Test: beste natuurlijke deodorant zonder aluminium (mijn favorieten) 2023

(Last Updated On: January 27, 2023)

Ondertussen ben ik alweer bijna 7 jaar bezig met het zoeken naar de beste natuurlijke deodorant. Eerst gebruikte ik jarenlang deze deodorant als mijn favoriete deodorant, maar na een longontsteking kon ik écht niet meer tegen de normale spraydeodorant die je gewoon koopt bij Kruidvat, Bol, Etos… en kreeg ik hevige hoestbuien na het gebruik van deo.

Waarom natuurlijke deodorant gebruiken?

Ik las ook steeds meer over dierproefvrije natuurlijke deodorant, het gebruik van aluminium in deodorants en besloot dat ik op zoek wilde gaan naar een fijne, goedwerkende natuurlijke deodorant.

Wat bleek? Dat is nog best een moeilijke zoektocht! Ik vond mijn favoriete en beste natuurlijke deodorant al enkele jaren geleden, maar blijf het toch fijn vinden om nieuwe en andere natuurlijke deodorant te testen.

Mijn favoriet vind je hieronder, trouwens! Ik heb ondertussen echt al tientallen soorten en types natuurlijke deodoranten getest, je kan van al die deodorants een review en mijn ervaring vinden hieronder. Ook mijn Top 3 natuurlijke deo laat ik je graag weten.

beste-natuurlijke-deodorant
beste-natuurlijke-deodorant

Heb jij een deo getest die hier zeker niet mag ontbreken? Laat het me zeker weten in de comments!

Disclaimer: deze deodorant is allemaal gekocht met mijn eigen geld en heb ik allemaal zelf getest, gedurende 2 maanden (ik ben dus érg lang bezig geweest met dit artikel). Zo weet je zeker dat ze uitgebreid getest zijn.

Top 3 beste natuurlijke deodorant

 1. Nuud deodorant

 2. Dr. Organic pomegranate roll-on deodorant

 3. Loveli deodorant in apple blossom

Beste natuurlijke deodorant

Nuud deodorant

nuud-natuurlijke-deodorant
nuud-natuurlijke-deodorant

Deze deodorant is de afgelopen maanden mijn grote favoriete natuurlijke deodorant, naast die van Dr. Organic. 

Deze natuurlijke deodorant in een tubetje hoef je niet iedere dag aan te brengen. Zodra je de deodorantcrème aangebracht hebt, blijft ‘ie een paar dagen doorwerken. Heel fijn als je dus niet iedere dag wil lopen smeren. 

Hoewel het een kleine tube is, doe je er echt erg lang mee. Met mijn vorige tube Nuud deodorant heb ik zeker een halfjaar gedaan – ook omdat je ‘m dus echt niet iedere dag hoeft op te brengen – en daarna heb ik gelijk een andere in huis gehaald: zo geweldig vind ik deze natuurlijke deodorant. 

Bij de nieuwste tube die ik kocht, zat er ook een heel gemakkelijke applicator bij om van je deodorant een stick deo te maken. Die werkt niet fantastisch, maar is toch wel fijner dan de deo aan te moeten brengen met je vingers. Deze deodorantcrème voelt sowieso een beetje stroef aan bij het aanbrengen, maar dat vind ik persoonlijk helemaal niet erg omdat ‘ie zo goed werkt. 

 • vegan deodorant
 • 3 – 7 dagen effectief
 • tube is gemaakt van suikerriet
 • geen drijfgassen
 • geen spuitbus
 • zonder aluminium
 • zonder parabenen
 • geen microplastics
 • dierproefvrij
 • bevat kokosolie en amandelolie
 • 15 of 20 ml
 • Prijs: 14,99 euro voor 15 ml (shop deze deo hier) (vaak leuke kortingen)
 • Mijn review: 10/10

Ingrediënten:

Caprylic / capric triglyceride, ricinus communis seed oil, zinc oxide, prunus amygdalus dulcis oil, polyglyceryl-3 diisostearate, stearalkonium bentonite, hydrogenated castor oil, copernicia cerifera cera, propylene carbonate, silver.

Dr. Organic pomegranate roll-on deodorant

dr-organic-nauurlijke-deodorant
dr-organic-nauurlijke-deodorant

Dit is mijn tweede favoriete deodorant! Hij ruikt niet alleen heerlijk, maar blijft ook de hele dag door lekker ruiken (een beetje een bloemige/snoeperige geur, ik vind het fantastisch), plakt niet te lang – vaak een ergernis als het gaat om natuurlijke roll-on deodorant en de prijs is ook nog eens fair.

