In 3 stappen supergladde benen voor de zomer

(Last Updated On: May 17, 2023)

In 3 stappen supergladde benen voor de zomer

Met de zomer in aantocht willen we allemaal graag stralen in onze favoriete zomerjurkjes, shorts en badkleding. Maar niets is zo vervelend als stoppeltjes en een ongelijkmatige huid op onze benen. Gelukkig hoef je niet meer te worstelen met scheermesjes en waxstrips. Met deze drie eenvoudige stappen krijg je supergladde benen en ben je helemaal klaar voor het zomerseizoen!

benen-glad
benen-glad

Stap 1: Scrubben

De eerste stap om zachte en gladde benen te krijgen is door te scrubben. Scrubben verwijdert dode huidcellen en zorgt ervoor dat je huid zachter en gladder wordt. Je kunt een kant-en-klare scrub kopen of er zelf een maken door suiker met olie te mengen. Breng de scrub aan op je benen en masseer het zachtjes in cirkelvormige bewegingen. Spoel het vervolgens af met warm water. Scrub je benen niet te vaak, want te veel scrubben kan je huid irriteren. Maar voordat je je suf gaat zoeken naar de perfecte scrub, hebben we een goede tip voor je: gebruik een IPL Epilator. Niet alleen verwijdert het apparaat je haartjes, maar het scrubt ook nog eens je huid. Dat betekent dat je geen kant-en-klare scrub hoeft te kopen of zelfs suiker met olie hoeft te mengen.

Stap 2: Scheren

De tweede stap om supergladde benen te krijgen is door ze te scheren. Gebruik een scheermesje dat scherp genoeg is om de haren op je benen grondig te verwijderen. Breng scheerschuim of crème aan op je benen en scheer ze vervolgens voorzichtig in de richting van de haargroei. En nee, je hoeft niet altijd te scheren met een scheermesje dat scherp genoeg is om je haren grondig te verwijderen. Waarom zou je jezelf pijn doen als je ook ontharingscrème kunt gebruiken? Verwijder haartjes met ontharingscrème, smeer de crème op je benen, wacht een paar minuten en veeg het er dan af. Easy-peasy!

Stap 3: Hydrateren

De laatste stap is het hydrateren van je benen. Pak een fijne vochtinbrengende crème en smeer je benen er lekker mee in. Het houdt je huid gehydrateerd en zacht, wat super belangrijk is als je die gladde benen wilt behouden. Kies wel een crème die speciaal is ontwikkeld voor de benen, zodat het goed intrekt en niet te vet is. Smeer je benen elke dag in met de crème en je zult het verschil snel merken! En wist je dat de crème ook helpt om de huid te kalmeren na het scheren? Zo voorkom je ingegroeide haartjes en rode bultjes. Dus smeren maar!

 

En voilà, dat waren de drie stappen voor supergladde benen voor de zomer. Scrubben, scheren en hydrateren zijn de sleutels tot prachtige benen waar je trots op kunt zijn. Maar, niet vergeten om regelmatig te scrubben en te scheren en elke dag die benen lekker in te smeren met een vochtinbrengende crème. Zo blijven ze in topconditie en klaar voor de zomer!