Hoe je wenkbrauwen opmaken: make-up tips en technieken

(Last Updated On: February 7, 2022)

Hoe je wenkbrauwen opmaken: make-up tips en technieken- Hoe frustrerend kan het zijn om uren voor de spiegel te staan om je wenkbrauwen in perfecte vorm te krijgen, of ga je aan de gang met een pincet en heb je aan het einde van de rit je halve wenkbrauwen weggeplukt.

Ik heb hier voor jou de belangrijkste dingen die je moet weten over het opmaken van je wenkbrauwen op een rijtje gezet, lees ze rustig door en wordt binnen no time een professional.

wenkbrauwen-opmaken
wenkbrauwen-opmaken

Photo by Andriyko Podilnyk on Unsplash

Waarom je wenkbrauwen opmaken?

De reden om je wenkbrauwen op te maken is voor iedereen verschillend. Maar waar iedereen het wel over eens kan zijn is dat wenbrauwen een enorme boost aan je gezichtsuitdrukking geven. Je wenkbrauwen geven karakter en het opmaken ervan laat jou zelf bepalen wat jij wil uitstralen. Het geeft dus een prachtige toevoeging aan je gezicht.

Je wenkbrauwen opmaken:

Je wenkbrauwen opmaken met make-up gaat in verschillende stappen, je kan hier ook verschillende soorten make-up voor gebruiken.

Bepaalde dingen leg ik later in dit artikel uit, maar om te beginnen borstel je de wenkbrauwen altijd een beetje omhoog met een wenkbrauw borsteltje.

Daarna maak je met een wenkbrauwpotlood een omlijning op de manier hoe jij je wenkbrauwen gevormd wil hebben. Kan je niet zo recht tekenen?

Dan kan je altijd een beetje plakband gebruiken om mooie rechte lijnen te creëeren. Vervolgens vul je de wenkbrauwen in met een poeder of pommade.

Begin aan de buitenkant van je wenkbrauwen en gebruik hoe dichter je bij het midden komt steeds minder product, zodat je een mooie overloop krijgt.

Als je hier mee klaar bent ga je nog met een doorzichtige gel over je wenkbrauwhaartjes en breng je ze in form. En that’s it. Een mooie simpele manier om je wenkbrauwen op te maken.

Wenkbrauwpotlood

Zoals je hierboven hebt gelezen is een goed wenkbrauwpotlood van belang om mooie rechte lijnen mee te kunnen zetten. Zoek daarom echt voor een potlood wat bij jouw natuurlijke wenkbrauwkleur past.

Laat je adviseren bij de drogisterij en kijk zorgvuldig naar de kleur die jij op je wenkbrauwen wil hebben. Een hele zoektocht, maar zodra je het perfecte potlood voor jou hebt gevonden, hoef je je hier natuurlijk nooit meer druk om te maken.

Mijn favoriete wenkbrauwpotloden zijn de Benefit Precisely my Brow en de Brow Wiz van Anastasia (ook beiden in veel kleurtinten te krijgen). Liever een natuurlijk wenkbrauwpotlood met biologische ingrediënten? Dan is dat van Avril mijn grote aanrader voor jou!

anastasia-beverly-hills-brow-wiz
anastasia-beverly-hills-brow-wiz
benefit-precisely-my-brow
benefit-precisely-my-brow
avril-biologisch-wenkbrauwpotlood
avril-biologisch-wenkbrauwpotlood

Wenkbrauwpoeder

Wenkbrauwpoeder kan heel mooi zijn, maar kan ook heel verkeerd uitpakken. Een enorme haat liefde relatie. Kijk bij het zoeken naar wenkbrauwpoeder goed naar je eigen huid en haartjes.

Heb jij een vettere huid, dan kunnen veel soorten poeder heel mooi uitkomen, maar bij een droge huid zal het net als bij het potlood een zoektocht kunnen gaan worden naar de poeder die niet zo dik op je gezicht gaat liggen.

In dat geval is het ook een optie om te gaan voor een pommade wat meer een soort crème textuur heeft.

Wenkbrauwgel

Wanneer je wenkbrauwen mooi zijn opgemaakt is eigenlijk de belangrijkste stap nog wel om een dun laagje wenkbrauwgel aan te brengen.