Van deze deodorant heb ik echt al meer dan 6 flacons opgemaakt en ik blijf ‘m opnieuw kopen. Leuk detail: je kan deze deo vaak met flink wat korting kopen waardoor hij echt ongeveer even goedkoop is als pakweg een standaard fles deo bij de Etos, Kruidvat…

 • vegan
 • zonder aluminiumchloride
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • verzorgt je oksels
 • roll-on
 • Ruikt heerlijk naar granaatappel
 • frisse en fruitige geur
 • Laat geen witte strepen achter op je kleding
 • niet getest op dieren, cruelty free
 • Zonder synthetische parfums
 • Zonder parabenen en zonder ftalaten
 • Vrij van Parabenen,Sodium Lauryl Sulphate (SLS), Aluminium Chloride, van schadelijke chemicaliën, minerale olie (zoals paraffine en petroleum, in plaats daarvan worden plantaardige olie en extracten gebruikt), genetisch gemodificeerde ingrediënten.
   
   
 • Ingrediënten: Aloe barbadensis leaf juice, Aqua, Zinc ricinoleate, Triethyl citrate, Lauryl glucoside, Polyglyceryl-2 dipolyhydroxystearate, Glycerin, Cetearyl alcohol, Glyceryl caprylate, Sodium bicarbonate, Polyglyceryl-3 stearate, Sodium stearoyl lactylate, Isocetyl palmitate, Punica granatum extract, Cetraria islandica extract, Glycyrrhetinic acid, Aroma, Rosmarinus officinalis oil, Tocopherol, Helianthus annuus seed oil, Chondrus crispus extract, Xanthan gum, Sodium phytate, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Citronellol, Limonene, Geraniol, Hexyl cinnamal, Linalool.
 • 50 ml
 • Prijs: 8,59 euro (shop deze deo hier) (vaak leuke kortingen)
 • Mijn review: 9/10

Salt of the earth melon cucumber natural deodorant roll-on

salt of the earth natuurlijke deodorant
salt of the earth natuurlijke deodorant

Over deze deo ben ik best wel enthousiast: ik vond de geur erg fijn, vooral in de zomer. Je moet natuurlijk wel van een komkommergeur houden (de meloen ruik je niet zo erg), maar ik vind dat persoonlijk een erg fijne geur in verzorgingsproducten. Fris, maar niet té.

Ook dit is weer een roll-on deodorant (valt het op hoe fijn ik dat vind?) en ook hier valt de natheid van de deo erg goed mee. Deze deodorant bevat geen aluminiumzouten, maar werkt met aluin.

 • vegan
 • zonder aluminiumchloride
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • verzorgt je oksels
 • roll-on
 • Ruikt naar komkommer en meloen (je ruikt vooral de komkommer, vind ik)
 • frisse en fruitige geur
 • Laat geen witte strepen achter op je kleding
 • niet getest op dieren, cruelty free
 • met aloe vera en magnesium
 • Zonder synthetische parfums
 • Zonder parabenen en zonder ftalaten
 • Vrij van aluminium chloorhydraat en alcohol
 • Ingrediënten: Aqua, Potassium Alum, Magnesium Chloride, Glycerine, Propanediol, Triethyl Citrate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Polyglyceryl-10-Laurate (natural solubilizer), Xanthan Gum, Parfum (from botanical extracts and oils), Sodium Bicarbonate, Galactoarabinan, Sodium Anisate (from anise seed or fennel), Citric acid. Hydroxycitronellal*, Limonene*, Benzyl Alcohol*, Citral*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Farnesol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*.
  * Van botanische extracten en natuurlijke essentiële oliën.
 • 75 ml
 • Prijs: 6,99 euro (shop deze deo hier)
 • Mijn review: 8/10

Happy Earth pure crystal deo

aluin-kristal-steen-deodorant
aluin-kristal-steen-deodorant
aluin-deodorant
aluin-deodorant

Een deo die je kan gebruiken als een deostick die ook nog eens goed helpt tegen zweetgeurtjes en druipende oksels, dat is deze aluinstick. 

Heel erg fijn om te gebruiken, al is ‘ie iets minder reisvriendelijk omdat je de stick iedere keer je ‘m gebruikt, even snel onder water moet houden. Zeker doen hoor, anders schuurt het te erg en krijg je niet de goede werking! 

