Wat te doen met je oude telefoon? 

(Last Updated On: June 28, 2023)

Het is alweer een tijd geleden dat je een mobiel abonnement met toestel had afgesloten. Opeens krijg je de melding dat je abonnement afloopt en dat je een nieuwe met toestel kunt afsluiten. Misschien zat je hier ook al wel op te wachten. Je huidige telefoon is inmiddels echt aan vervanging toe. Maar het kan ook zijn dat je telefoon het nog prima doet. Zonde om deze dan zomaar weg te doen. Maar wat kan je dan wél doen met een oude(re) telefoon? In dit artikel geven we enkele tips. 

oude-smartphones
oude-smartphones

Blijven gebruiken 

 

Heb je tot nu toe altijd voor een abonnement met toestel gekozen? Dan is het geen gek idee om eens een sim only abonnement te overwegen. Het is toch zonde om een goede telefoon niet meer te gebruiken als hij het gewoon nog prima doet? Wanneer je voor sim only kiest, ben je bovendien ook nog eens stukken goedkoper uit. Je betaalt hierbij immers enkel het abonnement. Dat betekent dat je meestal niet meer dan tientallen euro’s per maand kwijt bent. Ter vergelijking: bij een abonnement met toestel betaal je toch al snel vijftig euro of meer. 

 

Wist je dat je ook voor sim only nummerbehoud kunt kiezen? Zo ben je gewoon in staat om je huidige nummer te behouden. Genoeg reden dus om voor sim only te gaan. Dat scheelt niet alleen veel kosten, maar ook gedoe met het overzetten van al je bestanden en veiligstellen van foto’s. Zolang je telefoon het nog goed doet, is dit vrijwel altijd de voordeligste optie.

Verkopen 

 

Wil je toch graag een nieuw toestel? Laat je oude telefoon dan niet jaren in de kast liggen. Want hoe sneller je hier iets mee doet, hoe gunstiger dit kan zijn. Zeker wanneer je hem graag wil verkopen. Verkopen gaat namelijk een stuk beter als de telefoon minder oud is. Een relatief nieuw model is erg gewild. Zeker wanneer er relatief weinig beschadigingen op zitten. Soms kan je hier nog honderden euro’s voor krijgen. Zo ben je zelf in staat om een telefoon met relatief weinig inleg te kopen. Dit in combinatie met een sim only abonnement, maakt dat je alsnog veel voordeliger uit zal zijn. Zelfs wanneer je dus toch een nieuwe telefoon wilt kopen. 

 

Let op: zorg er wel voor dat je telefoon professioneel leeg is gehaald voordat je deze verkoopt. Zo voorkom je dat de nieuwe eigenaar toegang krijgt tot gevoelige informatie. 

Weggeven 


Het is niet voor iedereen mogelijk om een eigen telefoon te kopen. Als jij er verder niets meer mee doet, kan het dan ook een goed idee zijn om de telefoon weg te geven. Bijvoorbeeld aan een vriend of familielid. 


Heb je kinderen? Dan zou je de telefoon ook als een soort extra ‘tablet’ kunnen gebruiken. Eentje waar ze af en toe educatieve spelletjes op kunnen spelen of een video op kunnen kijken.