Soorten binnendeuren en voordelen

(Last Updated On: March 22, 2021)

De juiste binnendeuren kiezen voor in je woning, da’s een hele klus. Er zijn zo veel verschillende soorten binnendeuren waar je uit kan kiezen, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de stijl die voor jouw interieurstijl past. Of trends in je interieur die je graag wilt volgen (of misschien net helemaal niet en kies je liever voor een klassiek interieur).

binnendeuren
binnendeuren

Soorten binnendeuren

Stalen binnendeuren

Een van de allergrootste interieurtrends die we sinds enkele jaren zien, zijn de industriële accenten in een interieur. Eentje daarvan, zijn de stalen binnendeuren. Zeker als die gecombineerd worden met glas, zien we veel animo voor dit type deur.

Ook als je geen volledig industrieel interieur hebt, is het echt een aanwinst in je woning! Deze deuren zijn erg gemakkelijk in onderhoud.

Dubbele binnendeuren

Ik vind het wel iets hebben, van die dubbele binnendeuren. Ze staan zo classy! Je kan dubbele binnendeuren vinden die gemaakt zijn uit hout, maar ook uit staal of glas.

Voor dubbele binnendeuren heb je wel veel ruimte nodig en moet je rekening houden met een breder deurgat dan bij een enkele deur. Daarentegen geven ze je woonruimte echt wel veel extra cachet!

Glazen binnendeuren

Next: de glazen binnendeuren. Ideaal als je graag zoveel mogelijk licht in je huis wilt houden en graag een ‘doorkijkje’ in huis wilt. Je kan kiezen voor doorzichtig glas, mat glas of zelfs voor een prachtig glas-in-lood-deur! Glazen binnendeuren worden vaak gecombineerd met een stalen frame, tegenwoordig een van dé grote trends in je interieur en een type moderne binnendeuren.

Het grote nadeel van een glazen binnendeur: je ziet vaak alles op de deur en moet de deur vaker poetsen dan een andere deur.

Massieve binnendeuren

Heb je het liefst van al een volle, massieve houten deur in huis? Dan moet je kiezen voor een massieve binnendeur.

Schilderdeuren

Schilderdeuren zijn deuren die erg licht zijn en nog gemaakt zijn om zelf af te werken: je moet deze deuren zelf nog aflakken. Vaak zijn dit erg lichte deuren omdat ze niet gemaakt zijn van een massieve houtsoort, maar van honingraat.

Dit zijn goedkope deuren, wat een groot voordeel is. Je moet deze deuren zelf nog aflakken, maar dat kan net een groot voordeel zijn: je kan de afwerking van de deur net helemaal zelf kiezen en afstemmen op je interieur.

Gelakte binnendeuren

Gelakte binnendeuren zijn binnendeuren die al helemaal kant-en-klaar zijn en zo geïnstalleerd kunnen worden in huis. In tegenstelling tot de schilderdeuren hierboven, hoef je ze niet meer af te werken. Je kan ze wel nog in een andere kleur lakken, als je wilt.

Schuifdeuren

Op zoek naar een mooie deur die je huis een bepaalde klasse kan geven? Een schuifdeur is ideaal als je niet zo heel veel ruimte hebt om de deuren open te laten slaan: alleen moet je wel zorgen voor genoeg ruimte om de deur weg te kunnen schuiven.

Bij de schuifdeuren zien we de laatste jaren dat de ‘schuurtrend’ heel erg hip is. Een schuifdeur is echt ideaal als je weinig ruimte hebt: wij hebben zelf een schuifdeur gemaakt voor onze kleine walk-in-closet, ook omdat daar geen deur in geopend kan worden. Wat eigenlijk een klein meetfoutje was, is nu een mooie eyecatcher in onze slaapkamer geworden.

Taatsdeuren

Misschien komt het woord “taatsdeur” je niet zo bekend voor, maar een taatsdeur is een deur die op één plaats vastzit en om de as draait. Ideaal als je echt maar weinig ruimte hebt om een deur te installeren, maar toch een eyecatcher wilt.

Glas in lood deuren

Wil je écht voor een opvallend accent gaan in je woning? Dan zijn deuren met glas-in-lood dé oplossing! Je kan ze kant-en-klaar kopen, maar ook prima op maat laten maken: zo kan je zelf het design kiezen van je nieuwe deuren.