Je hebt wenkbrauwgel in kleur en doorzichtig. Het is per persoon verschillend wat mooier aansluit, maar zorg er in vedergeval voor dat de kleur van de gel in verhouding aansluit op je poeder.

Donkere haartjes op lichte poeder en andersom zal een streepjes effect veroorzaken wat je wenkbrauwen doet lijken op een barcode. Dat willen we voorkomen. Een doorzichtige gel is daarom ook een veilige optie, en naar mijn mening net zo mooi.

Aangezien ikzelf erg borstelige en volle wenkbrauwen heb, gebruik ik alleen een wenkbrauwgel om mijn haartjes wat te temmen. Ik ben trouwens al jaar en dag fan van de wenkbrauwgel van de Hema: budget tip!

wenkbrauwgel-hema
wenkbrauwgel-hema

Wenkbrauw pommade

Zoals al eerder in het artikel beschreven staat is wenkbrauw pommade eigenlijk het zelfde als wenkbrauwpoeder.

Het verschil is dat de poeder dus een poederstructuur heeft, en de pommade meer crème achtig is.

De pommade is super fijn in gebruik voor strakke lijnen en voor de typische Instagram-badddie-look.

Microblading

Als je geen zin hebt om elke dag opnieuw voor de spiegel te staan is het ook een mogelijkheid om te gaan voor mircoblading.

Dat is een techniek waarbij een professional met een heel dun naaldje met de hand pigment in de huid brengt. Er worden 3D haartjes gecreëerd waardoor de wenkbrauwen voller en mooier in vorm gebracht worden.

Het is dus niet het zelfde als wanneer je je wenkbrauwen laat tatoeëren, wat gebeurt met inkt in plaats van pigment.

Microblading blijft gemiddeld 1 tot 2 jaar zitten en je hoeft in de tussentijd niet terug te komen om je wenkbrauwen te laten bijwerken.

Brow lamination

Heb je van jezelf al een volle bos wenkbrauwen, maar ben je niet tevreden met de vorm? Dan is brow lamination misschien wel wat voor jou.

Bij brow lamination worden de wenkbrauwhaartjes in jouw gewenste richting geplaatst en op hun plek gehouden met een speciale lotion.

Een behandeling duurt maar een half uurtje en je wenkbrauwen zullen wel 6 tot 8 weken op hun plek bijven zitten.

Je wenkbrauwen in vorm houden

Als je je wenkbrauwen in vorm wil houden zonder gebruik te moeten maken van een brow lamination of brow lift zijn er voldoende andere manieren om zelf je wenkbrauwen de gewenste vorm te geven.

Zo kan je met een simpele wenkbrauw gel al veel goed maken, het nadeel aan gel is alleen dat het zwaar is voor je haartjes, en daardoor gedurende dag minder goed blijft zitten.

Je zou ook over je wenkbrauwen kunnen sprayen met een fixingspray, deze zijn niet speciaal geproduceerd voor de wenkbrauwen maar laten in het algemeen je hele make-up look de hele dag goed zitten.

Een soort haarlak voor je make-up dus. Tot slot zou je ook opzoek kunnen gaan naar een wenkbrauw zeepje. Deze zijn de laatste tijd super populair geworden (je kent het vast wel als soap brows), en dat is met een reden natuurlijk.

Ga met een wenkbrauwborsteltje over het lichtelijk nat gemaakte zeepje en breng je wenkbrauwen in vorm. Even laten drogen en je wenkbrauwen zitten de rest van de dag perfect.

Je wenkbrauwen vorm geven

Lees deze uitgebreide gidsen:

Welke vorm wenkbrauw past bij jouw gezicht?

De vorm van je hoofd heeft ook veel invloed op je gezicht. Heb jij een ovaal gezicht, zorg er dan voor dat je geen overdreven knik in je wenkbrauwen hebt, en gebruik geen harde en rechte lijnen.

Bij een rond gezicht is dat precies andersom. Recht en duidelijk, met een duidelijke knik. Voor een vierkant gezicht kan je het beste gaan voor een mooie ronde wenkbrauw, om de hoeken in jouw gezicht mooi te compenseren.

Heb jij tot slot een hartvormig of een diamantvorming gezicht, kies van voor een zachte rondere wenkbrauw, met een lichte hoek aan het einde.

Lees meer in deze uitgebreide gids: welke vorm wenkbrauw past bij mijn gezicht