Interieur updaten? Online planten bestellen!

(Last Updated On: March 27, 2021)

Er zijn allerlei manieren waarop je jouw woning een opfrisbeurt kunt geven. Nieuwe meubels, een likje verf op de muur of iets anders in je interieur. Maar het kan nog veel eenvoudiger dan dat!

Een stel nieuwe planten in je huis levert meteen een heel ander beeld op. Maar dan komt natuurlijk de vraag: waar koop je die? Ga je de deur uit om in een tuincentrum de juiste varianten te vinden (voor zover dat mag met de geldende coronamaatregelen) of kies je voor het gemak van online bestellen? In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je voor de internetoptie gaat.

planten-update-interieur
planten-update-interieur

Volop keuze online

In een zichzelf respecterende plantenwebshop kun je een groot assortiment planten bestellen. Of het nu gaat om planten voor binnen of om een complete make-over voor je tuin. Zoals je weet, zijn er niet alleen duizenden plantensoorten, maar zijn er ook nog volop variaties binnen elke soort. Het grote voordeel van online bestellen is dat er in een magazijn veel meer planten passen dan in een tuincentrum, waar je ook rekening moet houden met looppaden inclusief winkelwagens. Daarom is er vaak veel meer keuze als je online bestelt.

 

Bovendien bieden de websites waar je online je planten bestelt vaak ook inspiratie waarmee je verder komt in het bepalen van je keuze. Ook dat mis je vaak als je naar een fysieke winkel gaat.

 

Heerlijk toch, shoppen zonder andere om je heen?

Een tuincentrum heeft zeker zijn leuke kanten. Je kunt er ter plekke bekijken hoe planten eruitzien en zelfs de geur van hun bloemen opsnuiven. Dat kan uiteraard niet wanneer je online bestelt. Maar daar staat tegenover dat je ook geen last hebt van andere tuincentrumbezoekers. En hun huilende kinderen. Dus waarom zou je niet online shoppen en je favoriete planten thuis laten bezorgen?

 

Je kunt bovendien op elk gewenst moment naar de webshop gaan om op je gemak je keuzes te maken. Er zijn geen openingstijden waar je rekening mee hoeft te houden. Dat scheelt!

 

Veilig en vertrouwd

Ook al koop je niet in een fysieke winkel, je hebt als consument zeker wel recht op een aantal zaken. Een online tuincentrum is net zo goed verplicht om je de wettelijke garantie te bieden op je aankopen als een fysieke winkel. In het geval van tuinwebshops betekent dat vaak 1 jaar groei- en bloeigarantie voor bloembollen en zaden en  6 maanden groei- en bloeigarantie op kamerplanten, vaste tuinplanten, struiken, bare rooted en bomen. Dat zorgt toch voor een veilig gevoel, waarmee je vol vertrouwen je bestelling plaatst.

 

Zeg het maar: welke planten kies jij om je interieur op te frissen?