Je oorbellen matchen met je outfit: Hoe combineer je oorbellen?

(Last Updated On: April 27, 2022)

Je oorbellen matchen met je outfit

Zo combineer je de juiste outfit bij je oorbellen

Je outfit en sieraden vertellen wie jij bent. We houden ervan om onze sieraden te laten matchen met onze kleding. Welke kledingstijl we ook kiezen; oorbellen passen altijd wel bij die ene leuke outfit!

Gouden en zilveren oorbellen zijn er in alle modellen, vormen en maten, maar hoe combineer je ze op de juiste manier?

hoe-oorbellen-combineren
hoe-oorbellen-combineren

Photo by Daihana Monares on Unsplash

Hoe zilveren oorbellen combineren met je outfits

Zilveren oorbellen laten outfits extra sprankelen. Lichte kleding, zoals zomerjurkjes, gekleurde shirtjes, shorts of rokken, krijgen meer elan met het dragen van zilveren oorbellen.

Tegenwoordig kunnen zilver en witgoud prima bij elkaar, maar kies dan wel voor een bijpassend armbandje, ring of ketting van zilver of witgoud erbij.

Onthoud; less is more. Teveel sieraden kunnen je outfit overheersen. Wil je graag die gekleurde kralenketting om? Draag dan kleine zilveren oorknoppen of oorringen, wat beter match dan grote lange oorhangers.

Andersom geldt; bij grote zilveren oorbellen is een subtiele ketting genoeg.

Zilveren oorbellen matchen mooi bij:

  • Lichte kleuren
  • Vrolijke print outfits
  • Jurkjes
  • Casual kleding

Hoe gouden oorbellen combineren met je outfits

Gouden oorbellen geven donkere kleding meer glans en persoonlijkheid. Gouden sieraden met een diep decolleté outfit zorgen voor een sexy en toch chique uitstraling.

Gouden oorbellen zijn van nature echte eyecatchers. Draag bij goud stijlvolle elegante kleding, maar laat gouden sieraden, net als de zilveren variant niet teveel overheersen.

Gouden oorbellen gecombineerd met zwart-witte kleding is in principe al genoeg voor een prachtig eindresultaat.

Gouden oorbellen matchen perfect bij:

  • Zwarte, rode en witte kleding
  • Diep uitgesneden decolleté
  • Zwart-wit
  • Jurken

Er zijn verschillende soorten goud, wat je in je oor kunt dragen. Denk hierbij aan geel- wit en roségoud. Ze hebben een andere kleursamenstelling, maar behoren allemaal tot de goudsoorten zijn met elkaar prachtig te combineren.

De drie soorten goudkleuren kunnen ook bij elkaar toegevoegd zijn in allerlei soorten sieraden, wat het een prachtig geheel maakt.

Oorstekers combineren

Heb je meerdere gaatjes in je oren? De zogenoemde earcandy of earparty’s zijn eche blikvangers, ze zijn makkelijk en ontzettend leuk om te combineren met verschillende oorstekers. Alle combi’s zijn hierbij mogelijk.

Probeer de setjes steeds in een ander oor gaatje, welke jij het fijnst en mooiste vindt om te dragen.

Bij meerdere gaatjes is het mooist om kleinere oorknopjes of oorringetjes met elkaar te combineren. De echte klassiekers, de driezelfde oorknopjes of oorringetjes kun je met stoere of casual kleding combineren.

Earparty’s mogen met alle kledingstijlen gecombineerd worden, als je het maar stijlvol en met rustige oorstekers draagt. Een leuke afwisseling is om eens de drie- in één oorbel te proberen.

De gouden of zilveren trio studs zijn met elkaar verbonden, maar je hebt er wel drie gaatjes voor nodig en zijn alle drie verschillend.

Denk hierbij aan twee kleine oorknopjes en een grote oorring of langwerpig oorbel die in de oorlel hangt. Met meerder piercings, kun je denken aan groepjes kleinere oorknopjes bij elkaar.

Langwerpige oorbellen

Langwerpige oorbellen zijn van alle jaargetijden. Ze kunnen gedragen worden in felle of juist neutrale kleuren. Goud, zilver, metaal, plastic of ander materiaal, met of zonder ruches.

Langwerpige oorbellen kunnen je outfit naar een hoger level tillen. Tenminste als je ze goed weet te combineren, want met een verkeerde match kunnen ze je ook naar beneden halen.

Je kunt langwerpige oorbellen dragen met je haar vast, maar met lang los haar komen langwerpige oorbellen ook tot zijn recht.

Ze laten steeds een mysterieuze glimp zien, wat een nieuwsgierig effect op anderen heeft. Langwerpige oorbellen passen mooi bij catsuits, lange jurken en alle soorten jurkjes en broeken.

Eigenlijk kun je langwerpige oorbellen, net als korte oorbellen met veel kledingstijlen combineren, mits je niet overdrijft met teveel andere sieradencombi’s.

Opvallende oorbellen combineren

Opvallende oorbellen zijn leuk om te dragen bij speciale gelegenheden. Festivals, feestdagen of themafeesten. Gouden of zilveren oorbellen met glitters, pluche, kort of langwerpig, laat ze maar flamboyant shinen.

Opvallende oorbellen mogen gecombineerd worden met alle soorten kleding, Van stoer, casual, zomers of winters, maar ook sjiek, mits je je outfit wat rustiger houdt.

Opvallende oorbellen moeten gezien worden en in het middelpunt van je gehele outfit staan. Zorg dat je haar vast of achter je oren zitten. Draag minimalistische andere sieraden, zodat de oorbellen er uit springen.

Je voorkeur voor het dragen van gouden of zilveren oorbellen is persoonlijk. Wat is je type huidtint, wat past het beste bij je en waar houdt je het meest van?

De vorm van je gezicht en haarlengte speelt ook een rol voor het kiezen van de geschikte oorbellen. Vind je ze allebei prachtig en wil je ze beiden graag dragen? Waarom niet? Gewoon doen, het zegt namelijk wie jij bent en waar je voor staat!