Welke schoenen draag jij tijdens lenteweer?

(Last Updated On: April 1, 2021)

Heel stilaan wordt het weer wat beter: we zien steeds meer knoppen in de natuur verschijnen en we weten: het gaat weer lente worden! Hoewel het begin van de lente vaak een beetje kwakkelend verloopt, zijn bij mij de lentekriebels echt al volop aanwezig! Ik ben bezig in de tuin, de lenteschoonmaak roept én ik heb zin om mijn zomer- en lentekleding (en schoenen) weer in de kasten te steken.

Heb jij net als ik een speciale ‘lentegarderobe’ voor jouw schoenen? Ik laat je graag enkele paren schoenen zien die ik echt prachtig vind en die erg hoog op mijn wishlist staan.

Welke schoenen draag jij als het lente wordt? 

We zien dit jaar vele schoenentrends opkomen en sommige van die trends zijn nog overgebleven van de vorige jaren. Een van de meest voorkomende trends, zijn de schoenen met vierkante tenen (yup, die zijn weer helemaal terug), muiltjes of de nieuwe soorten sneakers (nudekleurige sneakers, retro-geïnspireerde sneakers,…). 

 

Heb jij speciale paren schoenen die je extra graag draagt tijdens de lente? Ik haal iedere lente opnieuw mijn lenteschoenen en zomerschoenen weer boven en draag vanaf dan ook mijn witte sneakers opnieuw, samen met mijn favoriete paren sandalen, flip-flops en loafers. 

 

Tijdens de winter en herfst zijn die toch echt te koud om te dragen (behalve de sneakers en loafers misschien), maar ik vind het gewoon ook erg fijn om zo’n speciale zomer- en lenteschoenengarderobe te hebben! 

 

Via Vai lentecollectie: Nederlands vakmanschap

Ik wil jullie graag het merk Via Vai laten zien: dit is een op en top Nederlands merk dat nog niet zo heel erg bekend is, maar laten we daar eens verandering in gaan brengen! 

 

Enkellaarsjes

via-vai-enkellaarsjes
via-vai-enkellaarsjes

Deze enkellaarsjes van Via Vai zijn ook weer gemaakt van suède, een van dé modetrends dit jaar. 

 

Suède sneakers

Nog een erg belangrijke fashion trend die we veel gespot hebben bij verschillende modeshows: suède sneakers. Waar gladleren sneakers enkele jaren geleden ineens een grote comeback maakten (denk maar aan de iconische witte sneakers van Veja en Adidas – Stan Smith), zien we nu veel meer sneakers die uit suède gemaakt zijn. 

via-vai-sneakers
via-vai-sneakers

Deze sneakers vergen wel ietsje meer onderhoud dan een gladleren sneaker, maar zijn erg trendy én leuk om te combineren met je lentegarderobe! 

 

Platformsandalen

via-vai-schoenen
via-vai-schoenen

Sandalen voor dames zien er dit seizoen een tikkeltje anders uit: dit jaar zijn het voornamelijk de platformsandalen die we heel erg vaak in het straatbeeld gaan spotten. Zeker als je wat kleiner bent, is dit echt een ideale trend! Platformsandalen staan erg leuk onder maxijurken, leuke zomerjurkjes en onder een heerlijk koele zomerse broek.

 

En, gaan jullie dit jaar meedoen met deze trends?