Hoe style je een satijnen jurk of slip dress? Stylingtips, combineren en outfit inspiratie

(Last Updated On: July 24, 2022)

Hoe style je een satijnen jurk of slip dress? Stylingtips, combineren en outfit inspiratie

Staat er een festival op de planning, ga je met vriendinnen op vakantie of een romantisch weekendje weg met je partner?

satijn-jurk-combineren
satijn-jurk-combineren

(SheIn)

In alle gevallen is er altijd wel een dag of een avond waar je je er op je mooist uit wilt zien. Heb je daarom al gedacht aan het investeren in een satijnen jurk of slip dress?

satijnen-jurk-styling
satijnen-jurk-styling

We hebben de beste stylingtips voor je op een rijtje gezet in dit artikel, zo weet jij hoe je deze lente modetrend of zomer modetrend kan combineren! 

roze-satijnen-jurk-slipdress
roze-satijnen-jurk-slipdress

(SheIn)

satijnen-jurk-met-sandaaltjes
satijnen-jurk-met-sandaaltjes

Modetrend: satijnen jurk

Een satijnen jurk kent al een rijke historie op modegebied. Zo was dit jurkje bijvoorbeeld nog enorm in trek in de jaren ’90.

satijnen-jurk-hoge-split
satijnen-jurk-hoge-split

(Zara)

Vandaag de dag is dit jurkje niet alleen in ontelbaar veel kleuren te verkrijgen, maar ook op het gebied van de pasvorm is de keuze enorm.

zara-satijnen-jurk-korset
zara-satijnen-jurk-korset

(Zara: hier zie je dat de jurk gecombineerd wordt met de superhippe korset modetrend)

satijnen-jurk-combineren
satijnen-jurk-combineren

Denk hierbij aan een mooie lage rug, een lengte tot op de knie of net over de knie. Hierdoor is er ook voor jouw persoonlijke smaak meer dan genoeg keuze. Heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor een model?

zara-satijnen-jurk-korset-2
zara-satijnen-jurk-korset-2

(Zara)

Op dit moment is er zelfs een satijnen jurkje van Zara dat superhip is en de ronde doet op TikTok en Instagram. Zo zie je maar, veel trends komen terug! 

zara-satijnen-midijurk
zara-satijnen-midijurk

(Zara)

groene-satijnen-jurk
groene-satijnen-jurk

Met sneakers

Ga je graag voor een relaxte look, kies er dan voor om een satijnen jurk of slip dress te combineren met een sneaker.

 

Voor de perfecte look is het slim om accenten van de kleur van het jurkje ook terug te laten komen in de kleur van de schoenen.

 

Deze kracht van herhaling zorgt voor een perfect totaalplaatje en hoef je eigenlijk niets anders meer op het gebied van accessoires uit te zoeken om er elegant uit te kiezen. 

Met een retro truitje (cardigan)

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is een satijnen jurk of slip dress erg gewild geweest in de jaren ’90. Dit betekent ook dat je deze look letterlijk over kunt nemen.

 

Hoe je dat het beste kunt doen? Kies ervoor om een satijnen jurk of slip dress te combineren met een retro truitje. Deze truitjes zijn verkrijgbaar in tal van kleurrijke patronen en hebben in de meeste gevallen een rode, aangesloten hals.

 

Deze look leent zich ook perfect voor dagen als de temperaturen wat lager zijn. Denk hierbij aan dagen in het voorjaar en dagen in het najaar. 

Met kitten heels

Heb je al wel eens gehoord van kitten heels? Deze vorm van hakschoenen worden ook wel queuende hakjes genoemd. Het is niets meer dan een klein hakje met een hoogte van maximaal zes centimeter.

 

Een kitten heel werd vroeger vooral als bekakt aangezien, maar is vandaag de dag een van de grootste trends op modegebied. Kitten heels lenen zich, dankzij het elegante design, perfect om te combineren met een satijnen jurk of slip dress.

Er zijn tal van kleuren waar je uit kunt kiezen, zodat er altijd wel een paar te vinden is dat perfect te combineren is met het jurkje dat jij in huis haalt.

Met een shirtje eronder

Een basis T-shirt is erg goed te combineren met een satijnen jurk of slip dress. Denk hierbij aan een shirt in het wit of het zwart. Dit zorgt voor een relaxte en nonchalante look.

 

Met cowboy boots

Trek je een satijnen jurk of slip dress graag aan voor een festival? In dat geval mag je zeker weten een speelse twist geven aan je look.

 

Het jurkje is erg goed te combineren met cowboy boots. De laarzen zitten niet alleen comfortabel, maar zorgen ook meteen voor een romantische boho look.

 

Tip! Zorg ervoor dat je de kleur van het tasje die je meeneemt, overeen laat komen met de kleur van de cowboy boots. Hierdoor oogt je outfit meteen enorm stijlvol.

Met sandaaltjes

Ook met cute sandalen kan je je slipdress of satijnen jurkje stylen. Dit zorgt direct voor een classy, verzorgde en heel vrouwelijke look. 

 

Met een blazer

Staat er een avondje uit eten in de buitenlucht op de planning? Of is de temperatuur overdag simpelweg net even te laag om een luchtig jurkje te dragen?

 

Dit hoeft niet te betekenen dat je jouw geliefde satijnen jurk of slip dress niet kunt dragen. Kies er in dat geval voor om laagjes aan te trekken, bijvoorbeeld in de vorm van een blazer.

 

Voor een fashionable look kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een oversized model te dragen. Hierdoor weet je altijd zeker dat je de plank niet mis kunt slaan als het aankomt op het stylen van jouw outfit.

Elegante accessoires zoals gouden oorbellen en een minimalistische ketting maken de look helemaal compleet.

Met een coltrui

Je denkt er misschien niet zo snel over na, maar een satijnen jurk of slip dress leent zich erg goed om te combineren met een coltrui.

 

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een oversized model van wol draagt. Het fijne materiaal van het jurkje de grove structuur van de coltrui die je er overheen draagt, zorgt voor een speels contrast en een perfecte balans in je look.

 

Redenen genoeg dus om deze fijne basic in huis te halen als de temperaturen in de herfst beginnen te dalen.

 

Met een leren jasje

Ten slotte kun je een satijnen jurk of slip dress natuurljk altijd goed combineren met een leren jasje. Dit zorgt voor een stoere look en je bent ook nog eens goed gekleed op koelere temperaturen.

Heb je op dit moment al een bepaald beeld in gedachten hoe je het jurkje binnenkort een keer gaat stylen?  

witte-satijnen-jurk
witte-satijnen-jurk