Hoe maak je de perfecte messy bun + stylingtips voor je haar

(Last Updated On: November 28, 2021)

Til jouw knot naar een hoger niveau met dit stappenplan voor de perfecte messy bun! Lukt het je niet zo goed om een goede messy bun te maken? Volg onze tips en leer een ideale messy bun te stylen!

Hoe maak je een messy bun?

Als je haar maar goed zit! Vele vrouwen zullen zweren bij deze quote: ons haar is een van de belangrijkste onderdelen van ons uiterlijk. Het haar van iemand valt gelijk op, het is een wezenlijk onderdeel van iemand zijn of haar uiterlijk.

Je kan tevens enorm spelen met je haar, je hebt verschillende soorten kapsels en je hebt eindeloos veel manieren waarop je je haar kan dragen. Veel vrouwen zien het als een soort sport om hiermee te experimenteren.

Ze vinden het geweldig om uit te zoeken welke haarstijl en welk kapsel bij hun gezicht past, en om hun haar te versieren met verschillende soorten kleuren.

De meeste vrouwen vinden het echter lastig om steeds weer een nieuwe look te kunnen creëren zonder hun haar te kleuren of in een bepaalde stijl te laten knippen.

Lees ook: kapsels 2022

Lees ook: korte kapsels 2022

Een manier om jouw haar een speelse look aan te meten, is door jouw haar op te draaien met een messy bun. Helaas is voor veel vrouwen onduidelijk hoe je zo’n knot moet maken.

Hieronder staat daarom een stappenplan beschreven hoe jij zo’n prachtige messy bun in je haar gedraaid krijgt, en er worden tevens wat stylingtips besproken waardoor jouw bun urenlang blijft zitten.

Ben jij dus toe aan een nieuw soort kapsel en ben jij nieuwsgierig naar alle voordelen van de messy bun? Lees dan snel verder!

Messy bun maken

Een messy bun lijkt een vrij simpele haarstijl, je maakt een rommelige knot bovenop je kop en je bent ready to go. Helaas is de werkelijkheid net wat complexer omdat een goede messy bun wel degelijk een speciale handleiding heeft.

Een messy bun heeft vaak het perfecte gehalte aan slordigheid. Deze slordigheid zorgt voor een nonchalant gevoel, alsof je niet veel tijd hebt besteed om deze prachtige messy bun in elkaar te draaien.

Als je je aan onderstaande stappen houdt, heb jij binnen een no time een schitterende messy bun in jouw haar!

 

(bron)

Stap 1: Blijf van alle extra stylingtools af!

Allereerst is het van cruciaal belang dat je van extra stylingsproducten afblijft. Dus raak die stijltang of gel niet aan: de kans is groot dat je de knot dan alleen maar naar beneden haalt.

Stap 2: deel je haar in tweeën en houd de voorplukken gescheiden van de rest

Het is handig om je haar in verschillende secties te verdelen. Als je je voorplukken los houdt en niet in de messy bun opneemt, zal dit je knot zeker ten goede komen.

Als je een pony hebt zul je dit waarschijnlijk automatisch al doen, maar ook als je geen pony hebt is het een verstandig idee om de voorplukken niet in je knot op te nemen. Zo krijg je een wat speelser effect. (kapsels met pony)

Stap 3: maak in je haren een halfhoge staart

Als je je voorplukken van de rest van je haar hebt gescheiden, maak je een halfhoge staart. Je staart moet niet al te hoog op je kruin komen, maar precies in het midden van je achterhoofd.

Het is verstandig om deze staart gewoon met je blote handen te maken, dit zorgt voor een extra onverschillende look. Laat die borstel dus gewoon lekker liggen.

messy-bun
messy-bun

(foto)

Stap 4: doe wat beach spray in je haar

Beach spray in je haren doet wonderen. Je haar krijgt er een fijnere structuur door en de textuur past goed bij de nonchalante vibe van de messy bun.

Doe deze spray in je haren als je de staart maakt.

Stap 5: maak een knoop in je haar

Nu moet je een knoop in je haar leggen. Het is een goed idee om je haar in twee secties in te delen, en met deze twee plukken een knoop te maken.

Zet alles vast met speldjes, zo weet je zeker dat je knot goed blijft zitten gedurende de dag.

lang-haar-messy-bun
lang-haar-messy-bun

(foto)

Stap 6: pak de voorplukken en voeg ze toe aan het geheel

Nu is het tijd om de voorplukken weer aan de rest van je haar toe te voegen.

Breng de plukken naar achteren en gebruik schuifspeldjes om de plukken aan de rest van je knot te koppelen. Dit hoeft niet netjes, het is juist leuk als dit een beetje rommelig wordt.

Stap 7: maak alles net wat rommeliger door plukken los te trekken

De ultieme messy bun is natuurlijk wat rommelig met losse plukken. Ga daarom in deze stap lekker los en trek link of rechts wat plukjes los voor een slordig effect.

Denk hierbij aan de voorkant, maar je kan ook bij je oren wat plukjes lostrekken.

Stap 8: boost je knot met wat haarlak

Last but not least, doe wat haarlak in je haar om jouw knot te fixeren. Zo weet je dat je messy bun de hele dag perfect blijft zitten.

Extra stylingtips voor jouw messy bun

Jouw messy bun blijft extra goed zitten met een spraytje haarlak eroverheen. Als je dus er zeker van wil zijn dat je messy bun de hele dag op zijn plek blijft, en jij er in de avond nog steeds amazing uitziet, kies dan voor wat haarlak.

Spray de haarlak over je knot heen, en vergeet vooral niet de losse plukken.

messy-bun-kapsel
messy-bun-kapsel

(foto)

Deze kunnen namelijk op den duur gaan pluizen, en dit doet de look niet veel goeds. Daarnaast is het verstandig om niet elke dag zo’n groot ding in je haren te dragen. Gun je haren ook wat rust.

Als je een paar dagen in de week je haar los laat hangen, kan je haar rusten van de dagen waarop jij een spectaculaire haarlook draagt. Gezond haar gaat smaken met een gezonde geest!

Weg met bad hairdays

Een goed kapsel verbetert jouw schoonheid en kan je volledige outfit net een extra boost geven. Een kapsel dat bij je past, geeft je zelfvertrouwen, je voelt je op-en-top met een persoonlijke en unieke haarstijl.

Als jouw haar glanst en er verzorgd uitziet, ga je dit zelf ook uitstralen: jij sprankelt als nooit tevoren!

half-up-messy-bun
half-up-messy-bun

(foto)