Wil ij graag een vegan, dierproefvrije natuurlijke deodorant die ook nog eens zonder plastic is? Heeft geen parfum, dus ideaal als je gevoelig bent aan parfums.

 • geen aluminium-chloorhydraat
 • geen alcohol
 • geen parabenen
 • geen drijfgassen
 • geen triclosan
 • geen minerale oliën
 • vegan
 • dierproefvrij

Ingrediënten:

Potassium alum (yup, dat is het!).

Happy Earth pure deo spray

aluin-spray-happy-earth
aluin-spray-happy-earth

Een aluinspray is ideaal als je graag droge oksels wil, maar liever geen roller of crème wil gebruiken. Ik vind dit zelf echt een fijne spray: het duurt even voor ‘ie opgedroogd is, maar hij is super! 

Als je graag aluin wil gebruiken, is dit zeker een goede optie. De aluinstick werkt ook erg goed, maar vind ik soms wat onhandiger om mee te nemen onderweg: je moet die stick iedere keer weer natmaken voor je ‘m kan gebruiken. 

Dan is een spray veel reisvriendelijker. 

 • geen aluminium-chloorhydraat
 • geen alcohol
 • geen parabenen
 • geen drijfgassen
 • geen triclosan
 • geen minerale oliën
 • dierproefvrij
 • vegan
 • Mijn review: 8/10

Happy Earth deodorant (roll-on)

happy-earth-roll-on-deo
happy-earth-roll-on-deo
happy-earth-roll-on-deodorant
happy-earth-roll-on-deodorant

Deze natuurlijke deo heeft een fijne roller. Als je dit artikel aandachtig gelezen hebt, is dit zeker een van mijn favoriete manieren van deo gebruiken. 

Deze deo droogt gelukkig ook snel genoeg op, soms is dat een nadeel bij dit type rollers. 

 • vegan
 • dierproefvrij
 • verschillende parfums
 • Aqua, Betaine, Potassium Alum, Aloe Barbadensis Leaf Juice**, Sodium Lactate, Propanediol, Triethyl Citrate, Polyglyceryl-10 Laurate***, Xanthan Gum, Parfum*, Cinnamomum Camphora Linalooliferum Leaf Oil*, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil*, Magnesium Chloride, Lactic Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Glycerin, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*, Eugenol*, Sodium Bicarbonate, Potassium Sorbate, Citric Acid. * From botanical extracts and essential oils. **Organic *** Natural derived.
 • geen aluminium-chloorhydraat
 • geen alcohol
 • geen parabenen
 • geen drijfgassen
 • geen triclosan
 • geen minerale oliën
 • Inhoud: 75ml 
 • Prijs: rond de 6,99 euro
 • Mijn review: 8/10

Happy Earth deodorant (crème in een potje)

deo-balm-potje-happy-earth
deo-balm-potje-happy-earth

Bij het testen van deze deodorant kwam ik erachter dat ik het toch niet zo heel fijn vind om crèmedeodorant in een potje te gebruiken. Ik vind het vervelend dat ik erna mijn handen moet wassen en omdat ik erg lange nagels heb, is het een beetje onhandig. 

Dat neemt niet weg dat dit een erg fijne deodorant is, die je ook nog eens ideaal kan maanemen in je tas of mee kan nemen op reis. Het is een handig potje en kan je gemakkelijk snel in je tas gooien. 

Voordeel: het potje is gemaakt uit aluminium en kan je dus heel fijn hergebruiken of recyclen. Als je het dus belangrijk vind dat je deodorant plasticvrij is, is dit een ideale optie! 

 • plasticvrij
 • vegan
 • dierproefvrij
 • geen aluminium-chloorhydraat
 • geen alcohol
 • geen parabenen
 • geen drijfgassen
 • geen triclosan
 • geen minerale oliën
 • potje kan je hergebruiken of recyclen
 • makkelijk reisformaat
 • Ingrediënten: Zea Mays Starch, Sodium Bicarbonate, Cocos Nucifera Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii Butter*, Talc, Helianthus Annuus Seed Cera, Ricinus Communis Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Shorea Robusta Resin, Rhus Verniciflua Peel Cera, Rhus Succedanea Fruit Cera, Limonene**, Citrus Limon Fruit Oil, Helianthus Annuus Seed Oil*, Citrus Reticulata Peel Oil, Tocopherol, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil, Vanilla Planifolia Bean Extract, Linalool**, Ascorbyl Palmitate, Citral**, Geraniol**, Daucus Carota Sativa Root Extract*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*.
 • 45 gram
 • Prijs: 6,99 euro (adviesprijs, kan soms per winkel verschillen)
 • Mijn review: 6/10

