: tijdens de bals zien we deze kapsels volop!

Het is dan ook een ideaal accessoire om je kapsel iets koninklijks te geven!

Bloemen in het haar

Tijdens de paardenraces, dragen bijna elle vrouwen bloemen in het haar. Niet altijd zijn dat echte bloemen, maar vaak zijn het stoffen bloemen.

De klassieke kapsels in Bridgerton

Het klassieke Bridgerton kapsel is een gelaagd kapsel, met een lange pony die over de achterkant van het hoofd loopt.

Zowel mannen als vrouwen dragen dit kapsel vaak. Het werd gepopulariseerd door Lady Diana Spencer in de jaren 1980 en is vandaag de dag nog steeds in de mode. Sinds het Victoriaanse tijdperk bestaat het klassieke Bridgerton kapsel met enkele variaties in de loop der tijd.

Het is van cruciaal belang op te merken dat deze stijl geen verborgen betekenis achter zich heeft maar een iconisch onderdeel is geworden van het sociale leven van Bridgertons, vooral in hun jeugd.

Het moderne Bridgerton kapsel

Het moderne Bridgerton kapsel is vergelijkbaar met de standaard versie hierboven, behalve dat het korter en meer eigentijds is.

Als je op zoek bent naar een moderne benadering van deze stijl, probeer dan een zijwaartse pony of een undercut pony (denk dat uw haar aan één kant kort geschoren is).

Zowel mannen als vrouwen kunnen deze stijl opzetten. Het werd populair gemaakt door Harry Styles in de jaren 2010, en vele beroemdheden volgden dit voorbeeld. De stijl is ook trendy onder mannen uit Bridgerton.

Vintage stijl kapsels

Vintage Bridgerton kapsels zijn vergelijkbaar met de moderne versie, behalve dat ze een langere pony hebben dan die hierboven.

Ze waren populair in de jaren 1940, vooral voor oudere Bridgerton mannen die er dapper uit wilden zien in deze periode van de geschiedenis. Zowel mannen als vrouwen dragen deze stijl vaak als onderdeel van hun dagelijks leven.

Het is belangrijk op te merken dat deze stijl geen verborgen betekenis achter zich heeft, maar een iconisch onderdeel is geworden van het sociale leven van Bridgertons, vooral in hun jeugd.

Bridgerton make-up looks

De make-up stijlen van Bridgerton kunnen behoorlijk complex zijn. De primaire kleur in Bridgeton’s make-up is roze en wordt meestal gebruikt om een elegante, maar toch natuurlijke look te creëren.

De make-up die gebruikt wordt in Bridgerton seizoen 2, is van het merk Pat McGrath. Zij heeft dan ook enkele exclusieve make-up sets uitgebracht die je kan kopen!

bridgerton-make-up
bridgerton-make-up

Deze kleur wordt vaak gecontrasteerd met een bleke lipkleur en oogmake-up. In Bridgerton gebruiken ze ook vaak eyeliner en mascara, beide erg populair onder de Bridgerton gemeenschap.

bridgerton-make-up-
bridgerton-make-up-

Enkele veel gebruikte producten op de set:

  •  Skin Fetish Highlighter & Balm Duo
  • Divine powder blush
  •  Lip Fetish Divinyl Lip Shine in Boudoir Rose
  • Glossier Ultra Lip
  • Maybelline New York’s The City Mini Eye Shadow Palette in Cocoa City
  • MatteTrance Lipstick in the shade Venus in Furs

 

 

.

 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Lynda J Pearce (@lyndajpearcemua)

De Bridgertons staat bekend om hun vooruitstrevende en innovatieve uiterlijk. Ze hebben een sterk gevoel voor stijl en zijn trots op hun individualiteit, waardoor het gemakkelijk is om met nieuwe trends te experimenteren zonder uit de toon te vallen.

