15 x Hoe je huis gezelliger maken? Meer sfeer in huis!

(Last Updated On: April 25, 2023)

We willen allemaal een gezellig huis waarin we ons kunnen ontspannen en op ons gemak voelen. Maar soms kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen als het gaat om het huis waarin je woont tot de perfecte plek voor ontspanning en comfort te maken.

Hier zijn 15 tips over hoe je van je huis een gezellig huis kunt maken, veel van die tips pas ik zelf ook toe in ons net-verbouwde huis!

huis-gezellig-inrichten
huis-gezellig-inrichten

Van supergemakkelijke sta op stoel of sta op fauteuil tot een eigen urban jungle: deze tips moet je zeker proberen om je huis heerlijk gezellig te maken!

 

Hoe je huis gezelliger maken?

Verf de muren

1. Verf de muren. Een van de eenvoudigste manieren om je huis gezellig te maken is door de muren te schilderen in warme kleuren zoals lichtbeige, crème en terracotta. Deze kleuren hebben de neiging een gevoel van warmte en comfort uit te stralen en kunnen elke kamer direct uitnodigender maken.

Een nieuwe vloer leggen

2. Leg een nieuwe vloer. Als je oud tapijt of linoleum hebt dat niet in de beste staat is, kan je overwegen deze te vervangen door iets nieuws en warms. Hardhouten of laminaatvloeren geven elke kamer een warme uitstraling en creëren een uitnodigende sfeer.

Kussens en plaids

3. Kleed de bank aan met kussens en plaids. Door kussens en plaids toe te voegen ziet je bank er meteen gezelliger en uitnodigender uit. Ze zorgen ook voor extra comfort en warmte voor iedereen die op de bank zit.

Dit is gewoon een erg gemakkelijke manier om je woonkamer een nieuwe look te geven, zonder dat het te veel moet kosten.

Vaak combineer je investeringsstukken zoals je nieuwe bank of je sta op fauteuil met een nieuw kussen of plaid om het een nieuwe look te geven. Een snelle en makkelijke manier om je woonkamer snel wat nieuwe kleur te bezorgen.

Posters aan de muur

4. Hang posters aan de muur. Posters zijn een geweldige manier om je eigen persoonlijke touch aan elke kamer toe te voegen, en ze kunnen het echt een thuisgevoel geven. Kies posters die je stijl en persoonlijkheid weerspiegelen en maak het geheel uitnodigender.

Vaak zijn de posters niet zo heel duur, maar kunnen de kaders vaak wel wat duurder zijn. De posters beu? Dan kan je ze gemakkelijk switchen naar weer een heel ander kleurenpalet en stijl! Zo fijn! Als wij onze woonkamer definitief gaan inrichten, gaan we ook leuke posters uitkiezen en mezelf kennende, zullen die regelmatig eens veranderd worden 😉

Speciale verlichting

5. Investeer in speciale verlichting. Verlichting is de sleutel tot het creëren van de perfecte sfeer in elke kamer.

Investeer in zachte verlichting die een warme en uitnodigende gloed afgeeft, zoals lampen of lichtsnoeren.

Investeer in een vloerkleed of tapijt

6. Investeer in een mooi vloerkleed. Vloerkleden zijn ideaal om een kamer gezelliger te maken en warmte toe te voegen aan een kale vloer. Kies een tapijt dat je andere inrichting aanvult en kleur geeft aan de kamer.

Zo hebben wij net 2 tapijten toegevoegd aan onze woonkamer (die best wat killig en witte-dozerig) aanvoelde, nu is het véél knusser!

Hou je huis opgeruimd

7. Houd je huis opgeruimd. Door rommel kan elke ruimte chaotisch en onuitnodigend aanvoelen, dus het is belangrijk om je huis schoon en georganiseerd te houden.

Neem elke week de tijd om even op te ruimen en geef je huis een gevoel van vrede en orde. Te veel spullen in huis om je huis mooi opgeruimd te krijgen? Dan heb je zeker wat aan de volgende tip:

Declutteren

8. Ruim je spullen op. Als je te veel spullen hebt, kan het gemakkelijk overweldigend worden en de kamer rommelig en krap doen aanvoelen.

Neem de tijd om al je spullen door te nemen en doe alles weg wat niet nodig is of je geen plezier meer doet.

Gooi niet zomaar alles weg wat je niet meer wil hebben of niet gebruikt, maar probeer zoveel mogelijk een nieuw leven te geven.

Boeketjes!

9. Voeg frisse bloemen. Door verse bloemen toe te voegen aan een kamer, krijgt die meteen een uitnodigende uitstraling.

Ze zorgen niet alleen voor een natuurlijke geur, maar fleuren de ruimte ook op en brengen een gevoel van natuur in je huis.

Licht

10. Laat veel licht binnen. Natuurlijk zonlicht kan elke kamer onmiddellijk transformeren, waardoor deze helderder en gezelliger wordt.

Open de gordijnen en laat zoveel mogelijk licht binnen om elke kamer meteen een meer uitnodigend gevoel te geven.

Geurkaarsen en wax melts

11. Gebruik geurkaarsen of wax melts. Kaarsen en wax melts zijn ideaal om elke kamer een vleugje gezellige warmte te geven.

Kies geuren die je lekker vindt, zoals lavendel of vanille, voor een extra comfy gevoel.

Personaliseer je ruimte

12. Personaliseer de ruimte. Om je huis echt als het jouwe te laten voelen, is het belangrijk om je eigen persoonlijke touch toe te voegen.

Kies decoraties, meubels en andere voorwerpen die bij je stijl passen en waarin je je thuis voelt. Of je nu eerder houdt van Scandi of een industriële stijl, je kan altijd je ruimte wat meer persoonlijkheid geven met eigen voorwerpen.

Sfeerverlichting

13. Kies sfeerverlichting. Sfeerverlichting is een geweldige manier om een gezellige sfeer te creëren in elk huis.

Kies kleinere lampen met dimmers en kaarsen om precies de juiste hoeveelheid warmte en licht af te geven. Zo hebben wij bijvoorbeeld thuis alleen maar de ‘grote’ lichten aan staan als we echt wat duidelijk moeten zien, maar voor de rest is het sfeerlampjes overal.

Isoleer je huis goed

14. Isoleer je huis goed. Als je huis niet goed geïsoleerd is, kan het tijdens de wintermaanden koud en oncomfortabel aanvoelen.

Zorg ervoor dat alle ramen, deuren en muren goed zijn afgedicht om warmte binnen te houden en koud uit. Geen idee hoe dat bij jou zit, maar ik ben daar echt heel erg gevoelig voor. Hetzelfde met tocht, dat maakt een huis gelijk zo ongezellig!

Voeg extra planten toe in je huis

15. Voeg planten en groen toe. Het toevoegen van planten en ander groen aan je huis kan het een rustiger en uitnodigender gevoel geven.

Plaats planten op verschillende plaatsen in huis om leven in huis te brengen en een gezellige sfeer te creëren.

Door deze tips te volgen, kan je je huis gemakkelijk het gevoel geven van een gezellige en uitnodigende plek om te ontspannen en tot rust te komen.

Of je je nu eerder richt op de verlichting, het meubilair of de decoratie, je kan een warme en uitnodigende sfeer creëren waardoor je huis echt als het jouwe aanvoelt. Neem dus de tijd om deze ideeën te onderzoeken om van je huis een ware oase van ontspanning te maken!