30x opsteekkapsels + tutorials ( 2022 krullen, vlecht,…) opgestoken kapsels

(Last Updated On: December 20, 2021)

Deze opsteekkapsels moet je geprobeerd hebben! Opsteekkapsels zijn ideaal om te maken voor een huwelijk (nog meer bruidskapsels en trouwkapsels), als bohemian bruidskapsels, vlechtkapsels voor een galakapsel of voor een andere feestelijke gelegenheid.

Opsteekkapsels

Opsteekkapsels zijn weer helemaal in! Hoewel opsteekkapsels natuurlijk niet nieuw zijn, is je haar opsteken een geweldige manier om je haar in de plooi te houden. Of je nu gaat werken, naar het strand gaat of zelfs gaat trouwen, een opsteekkapsel is altijd mooi en gepast.

Wat heb je nodig voor opsteekkapsels?

Wij geven je alvast een mooi overzicht van de mooiste en beste opsteekkapsels.

De opsteekkapsels voor 2022

1. Chignon: hoe maak je een chignon

De Chignon is een van de meest bekende en klassiekste opsteekkapsels. Een chignon – ook wel bekend als een dotje, is een elegante en klassieke manier om je haar te dragen.

Een chignon maken is erg makkelijk. Allereerst moet jij je haar goed doorkammen. Dit is erg belangrijk wanneer je een klassieke chignon wilt dragen. Daarna maak je een staartje aan de achterkant van je hoofd.

Dit kan zowel dicht bij de nek zijn als hogerop je hooft. Toupeer het haar een beetje of gebruik een texturiser om je gaar beter te laten zitten. Daarna ga jij je haar in een cirkel om de basis van je staart vouwen. Je kan dit dan vastzetten met schuifspeldjes. Om ervoor te zorgen dat je haar goed blijft zitten gebruik je best een goede haarspray.

Variatie op een chignon

2. opsteekkapsels met krullen

Daarnaast zijn er ook moderne opsteekkapsels met krullen. Deze opsteekkapsels zijn erg elegant en speels tegelijk. Je kan ervoor kiezen de krullen tegen je hoofd te bevestigen met schuifspeldjes of om de krullen langs je opgestoken haar te laten neerdwarrelen.

krullen-opsteken
krullen-opsteken

Photo by Luriko Yamaguchi from Pexels

3. opsteekkapsels met vlecht

Opsteekkapsels met vlecht zijn al erg lang in de mode. Deze toffe boho kapsels worden vaak op festivals gedragen omdat de vlecht ervoor zorgt dat je haar goed op zijn plaats blijft zitten. Je kan de vlecht invlechten of gebruiken om een mooie chignon mee te versieren.

Dit is een prachtig opsteekkapsel met twee grote vlechten. Dit is een prachtig kapsel en het staat echt prachtig met haar waanzinnige rode haarkleur!

4. Opsteekkapsels voor kort haar

5. Gedraaid opsteekkapsel

6. rommelige opsteekkapsels

Om je look wat meer edge te geven kan je kiezen voor een rommelig opsteekkapsel. Bij deze opsteekkapsels zien we vaak enkele haren uit de plooi zitten – iets dat dit kapsel en jouw look net kracht bijzet. Rommelige opsteekkapsels zijn een leuke haarstijl om casual te dragen.

7. Opsteekkapsels voor halflang haar

8. Rommelig opsteekkapsel

opsteekkapsels
opsteekkapsels

Dit rommelige opsteekkapsel is ideaal als een galakapsel, trouwkapsel of gewoon voor iedere dag!

(bron foto)

los-opsteekkapsel
los-opsteekkapsel

Photo by Matheus Ferrero from Pexels

9. Opsteekkapsel als galakapsel

Wanneer je naar een gala gaat is het een goed idee om een opsteekkapsel aan te meten. Deze kapsels zijn namelijk erg klassiek en erg mooi. Je kan eventueel een chignon verwerken in je haar of vlechten gebruiken om je haar op zijn plaats te houden tijdens het gala.

10. Opsteekkapsel als trouwkapsel

Heel wat bruidjes verkiezen opsteekkapsels als trouwkapsels omdat ze zo mooi en klassiek zijn. Daarnaast kan je makkelijk mooie parels en stukjes kant in je opsteekkapsel verwerken – iets dat jouw hele look mooi kan complimenteren.

Opgestoken kapsels