Modetrends: trenchcoats (Hoe combineer je een trenchcoat?)

(Last Updated On: November 26, 2021)

Modetrends: de leukste trenchcoats – We laten enkele supertoffe trenchcoats zien uit verschillende  webshops (lekker handig, je hoeft de kou niet in om je lente-outfit of herfstoutfit bij elkaar te shoppen!). Combineer je trenchcoat zeker ook met herfst-make-up of een leuk herfstkapsel om helemaal voor een lentelook te gaan! Wil je graag weten hoe je de leukste trenchcoats kan combineren en waar je ze kan shoppen? Wij geven je graag de beste stylingtips en shoptips!

Modetrends: Trenchoats, altijd handig

Waarom zijn trenchcoats nu al decennialang een klassieker in de kleerkasten van mannen en vrouwen? Trenchcoats zijn heel handig: je kan ze dragen over een klassieke broek, over een trui-jurk of over gewone jurkjes, over een skinny jeans;… er zijn dus maar weinig outfits waar je deze jas niet overheen kan dragen. Zelf ben ik in de lente, zomer en herfst helemaal hooked aan mijn trenchcoats. Op dit moment heb ik er 2: een donkerblauwe met ritsen van Zara en een taupekleurige trench van een onbekend merk (tijdens de wintersale op de kop getikt in mijn stadje). En ik ben er zo blij mee! Ze beschermen je tegen onverwachtse regenbuitjes en staan toch veel leuker dan een typische regenjas.

 

Trenchcoats online shoppen

Enkele van mijn favoriete trenchcoats die je nog lekker makkelijk online kan shoppen (hoera: bijna overal kan je nu de lentecollecties en zomercollecties shoppen). Houden jullie van de typische double breasted trenchcoat, een bredere snit (sommige trenchcoats lopen uit in een rokvorm) of hou je zoals ik misschien meer van getailleerde trenchcoats? En dan spreken we nog niet over de kleur! Enkele jaren geleden had ik een tomaatrode trenchcoat in mijn kast hangen, voorlopig heb ik geen opvallende exemplaar meer (maar tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik er wel erg leuke tegen… hmmm…).

trenchcoat-comma trenchcoat-ted-baker trenchcoat-zalando-2013
Trenchcoat

199,95 euro

Ga naar de shop!

Trenchcoat 

289,95 euro

Ga naar de shop!

trenchcoat

99,95 euro

Ga naar de shop!

 

supertrash-trenchcoat trenchcoat-vero-moda-very Vero moda-trenchcoat
trenchcoat beige

229,95 euro

Ga naar de shop!

trenchcoat

129,95 euro

Ga naar de shop!

trenchcoat

59,95 euro

Ga naar de shop!

trenchcoats-2013 trenchcoats-2013 trenchcoat-2013
trenchcoat

69,95 euro

Ga naar de shop!

Trenchcoat

169,95 euro

Ga naar de shop!

trenchcoat

49,95 euro

Ga naar de shop!

benetton-trenchcoat-2013 zalando-trenchcoat zalando-jassen-trenchcoat
Trenchcoat

144,95 euro

Ga naar de shop!

trenchcoat

69,95 euro

Ga naar de shop!

trenchcoat

79,95 euro

Ga naar de shop!

 

Hoe combineer je een trenchcoat?

Je hebt misschien al wel een trenchcoat in je kast liggen, maar hebt geen flauw idee hoe je die trenchcoat leuk kan combineren en stylen? Ik verzamelde enkele leuke stylingvoorbeelden zodat je er handig inspiratie uit kan halen. Want eigenlijk is het stylen van een klassieker zoals een trenchcoat, helemaal zo moeilijk nog niet!

Hierboven zie je dat een camelkleurige trenchcoat gecombineerd wordt op een heel casual manier: je draagt je trench met witte sneakers

Hoe draag je een trenchcoat?

Shop trenchcoats online:

Uit welke stof mag jouw trenchcoat gemaakt zijn? Ook daar zien we veel verschillende modetrends uit 2021 opduiken: er zijn trenchcoats uit suède of suedine, de typische katoenen of gabardine stof, maar zelfs lange trenchcoats volledig uit leer gemaakt. Wil je er eentje met een print (all-over of slechts in de voering) of zoek je liever een heel classy trenchcoat die je jarenlang als klassieker in je kast kan hangen (dan raad ik je de trenchcoats van Burberry zeker aan).