Daphne Bridgerton make-up

Bridgerton mode & outfits

Ze staan ook bekend om een sterk gevoel voor zelfexpressie en stijl.
Het modegevoel van de Bridgertons is zeer divers en complex, omdat het voortdurend in ontwikkeling is. Naarmate de jaren verstrijken, verandert ook de stijl in Bridgerton.

Ze kijken vaak naar de Parijse mode voor inspiratie, en naar de traditionele kledij van hun voorouders.

Wanneer zij zich formeel kleden, dragen zij meestal een strik of een stropdas met een zwarte das. Voor informele gelegenheden, zoals een diner of het theater, dragen zij vaak een pak of een smoking om een elegante verschijning te creëren.

Bridgerton mannen staan erom bekend dat ze in hun dagelijks leven vaak vlinderdassen dragen. Het symboliseert klasse en raffinement: twee dingen die Bridgerton mannen in zichzelf en anderen zeer waarderen. Vlinderdassen kunnen bij vrijwel elke outfit worden gedragen, of die nu formeel of casual is: zelfs wanneer ze rondrennen na belangrijke zakelijke bijeenkomsten.

Wat betekenen de kapsels?

Het dragen van een hoed, of zelfs een eenvoudige hoofdband, is een teken van respect. Het laat zien dat de drager zijn taak serieus neemt en dat er met hem niet te spotten valt. Als een vrouw met een hoed of een hoofdband naar huis gaat zonder dat haar taak is volbracht, zal haar familie weten dat er misbruik van haar is gemaakt en zal zij zich spoedig volkomen schamen voor haar gedrag.

Het volgende kapsel is de knot. Een knot wordt gedragen als accessoire bij veel verschillende outfits: thuis, op school, of op het werk. Het kan ook gebruikt worden als accessoire bij formele evenementen zoals bruiloften en begrafenissen.

De knot kan een bepaalde betekenis hebben, maar die kan van persoon tot persoon verschillen. Sommige mensen geloven dat knotjes pronken met hun natuurlijke schoonheid; anderen geloven dat knotjes hun toewijding tonen om in vorm te zijn voor hun carrière of baan.

Sommige mensen denken dat het dragen van knotjes pronkt met hun intelligentie en sterke persoonlijkheid.

Het derde kapsel is de paardenstaart. Zowel mannen als vrouwen dragen dit kapsel, maar het wordt vaker door mannen gedragen.

Veel mannen dragen hun haar in deze stijl omdat het hun persoonlijkheid laat zien, en ze geloven dat het hen er mannelijker en aantrekkelijker uit laat zien. Vrouwen dragen dit kapsel niet zo vaak als mannen, maar ze kunnen gezien worden met de paardenstaart als ze een sollicitatiegesprek bijwonen of een grote verantwoordelijkheid op het werk op zich nemen.

Het vierde kapsel is de bunnet. Een bunnet is een klein, rond hoedje dat vrouwen dragen voor speciale gelegenheden zoals; bruiloften of begrafenissen. Het kan te maken hebben met religie of cultuur, maar er lijkt niet één bepaalde reden te zijn om er één te dragen voor een specifieke gelegenheid.

Sommigen geloven dat het dragen van een bunnet je schoonheid en intelligentie toont; anderen geloven dat het dragen van een bunnet je toewijding toont om in vorm te zijn voor je werk. Sommige mensen denken dat het dragen van een bunnet gewoon onnozel is en niet erg aantrekkelijk.

Het vijfde kapsel dat vrouwen dragen is de power bun. Dit kapsel wordt gedragen door vrouwen die hun intelligentie en sterke persoonlijkheid willen tonen.

De powerknot bestaat uit een grote hoed die het hele gezicht bedekt, inclusief de ogen, maar het haar op het hoofd niet bedekt. Het wordt gedragen door veel zakenvrouwen en professionele vrouwen die er intelligent uit willen zien op het werk, maar die er toch aantrekkelijk uit willen zien terwijl ze aan het werk zijn.