Mijn make-up stash – januari 2013

(Last Updated On: November 19, 2021)

Sinds ik fulltime werk, is mijn interesse voor make-up nogal afgenomen: ‘s ochtends heb ik maar weinig tijd om echt te experimenteren met make-up. Zeker als het dan nog donker is, breng ik snel maar wat basics aan en vertrek ik naar mijn werk. Ook vond ik het steeds minder nodig om make-up te kopen, volgens mij heb ik de basics wel: waar ik vroeger hele collecties Essence, Catrice en co kocht om te laten zien op de website, besloot ik om meer voor kwaliteit te gaan dan voor kwantiteit. Ik begon veel make-up weg te geven aan vriendinnen of aan een goed doel (de ongebruikte) en zo werd mijn stash steeds kleiner (naar mijn zin nog niet klein genoeg). Nope, het onnodig kopen is bij mij wel afgelopen, en daar ben ik erg blij mee. Een van mijn laatste grote aankopen was het Naked palette: dat kocht ik in Parijs als souvenir en ik had er zelfs eerst andere make-up voor moeten opmaken. Benieuwd wat er nog van die ooit zo grote stash rest? Laten we eens gaan kijken!

Stash: oogpotloden

make-up stash Dit is nog best veel: er zitten tamelijk veel oogpotloden in die ik heel weinig gebruik (zoals khaki, turquoise) en enkele reserve-oogpotloden die ik vaak gebruik. Meestal gebruik ik budgetproducten (de iets duurdere oogpotloden heb ik opgestuurd gekregen om te testen) omdat ik na mijn oogoperatie mijn mascara en oogpotlood na max 1,5 maand in de prullenbak gooi. Ook zie je hier mijn UDPP (bijna op!), echte kohl en een stick van Gosh die ik ook vaak als oogschaduwbasis gebruik.

Stash: mascara’s

Photobucket Mijn mascara’s, ladies! Ook hier geldt dat ik na 1,5 maand de mascara weggooi, dus ben ik op een zoektocht naar de perfecte budgetmascara. Mijn favoriet zit ertussen, de False Lash Effect, maar ook enkele redelijke dupes ervan! Aan de onderste van Catrice ben ik nu bezig, daar krijgen jullie binnenkort zeker een review van.

Stash: oogschaduw

Photobucket Photobucket Yup, dit is al mijn oogschaduw… slechts enkele palettes en een paar losse mono’s. En ik ben er ongelofelijk gelukkig mee. Het Naked palette van Urban Decay heb ik sinds augustus en de oogschaduw van Yaby (in het rode palette), is SUPER! Ongelofelijk gepigmenteerd en hoewel ze erg klein zijn, doe je er lang mee. Ik gebruik dit palette nu al 1,5 jaar! Ook het Natural palette van Too Faced is super, die gebruik ik (samen met het Unii-palette met de Yaby-oogschaduw erin) bijna elke dag voor mijn oogmake-up. Ik zou nog heel graag het Natural at night-palette erbij willen, maar voorlopig zie ik die niet meer in de webshops staan, dus ik wacht nog wel even 🙂

Stash: lipstick, lipgloss en lipbalsems

Photobucket Ik draag amper lipstick, en als ik het wel draag, is het vaak een erg naturelle kleur. Liever draag ik lipgloss of een lipbalsem (en dat zie je geloof ik wel aan mijn stash ;)).

Stash: foundation & concealer

Photobucket Toevallig heb sinds een week of 2 meer foundations omdat er een fijne actie bij het Kruidvat was. De laatste tijd vind ik het heel moeilijk om een goede kleur foundation te vinden, daarom heb ik die van Catrice gekocht (die is iets lichter en vochtinbrengend). De MSF en highlighter van MAC heb ik nu denk ik al 3 of 4 jaar, maar ik gebruik ze nog vaak. De blush van Essence is trouwens super! Hij geeft een soort lit-from-within-glow. Ook van de Benefit-producten ben ik fan, ze zijn super! Aan de Bourjois-foundations ben ik nog niet begonnen, eerst maar de anderen opmaken. Ook mijn nagellakstash is behoorlijk gekrompen, daar zal ik binnenkort ook nog eens een artikel over schrijven. Misschien moet ik jullie maar eens laten gokken hoeveel nagellakjes ik heb? Nog een kleine bonus 😉 Belle heeft het niet graag dat er foto’s van haar gemaakt worden, maar toch staat ze op 3/4e van de foto’s die ik voor de site maak, hmmmm 😉 Photobucket