N.A.E. deodorant (fig/hibiscus)

nae natuurlijke deodorant
nae natuurlijke deodorant

Deze natuurlijke deo kocht ik bij Kruidvat en ik koos voor de fig/hibiscusgeur. Omdat ik niet alleen maar natural deo wil testen die je online kan kopen, wilde ik deze graag eens meenemen.

De vraag is natuurlijk maar hoe natuurlijk en dieproefvrij een deodorant kan zijn, als ze gemaakt is door moederbedrijf Henkel?

Het parfum was niet mijn favoriet, maar het is zeker geen overweldigend of storend parfum. Het is fruitig/bloemig, maar nog redelijk neutraal. Moeilijk om te omschrijven, zeg 😉

 • vegan (kan dat eigenlijk wel als het gemaakt is door Henkel, die nog volop testen op dieren en niet cruelty-free zijn?)
 • zonder aluminiumzouten
 • geen alcohol
 • organic
 • roll-on
 • fruitige, romige geur
 • Ingrediënten: Aqua, Triethyl Citrate,Glycerin, Octyldodecanol, CetearylWheat Straw Glycosides, Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum, Polyglyceryl-3Caprylate, Sodium Stearoyl Glutamate,Sodium Benzoate, Citric Acid, SorbitanLaurate, Parfum, Aloe BarbadensisLeaf Extract*, Limonene, Linalool,Coumarin, Ficus Carica Fruit Extract*,Hibiscus Sabdariffa Flower Extract*,Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide* Ingredients from organic farming** Traces of alcohol may be present from other raw materials
 • 50 ml
 • Prijs: 6,99 euro (shop deze deo hier)
 • Mijn review: 6/10

 

Benecos deo roll on

benecos-natuurlijke-deodorant
benecos-natuurlijke-deodorant

 

Over deze Benecos deo roll-on deodorant kan ik kort zijn: ik was hier ontzettend enthousiast over (ik hou namelijk heel erg van een fruitige deodorant), maar het is niet zo’n goede deodorant, eerlijk gezegd.

Deze natuurlijke deodorant is vegan, niet getest op dieren (cruelty free) en organisch (deels biologisch). Je betaalt ongeveer 5,95 euro voor 50 ml. De deo bevat geen aluminiumchloride en is erg verzorging voor je oksels, heel erg fijn.

De geur vond ikzelf niet zo fijn: hoewel ik heel erg hou van fruitige geuren, ruikt deze té erg naar een soort medicatie met ‘abrikoossmaak’ die ik vroeger als kind ooit moest nemen, en ik wen maar niet aan de geur. Ontzettend jammer! Ook zweet ik nog best veel met deze deodorant, maar dat is normaal voor natuurlijke deo. De deo blijft ook nog zeker een uur nat, niet zo fijn.

 • vegan
 • zonder aluminiumchloride
 • organic
 • verzorgt je oksels
 • roll-on
 • abrikoos en vlierbloesem-geur
 • fruitige geur
 • Ingrediënten: AQUA, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, GLYCERIN*, GLYCINE SOJA OIL*, C14-22 ALCOHOLS, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL*, ZINC OXIDE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SAMBUCUS NIGRA FLOWER EXTRACT*, TRIETHYL CITRATE, ZINC RICINOLEATE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL CAPRYLATE, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, CITRIC ACID, POLYGLYCERYL-3 CAPRYLATE, PARFUM**, BENZYL ALCOHOL°, XANTHAN GUM, GLYCERYL ISOSTEARATE, POLYHYDROXYSTEARIC ACID, ROSA CANINA FRUIT EXTRACT*, SAMBUCUS NIGRA FRUIT EXTRACT*, HYPERICUM PERFORATUM FLOWER EXTRACT*, URTICA DIOICA ROOT EXTRACT*, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT*, ARCTIUM LAPPA FRUIT EXTRACT*, TILIA CORDATA FLOWER EXTRACT*, TOCOPHEROL, LIMONENE**
  * CERTIFIED ORGANIC
  ** NATURAL FRAGRANCE
 • 50 ml
 • Prijs: 5,95 euro (shop deze deo hier)
 • Mijn review: 5/10

