3 tips om de waarde van je woning te verhogen in 2023

(Last Updated On: January 25, 2023)

Hoe de waarde van je woning te verhogen?

Het overgrote deel van de Nederlanders is op zoek naar een woning waar ze direct in kunnen trekken. Waar nog maar weinig geklust hoeft te worden.

Als jij van plan bent om je woning binnen nu en pakweg vijf jaar te verkopen, loont het dan ook zeker om hier nog wat geld in te stoppen. Er zijn verschillende verbouwingen waarmee je de waarde van je huis kunt verhogen.

huis-waarde-omhoog
huis-waarde-omhoog

Bovendien pluk je hier in de tussentijd ook zelf de vruchten van. Wil jij weten wat je moet doen om de waarde van jouw woning te verhogen? Maak dan gebruik van de volgende drie tips.

1.      Extra bewoonbare vierkante meters

Er heerst enorme krapte op de huizenmarkt. Daardoor moeten veel mensen akkoord gaan met een veel te kleine woning.

Daarnaast zijn er ook mensen die hierdoor noodgedwongen in hun huidige woning moeten blijven wonen, omdat er simpelweg niets groters verkrijgbaar is. Daarom loont het zeker om het aantal bewoonbare vierkante meters in huis uit te breiden.

Denk bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van een kunststof dakkapel. Hiermee wordt de zolder een volledige ruimte. Bijvoorbeeld om een extra slaapkamer of werkkamer van te maken.

Een extra kamer wordt altijd flink gewaardeerd bij de verkoop van een huis. Zeker wanneer dit jouw woning groter maakt dan de rest van de huizen binnen dezelfde wijk.

Je kunt natuurlijk ook aan nog grotere verbouwingen denken. Bijvoorbeeld het laten plaatsen van een serre of misschien zelfs wel een volledige uitbouw.

2.      Verduurzamen

Zeker in deze tijd is het belangrijk om naar je huidige energielabel te kijken. Mensen kiezen veel minder snel voor woningen waarbij het energielabel slecht is.

De energieprijzen zijn nou eenmaal heel hoog en men is al gauw bang dat ze de energierekening daardoor niet meer kunnen betalen. Daarom is het slim om verduurzamende maatregelen te treffen.

Niet alleen voor de verkoop van je huis, maar ook om zelf nog de vruchten van te plukken. Je wilt in deze tijd dat je huis goed geïsoleerd is en dat je minder afhankelijk bent van energieleveranciers.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen en een warmtepomp, maar ook aan het extra isoleren van je huis.

Op die manier gaat er minder warmte verloren en word je ook meer zelfvoorzienend. Het wooncomfort stijgt en de energiekosten dalen.

3.      Renoveer de badkamer en keuken

Zijn de badkamer en keuken sterk verouderd? Dan kan dit voor kopers een reden zijn om hun bod te verlagen.

Kies er daarom voor om deze twee ruimtes vroegtijdig te renoveren. Daar heb je zelf ook nog voordeel van.

Kies wel bij voorkeur voor een neutrale keuken en badkamer. Deze ruimtes zijn immers al snel smaakgevoelig. Kies voor sanitair en meubels waar iedereen mee overweg zal kunnen. Zo stijgt de waarde van het huis aanzienlijk.