Oorbellen: welk materiaal kiezen?

(Last Updated On: September 18, 2022)

Oorbellen: welk materiaal kiezen?

Veel vrouwen houden ervan om oorbellen te dragen. Niet alleen kan het namelijk voor veel zelfvertrouwen zorgen, ook kun je hiermee jouw look helemaal afmaken.

Daarbij zijn er een groot aantal modellen oorbellen waar je een keuze uit kunt maken, zodat je de oorbel ook aan jouw outfit of de gelegenheid aan kunt passen.

Als je de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijkt, kun je ervoor zorgen dat je jarenlang plezier hebt van de gemaakte keuze.

Maar hoe zorg je er dan voor dat je de juiste keuze maakt? En welke opties heb je om uit te kiezen? Onderstaande informatie neemt jou hier helemaal in mee.

oorbellen-materiaal
oorbellen-materiaal

Photo by Svitlana on Unsplash

De vormen van de oorbellen

Oorbellen kun je in eerste instantie uitkiezen op basis van de vormen. Denk bijvoorbeeld aan ringen, hangers of knopjes.

Iedere vorm van een oorbel kan hierbij aangepast worden aan de gelegenheid en ook aan wat jij wilt bereiken met dit accessoire.

Als je het niet te uitbundig wilt maken, kunnen de knopjes vaak de beste keuze zijn. De varianten met steentjes kunnen helpen om toch een relatief opvallende variant te hebben, zonder dat het direct te uitbundig wordt.

Als je wilt dat de oorbellen wel meer opvallen, kunnen de ringen of hangers een betere oplossing zijn en zorg je dat jouw uitstraling wordt zoals jij dit al die tijd voor ogen had.

 

Materiaalsoorten en kleuren voor iedere oorbel

Naast de vorm kunnen ook de materiaalsoorten en de kleuren een grote rol spelen bij het maken van een keuze. Bij oorbellen heb je de keuze uit een groot aantal materiaalsoorten, zoals edelmetalen of chirurgisch staal.

Ieder materiaal heeft daarbij eigen specificaties om rekening mee te houden. Bij gouden oorbellen heb je de mogelijkheid om uit meerdere kleurtinten te kiezen of een combinatie hiervan.

Goud zal daarbij ook in meerdere gradaties komen. Iedere gradatie heeft daarbij een aantal specificaties die van de ander verschillen, waardoor je hem aan jouw wensen aanpast.

Bij chirurgisch staal weet je zeker dat er geen allergische reactie op kan treden.

 

Kijken binnen de juiste prijsklasse

Als laatste is het verstandig om vooraf al een budget te bepalen voor een oorbel. Er zijn namelijk een groot aantal verschillende prijsklassen terug te vinden.

Bij iedere prijsklasse heb je een aantal mogelijkheden en kun je het aan de hand van extra budget aanpassen aan jouw wensen.

Door in de juiste prijsklassen te kijken, weet je ook zeker dat je niet te veel gaat betalen voor jouw nieuwe sieraden.

Doordat vooraf duidelijk is hoeveel je maximaal kunt betalen voor deze accessoires hoef je ook niet verder te kijken en heb je goed voor ogen welke mogelijkheden je hebt. Het enige wat jou dan nog rest, is het maken van een goede keuze.