Lekker in een potje: neutraal deodorant

smeerbare-natuurlijke-deodorant
smeerbare-natuurlijke-deodorant
natuurlijke-deo-ervaring
Lekker in een potje deodorant

De Lekker in een potje deodorant kreeg ik opgestuurd om te reviewen en ik was erg enthousiast: ik had namelijk nog niet zo veel ervaring met smeerbare deo. Ook erg fijn: deze deo is ook helemaal zero waste: je kan het blikje hergebruiken als je klaar bent met de deo. Ook al lijkt het maar een kleine hoeveelheid, je kan hier gemakkelijk 120 keer deo mee aanbrengen.

In het begin had ik een beetje schrik voor de textuur: ik had al eens een DIY natuurlijke deodorant gebruikt die ook op basis was van maïszetmeel en bicarbonaat, maar dat verbrandde mijn oksels en had een vervelende structuur. Bij deze deo vind ik de structuur véél fijner: de crème is lekker smooth.

Hoewel ik dit een erg fijne deo vond, merkte ik wel dat ik het niet zo fijn vond om de deo met mijn vingers aan te moeten brengen en er altijd wel een restje bleef hangen in mijn nagels (ik heb geen extreem lange nagels, maar toch). Dat zorgt voor een wat mindere score, maar verder een erg fijne deodorant en zeker goed geschikt als je veel sport.

Lees hier een meer gedetailleerde review van dit merk: Lekker in een potje deodorant review

 • zonder aluminiumchloride
 • organic
 • Vegetarisch, vegan en cruelty free

 • smeerbare deo
 • geen geur
 • Ingrediënten: Sodium Bicarbonate, Zea Mays Starch, Butyrospermum Parkii Butter, Cocos Nucifera Oil, Brassica Campestris Seed Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil
 • 30 ml
 • Prijs: 7,95 euro (shop deze deo hier)
 • Mijn review: 7/10

Lavera Fresh 24H deo roll-on (bio lemongrass)

Lavera-natuurlijke-deodorant-fresh
Lavera-natuurlijke-deodorant-fresh

Bij deze natuurlijke deo had ik wat beter naar de verpakking moeten kijken: hij werkt op zich best goed, maar de geur is echt niets voor mij. Lemongrass doet me namelijk echt te veel denken aan citronella tegen muggen, haha!

Hoe werkt deze deo? Ik vond dat de deo best goed werkte, eerlijk gezegd. Je zweet iets minder (met een natuurlijke deodorant kan je gewoon niet verwachten dat het zou werken zoals een antitranspirant waarbij je helemaal niet meer zweet – dat is trouwens ook absoluut niet gezond) en je zweet stinkt ook wat minder. Ik vond deze deodorant aangenaam om te dragen, hij bleef niet te nat. Voor mij is het dus puur de geur die me tegenstond.

 • vegan
 • zonder aluminiumchloride
 • organic & bio (deels)
 • verzorgt je oksels
 • roll-on
 • parfum: lemongrass
 • fruitige geur
 • Vrij van parabenen
 • Verstopt de poriën niet. Zonder phtlates of parabenen
 • Ingrediënten: Water (Aqua), Alcohol*, Triethyl Citrate, Fragrance (Parfum)**, Zinc PCA, Zinc Ricinoleate, Xanthan Gum, Glycerin, Mentha Piperita (Peppermint) Water*, Cymbopogon Flexuosus Extract*, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Water*, Menthol, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Benzyl Salicylate**, Citral**, Citronellol**, Eugenol**, Benzyl Alcohol**, Coumarin*
 • 50 ml
 • Prijs: 6,99 euro (shop deze deo hier)
 • Mijn review: 6/10

Loveli deodorant in apple blossom

loveli-natuurlijke-deodorant
loveli-natuurlijke-deodorant
natuurlijke-deodorant-loveli
natuurlijke-deodorant-loveli

Deze stick deodorant kreeg ik opgestuurd als PR, trouwens. Maar: deze deodorant stond al een hele lange tijd op mijn lijstje om eens te gaan testen en ik heb dan ook het parfum gevraagd dat mij het meeste aansprak, die van de appeltjes!

