fashion

Hoe draag en combineer je een winterjas?

February 16, 2016
winterjassen-combineren

Laatste update op

Hoe combineer je een winterjas? Iedere winter zit ik weer met hetzelfde: hoe style je eigenlijk een winterjas? Ik heb sowieso al een ontzettend hekel aan de winter: het is koud, het is donker en je moet een hoop dikke kleding aan om een béétje warm te blijven. En het gevoel dat ik rondloop in een dik, onflatteus laken. Bah! Ik kan dus zelf ook nog best wel wat hulp gebruiken op dit vlak!

Winterjassen combineren:

Winterjassen – ik liet jullie al de allerleukste winterjassen in de sale zien: parka’s zijn nu al enkele jaren echt een aanwinst voor jouw kledingkast, net als de klassieke wollen mantel. Maar hoe draag je een grote, dikke winterjas dan eigenlijk zo dat je er toch nog elegant kan uitzien? Op naar de inspiratie!   winterjassen-combineren-2 Dit vind ik echt een prachtige combinatie die ik zelf ook direct zou aantrekken! Een camel winterjas met een supermooie gekleurde sjaal (ik heb de neiging om vaak donkere kleuren aan te trekken, zeker in de winter). Wat de look nog meer afmaakt, is het opvallende tasje!

Een parka combineren

 

parka-combineren Next up: een parka combineren! Ik had zelf ook een parka, alleen was de capuchon véél te groot en dus droeg ik hem niet graag… maar ik ga er voor volgend jaar zeker eentje zoeken. Een parka is vaak leuk te combineren met een skinny jeans en laarzen of zoals hier zelfs op een jurkje.

hoe-draag-je-een-parka En deze winterjas is ook supertof gecombineerd: een parka maar dan op een iets meer klassiekere manier gedragen. Loving the scarf!

Hoe draag en combineer je een camel coat?

 

wintermantels-combinatie Ik ben gék op deze look, het is zo classy en sophisticated… een prachtig gesneden camel coat (echt, na dit artikel wil ik een wollen camel coat!), gecombineerd met een rechte zwarte broek en een clutch. Alleen de pumps zou ik toch echt wel weglaten, brrrr! hoe-combineer-je-wintermantel

wintermantels-combineren Brr, die benen zijn weer te koud! Maar oooh, wat is die winterjas leuk gecombineerd! Een hele eentonige kleur eigenlijk dat grijs, maar de revers maakt de jas veel spanneder, net als de accenten met de oranje mouwen. Olivia knows best! winterjassen-combineren A-ha! Een iets warmere combinatie met een parka: gecombineerd met ripped jeans en een fijn paar enkelaarsjes. Ik ben fan! winterjassen-dragen Lange wollen winterjassen zijn helemaal hip deze winter! Ik hou zo erg van deze look, maar ik ben zelf bang dat ik er veel te klein voor ben… winterjas-combineren

hoe-draag-je-een-winterjas winterjassen-combineren

Enkele lessen die ik zelf leerde na een avondje winterjas-speuren op Pinterest?

 • combineer ruimvallend met strak, niet beiden
 • ik moet en zal een slank gesneden camel coat hebben!
 • combineer wat fletsere kleuren met een mooi kleuraccent
 • Vergeet ook zeker de tassen niet als accessoire!

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Martine February 17, 2016 at 3:38 pm

  Leuke jassen en handige tips! Ik heb zelf een winterjas voor hele koude dagen met vacht en capuchon en eentje die iets ‘netter’ is.

 • Reply Beauty& gezondheid February 17, 2016 at 4:42 pm

  Leuk artikel en handig natuurlijk want heb net een nieuwe parka!

 • Reply Christine February 18, 2016 at 9:39 pm

  Hoi! Leuke site! Ik kwam hier via via… ik vroeg me iets af bij een foto. Die foto met bellende dame met zonnebril en oranje mouwen: is dat eigenlijk wel een jas? Die grijze mouwen lijken net bij het jurkje te horen wat ze eronder draagt. Het lijkt eerder een soort lange gilet??
  Maar… misschien heb ik het mis: )
  Good luck met je leuke website!!

 • Reply ellie March 6, 2016 at 9:53 am

  nice shots…

 • Reply Myrthe October 24, 2016 at 10:24 pm

  Zou je me kunnen vertellen waar je foto 4 hebt gevonden? Of dat je weet waar ik die kan bestellen? I’m in loveeee

  • Reply Glamourista October 25, 2016 at 3:27 pm

   Hoi Myrthe, ik heb er zo eentje gezien bij Karen Millen en Superdry onlangs 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.