Gemillimeterde mannenkapsels : je haar afscheren + beste tools voor buzzcuts

(Last Updated On: April 1, 2022)

Gemillimeterde mannenkapsels : wanneer je haar afscheren + de beste tools. Je haar helemaal kaal scheren: het is een akelige stap voor heel wat mannen.

Toch kan een gemillimeterd mannenkapsel echter voor heel wat koelte zorgen in de zomer of vroegtijdige kaalheid of haaruitdunning maskeren.

Wanneer kies je als man ervoor je haar af te scheren en wat zijn de beste tools die je kan gebruiken om een gemillimeterd mannenkapsel te scheren?

Wanneer je haar afscheren?

Je haar afscheren is een erg grote stap. Eens je de trimmer erin zet kan je namelijk nog moeilijk terug. Vooraleer jij je haar afscheert is het dus erg belangrijk dat je hier goed over nagedacht hebt.

Het kan maanden duren vooraleer je haar weer helemaal terug gegroeid is! Ben je zeker dat je dit herenkapsel wilt?

geschoren-mannenkapsels
geschoren-mannenkapsels

Een gemillimeterd kapsel is in de zomer erg aanlokkelijk omdat het je hoofd lekker koel houdt. Dat is dan ook waarom heel wat mannen ervoor kiezen om tijdens de zomer met een frisse kop gemillimeterd haar rond te lopen. Natuurlijk wel even opletten dat jij je hoofd niet verbrandt!

Een andere reden waarom mannen ervoor kiezen zichzelf een gemillimeterd kapsel aan te meten is omdat ze te kampen hebben met uitdunnend haar of vroegtijdige kaalheid.

Vroegtijdige kaalheid kan een grote impact hebben op het zelfvertrouwen. Heel wat mannen kiezen er dan ook voor om hun haar te millimeteren om zo het uitdunnend haar of de kale plek te verdoezelen.

Lees ook: 

mannenkapsels 2022/ herenkapsels 2022

zelf je herenkapsel knippen

Welk mannenkapsel past bij mij?

Hoe kies je een goede barbier?

De beste tools voor gemillimeterd haar

Wanneer je dan uiteindelijk besloten hebt om voor een gemillimeterd herenkapsel te gaan haal je ook meteen best de goede tools in huis. We hebben hier alvast enkele goede tools op een rijtje gezet!

Braun Multi Grooming Kit

Je baard en je haar trimmen in een vlotte beweging? Dat kan met de Braun Multi Grooming Kit. Dit apparaat en de bijbehorende onderdelen zijn speciaal ontworpen zodat je zowel je baard als je haar onder handen kan nemen met hetzelfde apparaat.

De Braun Multi Grooming kit komt met verschillend opzetstukken zodat je de lengte van je gemillimeterde kapsel kan kiezen – heel erg kort of gewoon bros.

braun-multi-grooming-kit
braun-multi-grooming-kit

Deze kit kan je onder andere bij Bol shoppen

BaByliss For Men

Babyliss staat bekend als een hoogwaardig merk voor haardrogers, krultangen en andere salontools. Het is dan ook niet onbegrijpelijk dat deze trimmer hoog in ons lijstje staat aangeschreven. Net zoals de Braun Multi Grooming Kit is de BaByliss For Men een multifunctionele trimmer die voor zowel haar als baard gebruikt kan worden.

babyliss-for-men
babyliss-for-men

Deze trimmer heeft eveneens een heleboel accessoires en komt daarbij ook nog eens met een handig tasje zodat jij je trimmer makkelijk mee op reis kan nemen. Je shopt deze handige trimmer hier.

Panasonic Professional Trimmer

Deze Panasonic Professional Trimmer is een oerdegelijke tondeuse. Deze slanke trimmer ligt lekker in de hand en werd ontworpen voor gebruik in professionele kapperszaken. Nu kan jij hem echter ook in huis halen om je haar te millimeteren.

panasonic-trimmer
panasonic-trimmer

De accessoirestukken zijn makkelijk op de kop te klikken zodat je in geen tijd aan de slag kan en met een gemillimeterd kapsel kan rondlopen.

Gemillimeterde kapsels: inspiratie

We zeiden het al: je kan deze kapsels gemakkelijk laten scheren bij de kapper, of je kan het zelf doen (of vraag de hulp van een vriend of vriendin, partner,…).

Ben je nog op zoek naar een beetje inspiratie voor je buzzcut? Geen probleem: wij verzamelden voor jou enkele voorbeelden van gemillimeterde mannenkapsels en geschoren kapsels.

Welke soorten buzzcuts bestaan er?

De militaire buzzcut:

Dit is de typische buzzcut die we allemaal wel kennen: een strak en gemillimeterd kapsel. Overal is de haarlengte evenlang.

De buzzcut met fade

Een buzzcut is een mannenkapsel met een fade: dat wilt zeggen dat je werkt met verschillende haarlengtes in 1 kapsel.

Mohawk-stijl

Je kan ook een faux mohawk laten inscheren in je millimeterkapsel: waar er dan een mohawk zou staan, laat je wat meer haar staan (dat haar wordt dan iets langer gemillimeterd dan de rest van je kapsel).

Caesar buzzcut: met rechte pony

Ook erg populair: de Caesar buzzcut. Dit is een standaard buzzcut, maar afgewerkt met een rechte, superkorte pony.

Buzzcut met ingeschoren motief

Ook kan je je buzzcut (laten) versieren met ingeschoren motiefjes: een bliksemschicht,,… you name it!