Sowieso hou ik ontzettend van fruitige en frisse geuren als het gaat om verzorging en parfums, dus dit was voor mij echt ideaal. Op dit moment ben ik deze stick deo al meer dan een week iedere dag aan het testen en ik moet zeggen: ik ben echt zwaar onder de indruk! Nu ben ik sowieso al heel blij met de verzorgingsproducten van Loveli (zo is hun gezichtscrème een van mijn favoriete natuurlijke gezichtscrèmes), maar deze deo is echt snel een van mijn grote favorieten geworden!

Vaak ben ik niet gek op natuurlijke deo op basis van natriumbicarbonaat omdat het al snel gaat brokkelen en een rommeltje geeft, maar bij deze formule is dat helemaal niet zo, zo fijn!

Wel druk ik de stick ‘s ochtends enkele seconden tegen mijn oksel zodat de stick heel lichtjes smelt, zo kan je het heel gemakkelijk aanbrengen. De stick brokkelt helemaal niet en brengt heel gelijkmatig aan.

Daarnaast ruikt de stick natuurlijk ook lekker naar appeltjes én hij zorgt ervoor dat je oksels redelijk droog blijven  (helemaal niet meer zweten is ook echt niet gezond voor je lichaam) en je geen zweetgeur krijgt. Echt, ik ben zwaar onder de indruk van deze deo. Zo erg, dat ik ga kijken voor een goede deo voor mijn vriend van dit merk. En, ik ga nog veel meer van Loveli testen, wat een fijn merk is dit zeg!

 • geen dierlijke producten tenzij geproduceerd door dieren zoals melk of honing (niet vegan, dus)
 • cruelty free
 • geen SLS
 • geen silicone
 • geen parabenen
 • geen syntethisch parfum
 • gemaakt in Amsterdam
 • zonder aluminiumchloride
 • op basis van kokosolie en natriumbicarbonaat
 • organic & bio (deels)
 • verzorgt je oksels
 • stick deodorant
 • parfum: appel
 • je kan de deo bijvullen met handige refills: zo verbruik je veel minder plastic!
 • fruitige geur
 • Vrij van parabenen
 • Verstopt de poriën niet. Zonder phtlaten of parabenen
 • Ingrediënten:Cocos Nucifera Oil (Kokosolie), Sodium Bicarbonate, Cera Alba (Bijenwas), Butyrospermum Parkii (Sheabutter), Zinc Oxide (Uncoated, Non-Nano), Maranta Arundinacea Root Powder (Arrowroot), Tocopherol (Vitamine E), Parfum (Natuurlijk), Helianthus Annuus Seed Oil, Benzyl Salicylate*, Citral*, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*, Linalool* (*Natuurlijke Bestanddelen Essentiële Oliën)
 • 75 ml
 • Prijs: 14,95 euro (shop deze deo hier)
 • Mijn review: 9/10

Nivea deodorant zonder aluminium (magnesium dry care)

Dit is zeker geen natuurlijke deodorant, maar ik wilde ‘m toch graag bij in deze lijst zetten aangezien er geen aluminium in de samenstelling van deze deodorant zit.

Op zich was het een fijne deo, maar het duurde echt lang voor het opdroogde. Omdat je een witte massa aanbrengt, moet je heel erg voorzichtig zijn voor je kleding aantrekt. Ik heb er zelf enkele keren vlekken mee gemaakt.

Ik heb al andere natuurlijke deo uitgetest waar ik eigenlijk veel meer tevreden over was dan deze deo van Nivea. Pluspunt is wel dat de verpakking deels gemaakt is van glas.

 • zonder aluminiumchloride
 • verzorgt je oksels
 • roll-on (duurt lang eer deze droogt en blijft lang wit)
 • bloemige, poederige geur
 • geen alcohol
 • deels glazen verpakking
 • Aqua, Propanediol, Steareth-2, Magnesium Chloride, PPG-15 Stearyl Ether, Steareth-21, Isosteareth-20, Parfum, Octenidine HCl, Ethylhexylglycerin, Persea Gratissima Oil, Octyldodecanol, Propylene Glycol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Caprylyl Glycol, Myristic Acid, Arachidic Acid, Oleic Acid, BHT, Citric Acid

 • 50 ml
 • Prijs: 4,04 euro (shop deze deo hier)
 • Mijn review: 7/10

 

Nog meer testen van natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica?

Tip: bookmark dit artikel zeker of zet het op Pinterest, iedere keer ik een nieuwe natuurlijke deo test, komt deze mee in dit lijstje: zo blijft de lijst actueel!