fashion

Inspiratie: capsule wardobes

Laatste update

Hebben jullie al gehoord van capsule wardrobes? Ik leg jullie graag wat meer uit over deze trend die meer en meer populair begint te worden.

Capsule wardrobe: hoe begin je aan een capsule wardrobe?

Het lijkt op het eerste zicht heel erg overweldigend: hoe begin je eigenlijk aan een capsule wardrobe? Hoe moet je eigenlijk een heel seizoen toekomen met een beperkte selectie kleding? Geloof me vrij, toen ikzelf nog niet bezig was met minimalisme, kon ik ook niet geloven hoe dat dan eigenlijk werkte.

Wat draag je wel graag, en wat blijft altijd maar hangen?

Nu, enkele Konmari-sessies later en een hele hoop kleding die ik gedoneerd heb, weet ik perfect wat ik graag draag en welke kasthangers ik vooral moet vermijden! Ik ben gek op jurken, maar ik draag ze alleen maar in de zomer en herfst. In de zomer kies ik voor eleganteย maxijurken en in de herfst zijn het vaker mijn king louie-jurkjesย en vintage-stijl jurkjes met een panty en een leuk paar laarzen eronder. De jurkjes die ik had en niet droeg, zijn ondertussen ook alweer tweedehands verkocht.

Welke kleuren staan je mooi?

Nog een hele belangrijke voor je capsule wardrobe: welke kleuren staan mooi bij jou? Dit kan je eigenlijk heel makkelijk zien en je hoeft er niet persรฉ een kleurenconsultatie voor te laten doen. Kijk naar je haarkleur, huidskleur en oogkleur. Eigenlijk kijk je best naar je oorspronkelijke haarkleur, omdat die natuurlijk gezien het beste bij je past.

Welke kleuren zorgen ervoor dat je er maar ziekjes uitziet, en welke kleuren staan net heel erg mooi bij je? Dit zijn kleuren waar je best rekening mee houdt.

Maar capsule wardrobes zijn zo saai?

Aha, I feel ya… de meeste capsule wardrobes zijn wit, grijs, camel en zwart. Daar word ik persoonlijk ook niet echt warm van, ik heb veel liever wat kleur in mijn garderobe. Ga voor de kleurtjes in je kleerkast die jij graag wilt, dat hoef helemaal niet zo instagram-perfect te zijn ๐Ÿ˜‰

Capsule wardrobe inspiratie

minimalist-style minimalistische-kledingstijl minimalism-wardrobe-2 minimalistische-kledingkast minimalism-wardrobe capsule-wardrobe-

Zou jij een capsule wardrobe overwegen, denk je? Ik zit er hoe langer hoe meer over na te denken, eerlijkย  gezegd! Het lijkt me zo fijn dat alles in je kleerkast bij elkaar past!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply