Mijn makeup stash begin januari 2017

(Last Updated On: November 20, 2021)

Begin dit jaar maakte ik wat foto’s van mijn makeup stash: ik ben al jaren bezig met mijn stash een beetje te downsizen en alleen nog maar producten erin te houden die ik enorm graag gebruik én die ik veel gebruik.

Glamourista stash

Laten we beginnen met wat er in mijn dagelijkse bakje zit:

Et voilà: de inhoud van mijn dagelijkse bakje! Dit zijn producten die ik iedere dag gebruik.

 • 3 foundations? Yes… ik ben gék op de Bourjois Healthy mix in de lichtste kleur (51) en heb al meer dan 10 flesjes ervan gebruikt, maar ik heb soms een beetje kleurcorrectie nodig. Daarom heb ik nog een lichtere en donkerdere foundation in mijn dagelijkse stash voor mijn zomer- en winterkleurtje.
 • Roger et Gallet parfum dat ik vorig jaar kreeg voor mijn verjaardag
 • MAC blot powder poeder waar ik al flink pan in raakte: de structuur is heel fijn, maar ik wil als volgende poeder graag dat van Charlotte Tilbury gebruiken
 • Bourjois Healthy mix antikringen concealer
 • Maybelline 24 concealer voor mijn huid
 • lippenbalsem van de Efteling (heel goede, eigenlijk!)
 • Too Faced Shadow insurance (die ben ik ondertussen bijna twee jaar aan het gebruiken… ik ga eens moeten kijken voor een andere)
 • Mascara van Bourjois (ik ben er niét over te spreken… geen fijne helaas)
 • MAC strobe cream: al jaren is dit kleine tubetje mijn favoriete highlighter
 • L’Oréal blur cream: heel fijn voor als je huid grote poriën heeft, deze is perfect voor over je foundation!
 • Oogpotloden: Catrice (mijn allerfavoriete oogpotloden), Gosh (vind ik eigenlijk te duur voor een oogpotlood) en een wenkbrauwpotlood van Catrice
 • lipgloss van H&M
 • The Body Shop kamille boter om je makeup te verwijderen: dit gebruik ik als ik met mascara of eyeliner gemorst heb

Glamourista stash: lipsticks en lipgloss

Et voilà, mijn lipstick stash! Er zitten lipsticks tussen van L’Oréal, H&M (die hebben heerlijke lipsticks, vooral de sheer lip tints zijn mijn favorieten), Essence, Catrice… Nu ik dit rijtje bekijk, zal ik toch eens moeten kijken of al mijn lipsticks nog wel goed zijn, sommigen heb ik al makkelijk 2 jaar.

Ook voor lipgloss geldt dat ik het liefst van al heel normale kleuren gebruik, zodat je voornamelijk gewoon een glans op mijn lippen ziet. Het lippotlood van Essence is in een mauve kleur en voorlopig nog niet gebruikt (oops).

Lipsmackers (dat blijf ik heerlijke lippenbalsem vinden) en nog een nieuwe lippenbalsem van de Efteling!

Oogschaduw-, lipstick- en blushpalettes

Aah, mijn geliefde Z-palettes! Deze heb ik ondertussen ook alweer enkele jaren bijeen gespaard. Ze zitten vol met MAC blushes, MakeUpGeek oogschaduw, Yaby oogschaduw en MAC lipsticks. Volgens mij kan ik dit zeker wel het pronkstuk van mijn stash noemen, ik ben er zo blij mee!

Mijn Makeupgeek palettes

Back-ups:

Aan de backups kan je zien wat iemand heel graag gebruikt, dus bij mij zie je mijn favoriete mascara van NYC, oogpotloden van 2B, Catrice en Gosh, een Bourjois mascara om te testen en nog een Benefit They’re real mascara.

En natuurlijk ook mijn holy grail foundations, samen met nog een potje Nude sensation van Bourjois dat ik een jaar geleden heel fijn vond, en nog een 123 perfect foundation die ik eens wil testen (maar ik vrees dat de kleur te donker zal zijn).

Nagellak

Sinds ik mijn eigen nagellak maak, is mijn nagellakstash weer flink uitgebreid. Al de kleuren hieronder zijn holografisch (en vegan, proefdiervrij en big 5 free… als je zelf dan toch de ingrediënten kan kiezen, kan je het beter ineens goed doen, dacht ik zo).

img_7263

img_7258

Mijn andere nagellakjes zijn er van OPI, Essie, Catrice, Color Club,… maar ik vind ze eerlijk gezegd niet zo fijn meer, sinds ik mijn eigen nagellak maak. Ik ga dus proberen om deze kleuren zelf te mengen, zodat ze ook zeker allemaal Big 5 free zijn 🙂