Pimp je refurbished laptop

(Last Updated On: March 23, 2022)

Pimp je refurbished laptop

De laatste jaren kocht ik steevast een refurbished Macbook: het zijn erg dure laptops, maar oh… wat werken ze fijn. Om de prijs dan maar wat te drukken, kocht ik nooit de nieuwste modellen (tot het mijn fulltime job werd en ik dringend een nieuwe laptop nodig had).

Vaak wilt een refurbished laptop ook zeggen dat er wat krassen en deukjes in zitten. Refurbished laptops kopen zit helemaal in de lift, en met reden!

Hoe kan je zo’n refurbished laptop dan een beetje opleuken? Ik gebruik zelf altijd leuke laptopstickers en haal een goede laptopcase in huis.

Aangezien ik mijn laptops heel vaak meeneem on the road of naar het werk, is het nodig dat ik ze goed bescherm. Daar zijn die laptopcases ideaal voor!

Ook een leuke sticker kan je ‘nieuwe’ laptop ook helemaal opfleuren, er zijn gelukkig heel veel manieren om je laptop helemaal van jezelf te maken. 

refurbished-laptop-pimpen
refurbished-laptop-pimpen

 

Photo by Sincerely Media on Unsplash

Wat is een refurbished laptop? 

Een refurbished laptop is een laptop die al wat ouder is, maar in prima staat verkeert. Vaak worden deze laptops teruggekocht van de eigenaar als je een nieuwe laptop koopt (bij de Macbooks van Apple is dat in ieder geval zo). De laptops worden dan hersteld en opgelapt. 

Je kan deze laptops dan aankopen voor een veel aardigere prijs. Ideaal als je geen zin hebt om veel geld uit te geven aan een nieuwe laptop of je een oude laptop graag een nieuw leven wilt geven. 

Als je een refurbished laptop koopt, krijg je vaak ook opnieuw een garantie op het toestel. Kijk zeker eens even na hoe dat zit als je graag een refurbished laptop wilt kopen. 

Goed voor het milieu

Een van de belangrijkste redenen om een refurbished laptop te kopen, is dat het veel beter is voor het milieu om een gebruikte laptop te kopen dan een gloednieuwe.

Het wordt de laatste jaren steeds duidelijker dat we geen onuitputtelijke bronnen hebben om nieuwe technologie te maken. Hoe meer we dus kunnen hergebruiken en recyclen, hoe beter dat is! 

Laptopcase

Ik kocht iedere keer een leuke laptopcase voor mijn laptops. Op dit moment heb ik een kleine collectie opgebouwd, haha!

Ik heb er met een marmer patroon en ook eentje die helemaal doorzichtig is voor mijn rosé gouden Macbook retina van 12 inch: die kleur vond ik zo leuk (en ja, een van de redenen waarom ik exact die laptop wilde, behalve dat ‘ie heel gemakkelijk is om mee te nemen onderweg) en wilde ik natuurlijk nog laten shinen.

Laptop stickers

Wat je ook kan doen, is de laptop zo laten, maar een hoop leuke laptop stickers kopen. Het is heel erg hip om je laptop helemaal vol te plakken met je favoriete stickers.

Op Etsy kan je er trouwens heel veel leuke vinden, een erg grote aanrader!

Zou jij een refurbished laptop kopen, denk je? Ik vind het alvast echt een grote aanrader en kan het je zeker aanbevelen: ondertussen heb ik hier thuis 2 refurbished laptops liggen die ik nog jarenlang vlot gebruik en gebruikt hebt.