Botox: veel meer dan een beauty-oplossing

(Last Updated On: November 17, 2023)

Botox is tegenwoordig al lang niet meer alleen bekend van de strakke gezichten van Hollywood-sterren en BN’ers. Botox is een veel gekozen schoonheidsbehandeling en omvat veel meer dan enkel een magische beauty-solution.

botox andere toepassingen

We weten allemaal dat botox rimpels wegneemt, maar de volledig verantwoorde injectie kan nog zoveel meer voor je betekenen.

Ook op medisch gebied kan botox namelijk een ideale oplossing bieden. In dit artikel gaan we in op de diverse toepassingen van botox, zodat jij helemaal op de hoogte bent van wat het voor je kan betekenen.

Botox: de meest verantwoorde weg naar een strak gelaat

Tekenen van veroudering: iedereen krijgt ermee te maken. Maar niet iedereen is blij met de natuurlijke veranderingen in het gezicht.

Rimpels: ze verschijnen vanaf een bepaalde leeftijd en vanaf dat moment is er geen weg meer terug. Tenzij je ervoor kiest om aan botox te beginnen. Een verantwoorde keuze, want botox is niet permanent.

Botox biedt een tijdelijke oplossing voor rimpels en medische doeleinden, wat positief is, want de stof wordt vanzelf afgebroken door je lichaam. Hierdoor weet je zeker dat je geen gevaar loopt op ontstekingen of ziektes. Zorg er dan wel voor dat je bij een betrouwbare kliniek langsgaat. 

 

Botox tegen overmatig zweten (hyperhidrosis)

Dat botox de ultieme oplossing is tegen rimpels weten we nu. Maar wist je ook dat botox jou kan helpen als je overmatig zweet?

Overmatig zweten (ook wel hyperhidrosis genoemd) kan zeer vervelend zijn. Je zweet veel en een vervelende lichaamsgeur is hiervan het gevolg. Wil je hiervan af, dan kan botox een goede oplossing zijn.

Botox blokkeert namelijk de uiteinden van de zenuwen van je zweetklieren. Hierdoor is het niet mogelijk voor je lichaam om op die plek nog zweet te produceren. 

 

Laat botox injecteren om migraine tegen te gaan

Ervaar je vaak spanningshoofdpijn of migraine? Dan kan botox misschien dé oplossing zijn waar je al jaren naar op zoek bent.

Wanneer er veel druk op je hoofd komt te staan, door bijvoorbeeld stress, kan dit een ondraaglijke hoofdpijn veroorzaken. Het gevolg? Je kan niet meer functioneren en dat gaat ten koste van alles.

Door botox op de juiste plekken in je gezicht te laten injecteren, kunnen migraineklachten en hoofdpijnklachten volledig (of grotendeels) verholpen worden.

 

Botox als oplossing voor tandenknarsen

Veel mensen knarsen hun tanden zonder dat ze dit doorhebben, omdat dit veelal ’s nachts tijdens het slapen gebeurt.

Kauw- en/of kaakspieren zijn daardoor overactief en worden verkeerd gebruikt, waardoor je gebit ernstige schade kan oplopen. Botox verslapt de spieren en kan dus de perfecte oplossing zijn om je gebit gezond te houden.

Daarnaast kan je door het tandenknarsen ook ernstige hoofdpijn krijgen, dus botox is eigenlijk een fantastische oplossing voor meerdere problemen. 

 

Hoelang blijft botox zitten?

Botox blijft ongeveer 3 tot 6 maanden zitten. Na deze periode kan je gewoon gerust weer langs de kliniek gaan voor een nieuwe injectie. Botox wordt namelijk netjes afgebroken door je lichaam en dat is goed nieuws.

Dat betekent niet alleen dat je blijvend kan genieten van een migrainevrij of zweetvrij leven, je bent er ook van verzekerd dat er geen ontstekingen in je lichaam ontstaan. Dat komt, omdat er geen stofjes in je lichaam geinjecteerd worden die niet afbreekbaar zijn.