Deze anti-ageing lipsticks accentueren de lijntjes van je lippen niet (juicy en plump lippen)

(Last Updated On: May 9, 2022)

Het viel me de laatste weken op dat ik bij sommige lipsticks vooral de lijntjes van mijn lippen zag, niet de lipstick in het algemeen. Bummer! 

Ik besloot dan ook maar eens door mijn (ondertussen weer veel te grote, oeps) lipstickverzameling te gaan en eens te kijken welke lipsticks wél mooi staan op mijn lippen, zonder dat ze de lijntjes van mijn lippen te erg accentueren. 

anti-age-lipsticks
anti-age-lipsticks

Photo by Melissa Di Rocco on Unsplash

Wel bizar dat het nu zo erg opvalt, ik draag nochtans regelmatig een echt goed verzorgende lippenbalsem en ik drink zeker anderhalve liter water per dag (naast nog wat andere drankjes zoals koffie). 

Maar goed, tijd voor mijn favoriete lipsticks die mijn lippen er vooral erg juicy en plump laten uitzien. Wélke lijntjes? 

Waarom krijg je lijntjes in je lippen? 

Het is een natuurlijk proces: we gebruiken onze mond iedere dag ontzettend veel om te praten, drinken, roken, zoenen,… you name it. Natuurlijk heeft ook de tijd daar zijn weerslag op. 

Eigenlijk zijn de duidelijk aanwezige lijntjes, droogtelijntjes of rimpels. Om het verschil tussen die twee te kennen, raad ik je aan om je lippen zowel van binnenuit als buitenaf extra te gaan hydrateren door meer water te drinken en een écht hydraterende lippenbalsem te gebruiken (blijf dus vér, vér weg van Labello en consoorten). 

Blijven de lijntjes in je lippen? Dan zijn het rimpeltjes en geen droogtelijntjes. Maar, geen paniek… iedereen krijgt hiermee te maken! 

Wil je toch dat ze wat minder opvallen? Dan raad ik je de volgende lipsticks en lipglosses aan: 

Beste anti-ageing lipsticks

Al deze producten die ik hieronder aanraad, heb ik ook allemaal zelf getest. Je mag er dus zéker van zijn dat dit niet geschreven is door een twintigjarige stagaire die eigenlijk geen flauw idee heeft waar ze op moet letten, maar door een bijna 35-jarige die écht op zoek is naar een oplossing om haar lippen er wat meer volumineus uit te laten zien. 

Gekleurde lippenbalsems

Allereerst: ik ben groot fan van gekleurde lippenbalsems! Ze verzorgen je lippen niet alleen erg goed, ze staan ook heel erg mooi. Ik ben wel fan van gekleurde lippenbalsems omdat je ze ook gewoon lekker zorgeloos kan opsmeren. 

Je hebt helemaal geen spiegel in de buurt nodig als je deze opdoet, ideaal! 

Enkele van mijn favorieten: 

 • Burt’s Bees gekleurde lippenbalsems
 • H&M gekleurde lippenbalsems
 • Clinique Chubby Sticks
 • Kiko Milano coloured lip balm
 • Mac Glow Play colored lip balm
 •  

Gekleurde Lipglosses

 • Lily Lolo lipglosses
 • Charlotte Tilbury lipgloss
 • Charlotte Tilbury Lip plumping glosses
 • Lipgloss in a Tube BAE van de Hema
 • Ilia Balmy Gloss tinted lip oil (mijn favoriete kleur is ‘Maybe Violet’)
 • NYX Buttergloss
 • Collistar lipgloss

Voedende lipsticks: 

 • 100% Pure lipsticks

Sheer lipsticks (niet-dekkend)

 • MAC Syrup
 • MAC Angel (eigenlijk de meeste lipsticks van MAC uit de Lustreglass collecties)
 • L’Oréal Sepia Silk
 • L’Oréal Plump én Shine

Deze lipsticks mijd je best:

Matte lipsticks

Ik heb vooral een issue met matte lipsticks: die accentueren mijn lijntjes in de lippen ontzettend hard. Jammer, want ik heb best wel enkele mooie exemplaren in mijn collectie zitten (ik kijk naar jou, MAC Velvet Teddy en veel matte lipsticks van Charlotte Tilbury).

Vloeibare lipsticks

Vloeibare lipsticks zijn heel erg bekend om alle lijntjes en rimpels in je lippen te accentueren. Als je dat dus niet wilt, gebruik je deze lipsticks best niet. Ook niet als het van die dubbele lipsticks zijn met een doorzichtige lippenbalsem erbij. 

Die is voornamelijk om de langhoudende lipstick te fixeren, niet om je lippen nog wat meer te hydrateren. 

Lipliners

Ook is dit niet het moment om een lipliner te gaan gebruiken: lipliner is vaak droog (zo zorgt het ervoor dat je een duidelijke lijn kan tekenen)